20

7-ми клас

преди 3 месеца

След водната моелкула, една от най стабилните е тази на хлорните и серните съединения. Не е проблем да се разбият, проблемът е вложената енергия. И последстащ проблем е какво точно ще правим с водорода. Щото то съхраняването му е проблем.

19

Оня

преди 3 месеца

Всичко различно от сибирски изпарения и петрол , ама и той от недоразвитата сибирска пустош , друго НЕ МОЖЕ ! Всичко друго е вредно и опасно

18

Анонимен

преди 3 месеца

Трябва да се даде път на такава разработка. Защото получи ли се ползите ще са цялото ни общество. В Япония разработват такава технология и вече имат успехи...

17

Анонимен

преди 3 месеца

Това със сероводорода е като "от пръ.ня да направим боя" и ето ти промяна. Но европари като нищо ще вземат. После ще врещим не не е достатъчно ЕКо, безопасно и от полза, може пак да вземет пари и итн.

16

Анонимен

преди 3 месеца

Вятърнитр генератори също изпускат отрова. ДА! И тази отрова е много силна. Вярно е, че е малки количества, но е много силна. За което у нас въобще не се пише. Министър председателят Денков, който се пише химик, е добре да се интересува повее от всякакъв род химия, не да е тесен специалист. И хората в съответните ведомства.

15

Анонимен

преди 3 месеца

Което не е в поллза на големи западни концерни, ЕС не ще да допуска. ЕС е създадена като икономическа институция за печалба на големи концерни (обединение за въглища и стомана). Колкото и да се изражда политиката, основата е същата. Дано САЩ и ЕС скоро се разпаднат, за да има реален морален и научен напредъл в полза на хората.

14

Анонимен

преди 3 месеца

Това е 101 професор който носи сензационни новини за сероводорода в Черно море. Сто и втория професор ще го превръща директно в злато с което ще си купуваме ток и газ.

13

©

преди 3 месеца

Ne sym syglasen

12

Физик

преди 3 месеца

Ако е казал това "сероводородът от Черно море може директно да се превърне в електроенергия с помощта на сулфидна горивна клетка" този няма грам понятие що е ток. Токът е насочено движение на ел.заряди обикновено електрони и няма как нещо друго да се превърне в електрони, че и да се движат ей тъй без ел.поле. Единствено е възможно да се разделят + от - заряди в клетката и тогава ще текат, но вероятно сероводородът ще се раздели на сяра и водород. Обаче за това трябва външна енергия т.е.пари

11

и аз да кажа

преди 3 месеца

Такъв проект имаше 1985 г за ТЕЦ Варна, но той не беше допуснат, тъй като не можа да докаже че серния триокис няма да замърси морето.

10

Анонимен

преди 3 месеца

Такова имане на зелени специалисти (къде ли са учили) не имало никога

9

Учен

преди 3 месеца

Колега, нали знаеш, че нищо не се губи - нито сярата, нито сярофилните тежки метали, тях какво ги правим - пак питай за тях.

8

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 9. Ти чекай първо да стане работата. На приказки сме се наслушали.

7

Путин

преди 3 месеца

Видехте ли, до кво води, европейският енергиен глад?:))) До халюционации;)))

6

Пепката

преди 3 месеца

Веднага евро-атлантическите *** ще се включат. Че нали не е ядрена централа за 50 милиарда от Уестингхаус.

5

Анонимен

преди 3 месеца

Еми добре. Действайте. То и тунел под Стара планина копаем, и международен газов хъб станахме, и влаковете се движат с 200, и електрически автомобили произвеждаме. Напредваме да му се не види.

4

руските кърлежи

преди 3 месеца

ще налазят темата... което е различно от руски газ и петрол трябва де оплюва..ха.ха

3

Зелена измама

преди 3 месеца

Сярата от сероводорода какво ще я правиш? Второ 10 исталации по 20 МВ са по-малко от един блок на ТЕЦ-овете.

2

Анонимен

преди 3 месеца

тоя е толкова проф., колкото аз съм акад...

1

Анонимен

преди 3 месеца

Демек мушкаш щепсела в морето и ламбата светва...