21

Калин

преди 3 месеца

Както вече коментираха колегите българското земеделие е мъртво особено зеленчукопроизводството на пазара няма български домати краставици по-точно казано всички зеленчуци и плодове вече няма ако не се стегнат фермерите зеленчукопроизводителите да излязат както германците французите и останалите европейски държави на улицата да запушат всички пътища по цялата страна да забранят внос на жито на плодове и зеленчуци

20

Агроном

преди 3 месеца

Българското земеделие си е наред. Земята на България не се продава и се чудят какви простотии да съчиняват. Не са наред управляващите които изпълняват идиотските директиви на Брюксел за зелени политики, въглеродни отпечатъци и т.н. Като сложат Еко данък тогава ще стане страшно.

19

Нане Вуте

преди 3 месеца

Българското земеделие не е болно!! То е мъртво!!!

18

Анонимен

преди 3 месеца

Е що да е болно, не е болно, а е дребно, разпокъсано и разединено, а сега и зелено и не само земеделието, а цялото селско стопанство.:))

17

Анонимен

преди 3 месеца

Защото, 666-чке (бех, къф пич ... уоу /с) - когато ти налагат 1001 изисквания, ограничения и какв ли не, слагат ти квоти, ако не ти дават сусидии, знаеш ли, какв ще стане? Земеделието става нерентабилно. И за 2-3 години ще го унищожат. И те го знаят и се чудят, какво да правят.

16

Анонимен

преди 3 месеца

Болно е, защото оставитхте мутрите да го скапят между 90-та и 95-а. После инфлацията. После ПАК МУТРИТЕ, да точат евро сапарт, мапарт и субсидии, а след това набримчихте такива регулации, че вече е УЖАС, да си земеделец.

15

666

преди 3 месеца

ДЪРЖАВАТА ЗАЩО ТРЯБВА ВСЯКА ГОДИНА ДА СУБСИДИРА ЗЪРНАРИТЕ ,,ЖИВОТНОВЪДИТЕ И ОВУЩАРИТЕ?????? НАЛИ ИМА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ,,ПАЗАРНА ПОЛИТИКА И ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ПАЗАРА ..ЗНАЧИ ЗА ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО СУБСИДИЙ НЯМА ,ИМА САМО ЗА ЗЪРНАРИТЕ ОВУЩАРИТЕ И ЖИВОТНОВЪДИТЕ ......За всеки декар овошки ЕС подарява всяка година по 300 лв. триста лева , а те си продават продукцията на безбожно скъпи цени. МЕЖДУ ДРУГОТО ЧЛЕНСКИЯТ ВНОС НА Е.С. СЕ ПЛАЩА ОТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.............

14

Анонимен

преди 3 месеца

Войната в Украйна ни удари пряко. Щетите са много големи. Има хиляди тонове необрана продукция по лозовите масиви-----------------------------------------------------------------------------Защо, преди украинци или руснаци беряха това грозде, какъв ви е проблемът по-точно? Наистина войната създава много проблеми на всички, но един производител, търговец, бизнесмен винаги търси и намира алтернативни решения

13

Анонимен

преди 3 месеца

А бе тези фермери все зимата протестират :)

12

Анонимен

преди 3 месеца

Преди ковид всичко беше здраво и добре работещо, след ковид, газова криза и от там пълна криза, всичко се разболя/вместо да се върне на старото си място/, е как така един грип-ковид, разруши всичко добре работещо или....:))

11

D:

преди 3 месеца

Не е болно земеделието !Болни са управляващите, страдат от КРАДЛИВОСТ И НАГЛОСТ !!!

10

Анонимен

преди 3 месеца

Искам да ям българса храна и да ми е по джоба. И не ме интересува кой управлява.

9

Анонимен

преди 3 месеца

Лошото управление на държавата се вижда също от факта, че не ядем български зеленчуци и плодове. Абсурдно е да си купуваме кромид лук от Аржентина и спанак от Италия. И в плодородните земи на Тракийската низина да има фотоволтаици.

8

Анонимен

преди 3 месеца

Ние земеделие нямаме. Имаме едни местни дерибеи дето отглеждат четири вида евтини култури.

7

Мира

преди 3 месеца

Ха,ха,ха, само българското земеделие ли е болно?! В тази заразна ,токсична среда ,създадена от негодници алчни за власт ,слугите им и наивници които вярват на лъжите им всичко е болно

6

Анонимен

преди 3 месеца

При тия природни дадености, да се тровим с *** си е тъпотия.

5

дедо ви

преди 3 месеца

не е болно а унищожено ! от кой ли , ами от бсп ( бкп ) !

4

Дон Кикот

преди 3 месеца

Горките земеделци. Как ще изкарат за нова лимузина?

3

Шеф готвач

преди 3 месеца

Българското земеделие си е добре щом изхранва България и още няколко държави. Въпросът е , че от Центъра на европа набиват едни безумни директиви , които утежняват производителя и вдигат излишно крайната цена .

2

от село

преди 3 месеца

Мен не ме интересува дали хляба е направен от украинско жито или от жито от фирмите на Светослав Дичевски (представител на Октопода), мен ме интересува крайната цена. Ние пчеларите в Северна България всяка година търпим жестоки загуби поради това, че фирмите на Светослав и Светла Дичевски третират земеделските площи с всевъзможни препарати за растителна защита, по всяко време, а същите препарати за пагубни за нашите пчели. Не ми говорете, че житото при нас е таферно, моля Ви се!