8

простата истина

преди 3 месеца

Реално деца има догодина-намаляват но незначително.По скоро МОН е решила да прави оптимизация и всички да ги натика в няколко училища като предлога е да са професионални профили.Цели се да намалят разходите-но е изключително дразнещо да се закриват училища вместо администрация.РУО Добрич е цял етаж калинки - защо не се закрива там ами се посяга на училища?Ситуацията става много вожд и малко индианец.Не е ли по добре да се ореже откъм РУО и администрация и да се поспестят пари?

7

Анонимен

преди 3 месеца

Проблемите са два. 1. Най-желаните паралелки наистина да подготвят толкова ученици, за колкото в България ще има работа, независимо дали ще си останат само със средно образование или ще продължат учението си по същото направление, но във ВУЗ. 2. Когато се постигне подобна координация, в тези най-желани паралелки да приемат най-добре класиралите се, а не само от "нашите" деца.

6

БМХ

преди 3 месеца

Няма какво да се лъжем. Няма деца. Тези училища изкуствено създадоха тези паралелки, за да могат да събират голяма част от тези, които не можаха да изкласят до гимназия. При наличие на математическа гимназия, с профили информатика, те отиват в някакво СУ на май на-си-райна там да учат АЙТИ. Затова им е 100% приема, то не е прием. Взимат всеки без изпити. В Добрич затриха строителния техникум и още куп професионални. Като излезе обаче някой да им каже истината и се сърдят.

5

Анонимен

преди 3 месеца

Зърнарите, дето протестират, си направиха частни училища. Вие какво искате? Освен зърнари, в Добрич нищо друго няма да остане до 10 години.

4

Анонимен

преди 3 месеца

Обезлюдяване. Няма деца. Учители има, но няма на кого да преподават.

3

Родител

преди 3 месеца

Ние ще емигрираме от Добрич в София! Пеперастите ни прокудиха от дома ни!

2

Асана василева

преди 3 месеца

ПРОДЪЛЖАВАМЕ ЗАНУЛЯВАНЕТО! АМЕРИКА ПОБЕДА!

1

Анонимен

преди 3 месеца

и кат ги питаш за колко стотинки работа са свършили пак ще мълчат