67

BGexit

преди 3 месеца

Изнася, защото не е в скапаното ЕС.

66

Анонимен

преди 3 месеца

По икономически показатели вече половин Африка е пред нас. А те уж са третия свят - ние явно не сме от тая планета вече! Колония на кой ли не!

65

Една българка

преди 3 месеца

Е па ние пием повече от тях и няма какво да изнасяме...

64

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 67, няма как да не се делим. Спрете с тези мантри! Не може всички да скачаме по команда! Като толкова не ви харесва вземете та направете нещо... само мрънкате, бе хора!?!?!?!?!?!!?!? Да, българското вино е гнусно! И не, цената няма значение! просто тук манталитета е: Абе, к'во ме интересува тоя... да се оправя!И когато си дадеш парите за б0клук... спираш да гледаш по рафтовете за същия и подобен б0клук. Извинете, но аз парите не си ги намирам на улицата!Делим се, защото не сме равни!

63

По-ясни данни

преди 3 месеца

В текста се говори за печалбата, която носи износът на вино. Нека сега да видим за какви количества става въпрос: В България в момента са регистрирани около 370 винарски изби, като само 10 от тях произвеждат 65% от цялото количество виното. Ежегодно произвеждаме около 110 милиона литра, от които само 30 милиона литра отиват за износ. За да печелим повече, трябва да се постараем повече.

62

Анонимен

преди 3 месеца

До минута мълчаниеМного правилно казано. Делим се(делят ни, а ние позволяваме) на русофили, американофили, либрали, копейки и т.н глупости, а трябва да сме българофили. Но..... "който не скача е червен другари. Ураааааа за демокрацията"

61

Хахахахахахахахахаха

преди 3 месеца

България няма как да изнася вино. Просто такова тук не се произвежда! Тук има бъркочи и химия! Купувам си френско вино за 30 лв. и е топ. Купувам българско за 30 лв. и си изповръщам стомаха след 2 чаши. Браво на македонците! Успех и занапред! Аз съм на френско и новозеландско! Бутилката около 30 лв. По-добро от това здраве му кажи!

60

Анонимен

преди 3 месеца

Сега е модерно солари и цоцкане на субсидии, производството на вино не е лека работа особено в среда на силна конкуренция.

59

Статистич. данни - 2

преди 3 месеца

От днешните 1 600 000 дка лозя 1 милион дка са за промишлени цели (производство на вино), останалите 600 000 дка са на дребни частни стопани, вкл. и във вилните зони и реколтата от тях се използва главно за лични нужди. През 21-и век постепенно се очертава тенденция ежегодно лозовите масиви да нарастват с по около 7 000 дка на година.

58

минута мълчание

преди 3 месеца

България - държава на (с)Помени ... Така ще е докато се делим и постоянно агресивно се борим с миналото. Във всяко време има какво да пренесеш и надградиш и както да премахнеш.

57

Бай Тодор

преди 3 месеца

Едно време го изнасяхме за СССР , за без пари. Сега го изнасяме за ЕС по-малки количества , по-качествино и по-скъпо разбира се.

56

Никой не пипаПрокопи

преди 3 месеца

Как за един ден Иван Костов и кръгът Агнешките главички направиха своите момчета Прокопиев и Харманджиев милионериСамо пет дни след като поема управлението на държавата, на 26 май 1997 г. Костов обръща поглед към винпром Дамяница и открива процедура по приватизацията му

55

мнение

преди 3 месеца

То само този сектор да беше. Някой може ли да каже, кой сектор допълнително се развил и увеличил износа през последните 20 г.? Машиностроене, автомобилостроене, производство на камиони или автобуси, от леката тпромишленост какво остана, енергетика и т.н. ? Изключение може би прави зърнопроизводството.....

54

Статистически данни

преди 3 месеца

През 1878 г. има около половин милион дка лозя. През следващите 15 г. тези площи достигат 1 300 000 дка. Тогава идва филоксерата (болест по лозята) и в резултат от това и на войните през 1919 г. отново имаме само около половн милион дка лозя. През 30-те години на 20-и век лозята са вече 1 310 000 дка. При колективизацията през соца - нов срив, но от средата на 50-те години - нов растеж, над 1 800 000 дка в периода 1868-1980 г. После нов спад и през 1989 г. пак сме като в 1887 г. Днес - 1 600 000

53

радомир

преди 3 месеца

Цените на нашенското вино са извън всякакъв пазар. Има много по-добро испанско вино например, на цена 4-5лв/бутилката, а нашенските на същото ниво като качество тръгват от 10лв/бутилката. Е защо да даваме грешни пари за нашенското вино, като можеш да вземеш същото качество на двойно по-ниска цена? Да си оправят цените нашенците, тогава ще видим.

52

Анонимен

преди 3 месеца

няма прости хора да пият ментета

51

справочник

преди 3 месеца

България започва да изнася над 300 милиона бутилкинискокачествени вина в СССР, както и 60-70 милиона висококачественивъв Великобритания. Така в края на 70-те и през 80-те България епетият в света износител на вина за Великобритания. На този найскъп пазар продаваме 4,5 млн. кашона вино - 3/4 от целия наш износ. Втези славни години България владее пазар, предлагайки на цена от 2 -3 британски лири великолепно зрели и пивки вина, произведени отнеобикновени сортове грозде като Гъмза, Мавруд..

50

Анонимен

преди 3 месеца

в България виното не се прави от грозде,а от спирт от украина-премесен с тежки метали и обеднен уран.За това и не се продава и не се пие

49

Анонимен

преди 3 месеца

Защото не се опитваме да направим нещо качествено и да се конкурираме,а правим ментаци и лъжем наред,но преди всичко себе си.Бас слагам,че ако се направи една истинска проверка,95 % от вината,които се продават в България ще се окаже че не са вина,а някакви химии с цел бърза печалба

48

Аха

преди 3 месеца

Ще искаме помощи ли, както земеделците? Ясно.