41

Валери

преди 1 месец

Видно е, че ПП-ДБ не могат да се справят с разпределението на бюджета. Иначе е много лесно да се правят празни обещания.

40

Лили

преди 1 месец

Тая сглобка вече се разпада по шевовете

39

Васил

преди 1 месец

Много приказват, нищо не работят

38

Путин.

преди 1 месец

За. Какво. Образование. Говорим. Отиваш. Във. Смешното. Във. Варна. Във. Окр. Болница. Млади. Лекари. Току. Що. Завършили. Немогат. Да. Ти. Вземат. Кръв. И. Да. Ти. Направят. Кардиограма. Направете. Си. Сметка. За. Какво. Става. Въпрос

37

Наска

преди 2 месеца

айде стига с тези заплати вече. Не са само учителите хора!

36

Йоана

преди 2 месеца

ПП-ДБ искат все да са навъпреки, ейййй.

35

Каква комбинация

преди 2 месеца

Най ме кефи тази катедра - Катедра "Езиково обучение и спорт" на ИУ Варна. Голяма комбинативност! Не е ли?

34

Анонимен

преди 2 месеца

В повечето държави има толкова висши училища, колкото милиона е населението. Ние сме малко над 6 милиона, от които една значителна част са в чужбина. Тук сме около 5 милиона, 1/4 от които са в пенсионна възраст, но ВУЗ-овете са 52 или 53. Значи десеторно повече, отколкото е нормално. И ще откъснат от залъка на народа сума ти пари, за да обгрижват калинките, абонирани там за заплати!

33

Българин

преди 2 месеца

Икономисти, прависти, политолози, социолози, психолози, стоматолози(заради многото пари) фраш! И защо ? Има ли България нужда от толкова. Вкарване на платеното обучение направи от пълни некадърници, но с парите на тате *** и Пульо висшисти, което е престъпление за медицинските специалности.

32

Анонимен

преди 2 месеца

Университетите да получават процент от парата и патентите разработени в тях от тези преподаватели. Да гонят калпатвире студенти и да си създадат световно име. Така ще могат да се сомоиздържат, като конкурентите си о другите държави.

31

Обединение трябва

преди 2 месеца

Обединете ги тези университети. Примерно, обединете ги във Варна. Един ректор стига. Няма нужда от тази раздута администрация, която чака да стане четири и половина да си тръгне - много секретарки, офисчета, службички.От университета, който е с най-добри пазарни показатели да се избере ректор, който да управлява и останалите. Ще се спестят пари за повишаване доходите на преподавателите.

30

Анонимен

преди 2 месеца

Проблемът с професорите е в това, че повече са червенушки, а в главите им е тотален болшевизъм!

29

от село

преди 2 месеца

Синковеца е студент 3-ти курс в ..; пълна трагедия, никаква посещаемост, поне малко, ама малко да посещава лекции и упражнения! Купони, хапки, пийки, нищоправене по цяла седмица, а от друга страна постоянно ни се обажда да му изпратим "едни къси!". Направи луди бързи кредити, но вече и аз не съм в състояние да му ги изплащам, нито се наемам вече - просто в скоро време ще го лиша да ме наследява. Като студент, аз като негов баща нищо будно не виждам в него, освен бохемския му живот. Не издържам

28

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 18 --- По света на 1 милион човека се пада един университет, у нас на 6 милиона - 53 висши училища! Пък и да им повишат заплатите двойно и тройно!

27

Анонимен

преди 2 месеца

Всеки втори в тази държава е дървен философ. Колко са професорите? Явно са много и счупиха клона.

26

Анонимен

преди 2 месеца

До Защо?/22/ Ти ела в БАН, поработи там една година и после се опитай да отговориш на въпроса какво работят и изобщо работят ли нещо половината от назначените там, а що се отнася до другата половина - какъв е келепирът на народ и държава от това, че ги хрантути?

25

Анонимен

преди 2 месеца

А качеството на преподаване, както и качествата на научните разработки с какво ще бъдат обвързани? С критериите "наше момче или момиче"?

24

Питащ

преди 2 месеца

Да се спре с глупостта : Парите да следват студента и оттам стремежа за увеличаване на приема, откриване на какви ли не специалности! В УНСС и СУ само ветеринарни и военно морски специалности няма. Икономисти в Свищов, СУ,, Русе, Варна, Пловдив, Бургас, Благоевград, НБИ. Прависти, социолози, политолози , психолози и др. във всички ВУЗ-а. И за какво? Има ли България нужда от хиляди, хиляди ненужни специалности?

23

Тенгри Кан

преди 2 месеца

Да, тук ГЕРБ ще си поправят онази огромна грешка, която допуснаха с вдигането заплатите на даскалята, които бидоха изравнени с тези на университетските преподаватели, а едно е средното, друго е висшето образование. Даскалята се създават във ВУЗ;))) Според мене, заплатите на преподавателите във ВУЗ трябва да скочат поне 5-6 пъти от сегашните. И това трябваше да стане поне 10 години по-рано. Тук закъснението е огромно.

22

Професор

преди 2 месеца

"...обвързването със средната работна заплата ще повиши качеството на преподаването и на научните изследвания..." Смешки. За какво да се мъча да правя научни изследвания и да повишавам качеството на обучение, след като заплатата ми няма да зависи от моята активност, а от това колко изкарват всички работници в България? На някои хора им е доста трудно да мислят, при това са или са били министри.