13

дедовия

преди 3 месеца

А къде са нейните деца и внуци?

12

На съседна улица

преди 3 месеца

живее жена, която е трудно подвижна. Доста заможна е. Роднините й я посещават, когато имат нужда от пари. Знае се, че им помага. Но когато госпожата се разболее или когато навън е много студено или пък има поледица и тя трудно би вървяла по тротоарите, приятели и съседи й пазаруват. Нейните роднини са все много заети. Не знам тя какво завещание е намислила. Засега споделя, че онези я канят в домовете си само когато някой има рожден или имен ден, защото тя винаги носила щедри и скъпи подаръци.

11

Анонимен

преди 3 месеца

Домашният любимец не те изоставя дори когато си в беда.

10

Ха ха

преди 3 месеца

До Анонимен 4 Една съседка нарича котките си "моите четириноги приятели", а за палавия си син от край време казва "моят двуног дразнител". Но не го е лишила от наследство, макар да не одобрява момичето, за което синът се ожени. И той не изоставя майка си, грижи се за нея, всички го виждаме. Само че си живее отделно с момичето, а майка му е сама в компанията на няколко котки.

9

Анонимен

преди 3 месеца

Но не се казва какво е дарила до този момент китайката на децата си, защото едва ли ги е оставила сами да се борят с живота. Както се разбира от текста, не е възможно да остави всичко на кучетата и котките. Явно и там законът е като нашия.

8

До 8

преди 3 месеца

Да, има и такива за съжаление. Но нашият закон е предвидил всяко дете да има право на "запазена част" от наследството. Затова някои родители рискуват приживе да прехвърлят имуществото си името на онзи, когото са избрали и правят това прехвърляне под формата на фиктивна продажба, за да не може да се оспори. Но уви, понякога и такива родители грешат, защото облагодетелстваният може да се окаже неблагодарник или да почине преди родителите си и после внуците да "забравят", че имат дядо и баба.

7

Анонимен

преди 3 месеца

Едно е сигурно - нито кучето, нито котката ще направят опит да променят дозировката на лекарствата, които взимаш, нито ще се опитат да те удушат с възглавницата или да оставят отворен прозореца, ако ти по някаква причина си неподвижен, а навън е -10 градуса. Такива мизерии вършат само хората.

6

Анонимен

преди 3 месеца

Който не уважава родителя си, няма право на наследство, нормално. В Бг има много такива и първи тичат в съдилищата да съдят братята и сестрите си. Това, че не знаят къде са гробовете на родителите не ги смущава.

5

Алекс

преди 3 месеца

Изперкало бабе.

4

Анонимен

преди 3 месеца

Че то и тук маса хора обичат кучетата си повече от децата си.

3

Анонимен

преди 3 месеца

Много от т.нар. майки тормозят децата си по-зле от чужди и после се чудят като одъртеят защо няма кой да ги гледа, та в тази връзка наследство трябва да се заслужи, нищо не се полага безплатно, добре ги е наредила със сигурност са били лентяи!

2

Факт

преди 3 месеца

Всички мразят китайците, дори самите китайци.

1

Анонимен

преди 3 месеца

А така!Така се прави с неблагодарни деца!