19

Анонимен

преди 2 месеца

в гърция такси няма

18

Анонимен

преди 2 месеца

ОБРАЗОВАНИЕТО Е БИЗНЕС, БСК ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ ЗА НЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ

17

Анонимен

преди 2 месеца

НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ОСИГУРЯВА ЕВТИНИ РАБОТНИЦИ НА 2-3 РАБОТОДАТЕЛСКИ ОРГАНИЗАЦИИ В БЪЛГАРИЯ.

16

СТРАНДЖАТА

преди 2 месеца

Образованието е бизнес, БСК да излязат от комунизма и да престанат да торпилират бизнеса с първобитни лозунги.

15

Анонимен

преди 2 месеца

НЯМА ДА ИМА РЕФОРМА НА ОБРАЗОВАНИЕТО ПОД ДИКТАТ НА БИЗНЕС АСОЦИАЦИИТЕ.

14

7

преди 2 месеца

Не само че трябва да отпаднат , но и всички студенти да получават минимална стипендия , а за висок успех над 4.50 да им се дава бонус !Също да се направи нещо съществено за младите семейства -нисък лихвен процент на кредит за жилище,по-голяма помощ за дете и пр.Както и за пенсионерите с ниски и средни пенсии!Това са двете групи ,които държавата следва да подпомогне-младите и най-старите!

13

Анонимен

преди 2 месеца

Премахване на таксите и закриване на менте университети, които работят само за да печелят пари. Така ще се получи реформата.

12

Пешо

преди 2 месеца

В БГ училищата двойката е забранена оценка.

11

Тъй, де!

преди 2 месеца

За днешното състояние на образованието основна вина носят Д. Вълчев и Кр. Вълчев! Първият разваляше седянката на учителите с Орешарски, а вторият като "голям икономист" измисли формулата " Парите следват ученика/студента"! Виждаме и тоталният провал с матурите. Преди година-две из телевизиите обикаляше една девойка, която единствена от випуска си имала 100 точки на матурата по БЕЛ. През 2008 г. когато тези изпити се проведоха за пръв път стотици бяха младежите със 100 т.

10

Анонимен

преди 2 месеца

Защо давате думата на враговете на населението и работещите? Демокрацията означава народът да контролира картелите на бизнеса, да ги ограничава в алчността им и вредното им действие върху държавата. Нека да си гледат бизнеса, да не се бъркат в държавата и да искат пари от държавата и да пречат на студентите и работещите. Гръцките студенти протестират сега срещу откриването на частни университети.

9

Анонимен

преди 2 месеца

От толкова реформи се оказа че завършващите гимназия са неграмотни, същите с висше образование/с такси, без такси/, ще станат ли по грамотни.:))

8

Рррррр

преди 2 месеца

Махайте таксите, вашта ..... ***. 500лв. на семестър (1000 за година) за редовно обучение - държавна поръчка в ТУ. После искате да стоят младежите в България, деца да раждат и пр. А ония от БСК, нихната мммм....ица, ще внасят работници от тайланд, виетнам, вместо да вдигнат заплатите на българските работници; да си затварят плю..валниците. Гъбясаха фирмаджиите и държавата от пари от износ на оръжие, горива, жито, електроенергия, а за децата им се свиди. Вашта ....

7

Реалист

преди 2 месеца

Проблемът в България също е, че няма Стажове във фирми след обучението, всичко е фиктивно.

6

Парадокс Бг

преди 2 месеца

Проблемът в българските университети е, че биват допускани да завършат пълни некадърници! Докато на Запад завършват едва 30% от постъпилите! Може да учиш 4 години на Запад и да не ти дадат последния изпит, така 4-те години учене ти изгарят като загуба на време, докато в БГ им пишат една 3-ка и почти всички завършват.

5

Анонимен

преди 2 месеца

Бизнесът да инвестира в конкретните специалности с техника, лаборатории и/или да осигури стажове! Даже и през социализма студентите заработваха пари на бригади. Без плащане няма как. Хайде внесете си чужденци, да видим колко ще дойдат и колко ще проговорят български.

4

Уточнение

преди 2 месеца

Трябва да се прави разлика между таксите за обучение и семестриалните такси. Плащате семестриалната такса в началото на всеки семестър. Състои се от вноски за възможни административни разходи и други услуги като семестриален билет. Семестриалната вноска трябва да бъде фиксирана задължителна вноска.

3

Анонимен

преди 2 месеца

Най-добре е не таксите да махнат, а половината университети които бълват ненужни висшисти, които мятат сълфетки 4-5 години,харчат парите на мама и тати, огромните дотации от държавата и накрая стоят безработни в къщи да ги дондуркат до 45 годишна възраст,пък и не може всички да са началници,държавата трябва да произвежда толкова висшисти колкото са и нужни.

2

Истината!!!

преди 2 месеца

Общите такси за обучение в Германия бяха напълно премахнати още през 2014 г.!! Само в частните университети има такси за обучение или доставчици на курсове за дистанционно обучение!!!

1

Ядосан

преди 2 месеца

Махайте таксите за университетите! В Германия Няма такси за университетите, не ви ли е срам?!!!!