47

КуКлус

преди 3 месеца

България когато влезе в НАТО си изгуби армията и силата ......влезне в ЕС ...загуби икономика и право на думата .........единствената "държава" която от всякъде яде папалягата ! Как не са сменили името още не знам !

46

Алекс

преди 3 месеца

Основната част от износа беше на нискокачествено вино за непретенциозния съветски пазар.Изглежда родните производители не могат да се научат да произвеждат конкурентноспособен качествен продукт.

45

Глупости

преди 3 месеца

Пълна глупост е тази статия.

44

Анонимен

преди 3 месеца

до 45 Мозък, а защо при бай Тошо всички имахме лозя и ги отглеждахме? кажи ве, кравар? Нали сега сме финансово по-добре всравнение с времето на бай Тошо? Нещо парадокс, а?

43

Анонимен

преди 3 месеца

Спомням си какви опашки имаше със камиони пълни със грозде във Ловешкият Винпром .После дойде демокрацията и приватизацията и доста пари се потрошиха за да се изкоренят лозята и почнаха да идват едни цистерни от братската Украйна пълни със спирт и да се правят едни спирни продукти от тоз завод!Последно преди години си купувах Българско вино и го изхвърлих боя и вода на доста висока цена!А какво вино имахме и на вкус и на аромат беше страхотно.

42

Анонимен

преди 3 месеца

Всички тия които плачат за тошево време, колко собствени лозя отглеждат?Николко!Лично аз съм на 1 дк. лозе и съм от малцината гла мави които се грижат за лозя. 95% от частните лозя и в двете ми села са запустени. Киби ците останали по малките села ги мързи да гледат камо ли лозя и животни да отглеждат.Измреха старите работливи селски българи и селата замреха. Това е истината всеки бяга от земеделие.

41

Киро Брейка

преди 3 месеца

Мизиец, кравите нека си пасат, но на теб ти е виновен алкохолът защото не знаеш какви простотии плямпаш.

40

Анонимен

преди 3 месеца

Някой гледа ли ония сериал по БНТ. Видях половин епизод и ... тея са някакви извънземни в това предване.

39

Мизиец

преди 3 месеца

До Киро БрейкаИ кой ти е виновен бе урунгел? Кравите ли са ти виновни, че те мързи да хванеш мотиката и да копаш?

38

До Киро Б

преди 3 месеца

Износа беше до необятната рушка степ,където се изнасяше и продължава да се изнася до ден днешен нещо средно между оцет и вино.Тошовия продукт в нормалните държави извън крепостните не биха го ползвали дори за готвене!Статистиката е за вино,не за прокиш!Капиш?

37

шопа

преди 3 месеца

Причината е в това, че и 5 лева да стане бензина, я па че си карам колата, и 5 стотинки да стане, я па че си го крадем. Манталитет. Искат печалби, но без работа, без плащане на работници, правят фалшиви и некачествени вина и после се защо не изнасяме. Ами то преди десетина години гледах един руснак точно това каза за загубата на руския пазар. Фалшиви вина.

36

Анонимен

преди 3 месеца

До 32На времето средните училища ходеха на бригада на гроздобер))) Да за без пари! Сега, едно, че няма кандидати за гриздобер, второ, че няма гроздоберачи за без пари.

35

Киро Брейка

преди 3 месеца

Кравари у форума, малка България като площ е била на 4-то място в света по износ на вино при бай Тошо! Чувате ли ве, евро краварски скааапаняци?

34

Анонимен

преди 3 месеца

До 32 . Късметлии сте били с 15 кофи норма , при нас във Виноградец беше 55 , а след това във Ветрен - 50 !

33

Xxx

преди 3 месеца

България губи позиции във всичко,откакто влезе в ЕС

32

Киро Брейка

преди 3 месеца

Видяхте ли се ве, еврогейййтаци? На 4-то място бяхме през бай Тошо по износ на вино В СВЕТА!

31

Анонимен

преди 3 месеца

Да , ама ние имаме по-хубави филми за това как се прави вино :)

30

Анонимен

преди 3 месеца

На времето средните училища ходеха на бригада на гроздобер за 14 до 21 дена . По 15 кофи дневна норма . Смятайте колко грозде се е брало тогава.

29

Анонимен

преди 3 месеца

Честита Промяна!

28

Анонимен

преди 3 месеца

До 24НРБ изнасяше ел.енергия на целия Балкански полуостров)))Верно ли, затова ли бехме като дискотека?Изнасяхме през 90те когато започнаха да затварят заводи. Комшийте не спят сега си имат по-евтин ток от нашият.