7

от ЮАР

преди 3 месеца

И още нещо - тролетариатът много се пенеше, че втечненият газ бил по-скъп. Ами не е вярно. Тръбите са с дебелина от 32 до 40 мм кована Манесман стомана (безшевни, която технология все още Руснаците не владеят, както и нямат тяхно оборудване за полагане на подводни тръби, а все е Западно). Плюс огромни турбини Сименс, които да подават газа. При втечнения газ има специални танкери и системи за регазификация на брега. Вече зрели технологии. Газ може да идва от Австралия и не е скъпо.

6

от ЮАР

преди 3 месеца

Газ, петрол и пр. суровини има навсякъде по света в изобилие. Западът хубаво направи, че изрита Русия от своя пазар, понеже Руснаците го използват за политически цели и натиск. Свободният Пазар, Частната Инициатива и Личният Интерес, както и Невидимата Ръка на Пазара са огромни съзидателни сили и създават огромно богатство, много по-големи, отколкото каквато и да било държава. Търсене и предлагане има и без Русия. На Запад дори не са усетили отсъствието на Руски газ. Идва от много места.

5

Анонимен

преди 3 месеца

Кога точно ще умрем от студ без газ от Газпром? Питам Радеф, Копейкин, Нинкова и всички останали боразани на кремъл..

4

Мъка българска

преди 3 месеца

Не знам за договорите , но Газпром внася в Турция и там цената в левове е 33 лева на 1000 м3

3

Анонимен

преди 3 месеца

До 3! Уважаеми енергийни експерте! Съгласен съм с Вас! Видимо владеете силата и имате в двора гъови залежи Кажете къде сте! Вземаме кофите и идваме да ни сипете малко по 2лв за 1000 м3! Ъпанар не ща стен!

2

Анонимен

преди 3 месеца

Ама ....как 73 лева??? Памагите камаради! Нека сключим дагавор с гЪзпром за поне 500 г. напред с клауза за твърда цена от 1000 евро на кубик ...над пазарната към момента! Радина вам зове:т!

1

Анонимен

преди 3 месеца

Нали щяхме да замръзваме без руския газ