Снимка: БГНЕС/ЕРА

Жена от Китай реши да завещае цялото си състояние на своите домашни любимци, пише South China Morning Post. Лиу от Шанхай завеща 20 милиона юана на своите домашни любимци вместо на децата.

В съответствие с първото завещание, което тя съставила преди няколко години, парите и имуществото трябвало да отидат при синовете и дъщерите й. Децата обаче рядко посещавали майка си и не се грижили за нея, когато се разболяла, затова жената променила решението си. Според Лиу само нейните кучета и котки са били с нея в трудния момент. В новото си завещание жената направи свой наследник ветеринарната клиника, на която повери грижите за домашните си любимци. Тя искаше да остави всичко директно на животните, но това законово е невъзможно.

В същото време експерти от Центъра за регистрация на завещания посъветваха Лиу да наеме лице, на което има доверие, като одитор на клиниката, така че той да следи използването на средствата по предназначение.

По-рано беше съобщено, че съд в Китай призна за законна волята на мъж, който остави цялото си имущество на грижовен търговец на плодове. Завещанието е оспорено от сестрите на пенсионера, които живеели в къщата с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase