36

@ к.25

преди 3 месеца

Съмнявам се, че в Харвард таксата е 20 хил.USD/семестър. В що годе прилични училища за средно образование годишнатс такса е 30 хил. долара, в добри училища - 50 хил. долара. В колеж в Харвард (колеж съответства на нашето Висше училище) таксата е 50-60 хил. долара. Там се учи и едновременно се работи, за да се издържаш.

35

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен,к.30 Съдейки по нивото на тримата харвардци, дошли в БГ да ни управляват, разликата не е голяма. Но защо ми се струва, че те не са завършили пълен курс на Харвард, а някакви квалификационни курсове по 1-2 семестри? Киро само го бива да говори, Лорер рядко се мярка, а мин.Василев прави финансва акробатика, че сме добре... Дори ПП в столицата забъркаха още в началото нещата и леля Корни и Копейката недоволно се разкрякаха, а Боце тръби за нови избори в столицата.

34

Анонимен

преди 3 месеца

Язък за академичното звание... Професоре, намалете тези смешни ВУЗ-ове, имитация на университети, от 52 на 18-20, намалете пишман доцентите и прУфесорите до броя необходим за посочените университети, накарайте преподавателите да пишат всяка година по 3-4 публикации с висок импакт фактор и нещата ще започнат да се оправят. *** и Пульо станаха професори. Щом и личният лекар на ББ, известен с прозвището ''Мозъка', стана отдавна професор, не се учудвайте, че в БГ всичко тръгна на изуй ***.

33

Анонимен

преди 3 месеца

Сливане? Закриване направо. Във всеки град университетче и всеки е с диплома за висше или степен доктор. Като на конвеер. Най-много 15 университета за страната ни. Качеството трябва, а не количество.

32

Честита рота;ия

преди 3 месеца

Лично мен ме интересува дали си е защитил идеята за сапунчетата. Може и да си я е защитил тази си идея за сливането на университетите, но на мен изобщо не ми е ясна как ще се слимат частн ис държавни университети. Сливат се рекички и поточета, а финансите на дружества се обединяват и кдори консолидират. Да му а обяснят тази думичка консолидация. Може и след връткането на дупетата им, наречеон ратация, да го обяснят и на помакинята от Хаджидимово, която е като К. Петков с двойно гражданство.

31

До Преподавател /15/

преди 3 месеца

В семейства с ниски доходи също се раждат умни хора. Ти ще идеш ли да се лекуваш при човек, който си е взимал изпитите с тройки? Ще платиш ли една торба пари на архитект, който по време на следването си едвам е изкарвал по някоя и друга четворка, а останалото - тройчици? Няма дати покажат студентските си книжки, за да преценяваш колко прилежно са учили, но ако се приеме това предложение, ще си по-спокоен, ако човекът е от държавен ВУЗ. Не, че няма да има случаи на завишени оценки при някои.

30

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 25 - Тукашните ВУЗ-оподобия с Харвард ли ще ги сравняваш? Ти добре ли сиизобщо? Чичовци и лели, учили по учебници от времето на СССР обикалят страната като хвърковати чети, за да четат лекции от преди 40 години и да взимат хонорари, дощато някъдедругаде им върви заплатата. Пишат оценки след катостудентът чрез електроннатапоща им прати развити теми, които е свалил от мрежата.

29

За мишките и хората

преди 3 месеца

Идеята, честно казано, не е толкова лоша, защото тръгнем ли да тълкуваме самата дума "университет", ще излезе, че в България има само един такъв, а всички останали отговарят на определението "институт". Подозирам обаче, че зад това желание на Денков се крият други мотиви като по-лесен контрол да държавните субсидии, а също и намаляване студентските места.

28

Анонимен

преди 3 месеца

Денков, объркал си се! На сливане, а закриване!

27

Анонимен

преди 3 месеца

От скоро време е с високо самочуствие ,особенно когато го плюеше Пеевски

26

Бай Танас

преди 3 месеца

Не да се сливат, а да се закриват

25

Анонимен

преди 3 месеца

Аз пък се надявам частните фирми да почнат да не приемат хора от държавни ВУЗ. Има голям смисъл! След като друг им е плащал образованието защо частните фирми да го уважават? Да не говорим че много от тях влизат с корупция.До сега един умен човек не познавам където да е завършил "държавно" образование,ама претенциите им ГОЛЯМИ! Всички умни дават една торба с пари за да се обучат. Защо си мислите, че в Харвард и Йелс дават по 20 000 само за един семестър, ако могат да влязат "държавна поръчка"?

24

Анти Тяло

преди 3 месеца

Денков, това не е като да смесиш свинска мас и сода каустик!

23

Azz

преди 3 месеца

на това нещо,с очилцата,ако му размениш обувките ще оди бос.....

22

Анонимен

преди 3 месеца

ГЕРБ ИСКАТ ДЕНКОВ ДА ОСЪЩЕСТВИ ТЕХНИТЕ НАЛУДНИ ХРУМВАНИЯ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО

21

Кьор сурат

преди 3 месеца

И аз така ги виждам нещата.

20

Иван

преди 3 месеца

В нашата фирма търсим хора, но въпреки това видим ли завършил от Свободния във Варна или Юзу Благоевград директно го отсвирваме. Такива дипломи са на 99% купени.

19

Истината

преди 3 месеца

Като ясно небе се вижда, че Президента г-н Байдън ако се кандидатира втори път ако желае ще бъде преизбран пред кандидатира на милиардера г-н Тръмп предишен президент на Америка.

18

Ще почакаме

преди 3 месеца

Ромите да се универсализират и тогава ще създадем Единия Университет "Sapienza di Roma". В него ще може да се обучава и българското малцинство. Може би дори безплатно.

17

Истината

преди 3 месеца

Без конкуренция в обучението води до пълно западане и така крадете в пълния смисъл научни кадри и журналисти в управлението, за което са нужни съвсем различни кадри. Но къде са истинските в чужбина защото опозицията не Ви е по вкусът и забравихте, че дойдохте на власт с цел демокрация а не тоталитаризъм. Монополизмът в обучението води до крах и за това в Америка имат закон, и цяло министерство за анти монопол. Сами си направете изводите, както определени личности обсебват държавата като хауей.