49

Анонимен

преди 4 месеца

В Русия се вихри религиозен фанатизъм. Украйна с право не иска да има нищо общо с московката патриаршия.

48

Анонимен

преди 4 месеца

Слава на Русия!

47

Анонимен

преди 4 месеца

Светият Синод на РПЦ отбелязва, че може в няколко случаи, подробно описани в руското законодателство. Никой не принуждава младите жертви на нежелана бременност да отглеждат децата и да си съсипват жовота. Никой не им забранява да ги оставят на държавна издръжка. Толкова млади семейства мечтаят да си осиновят дете.

46

?

преди 4 месеца

А голото парти на руските звезди ще го приравнява ли на нещо ?

45

Лицемерие

преди 4 месеца

Заклеймяват да се прекъсва живота на ембрионите, а в същото време патриархът на Русия благослови умиращите на бойното поле млади войници "в името на родината" в една война, започната от Русия! Как да го разбираме?!

44

Анонимен

преди 4 месеца

Напред към средновековието... Гарантирано от Раша.

43

Теди

преди 4 месеца

ДА

42

Анонимен

преди 4 месеца

И така след като се разправя със старообредниците в Русия християнин е този дето каже Петър Велики.Както Константин Велики се разправя с ересите, така Петър казва кой е Православен и кой не.После досущ Константин измества столицата.Москва не я иска вече, трябва да е на море, защото той света е преобърнал за своя флот.Искал флот човека.И нападна Швеция.За една територия на която да построи Петербург.Ето, вече си имал град на свое име като Константин.Така се родила идеята за православните.

41

Анонимен

преди 4 месеца

Та защо измисля той този термин ПРАВОСЛАВИЕ.Мислите си , че срещу запада нещо.Ами... не.Имало един истински християни, старообрядници из Русия.С тях Петър се разправя жестоко, както Путин с Вагнер да речем.И понеже християните в Русия са смазани той си измисля термина ПРАВОСЛАВИЕ.Тоест религия е това, което кажа АЗ ПЕТЪР ВЕЛИКИ- НОВИЯТ ИМПЕРАТОР НА РИМ.Имитира Константин Велики в Римската империя.С времето термина православие мутира в омраза срещу западнячеството в Русия.

40

Анонимен

преди 4 месеца

Самият цар Петър е доста объркана личност.Когато Австрия води война с ислямистите османци, Петър се е напивал из кръчмите в Ротердам и Лондон и е учил ка се строи флота.Русия няма никакво топло море и търгува от Мурманск с Европа.Както и да е, той е абсолютен атеист(беше любимец на болшевишката историография).Убива сина си, силно вярващ човек.И този Петър измисля ПРАВОСЛАВИЕТО.Вие не се ли чувствате неудобно някак от изобретателя на термина.

39

Анонимен

преди 4 месеца

Това не е нищо ново. Православната Църква винаги е осъждала детеубийството.

38

Анонимен

преди 4 месеца

Ето ви кано от Втори вселенски събор в новия Рим- Константинопол:Който не е католик е ЕРЕТИК.Ние не познаваме май вселенските събори.Никакви православни няма никъде, а ортодоксията зове само КАТОЛИЦИ.

37

Анонимен

преди 4 месеца

Тез се изживяват на некакви пазители на Православието, май забраиха, че от Византия тръгва тази вяра и са е получили от България :)))

36

Анонимен

преди 4 месеца

Православните да си обръснат брадите, че мязат на терористи и бежанци от Сирия и Афганистан.И каква е тази православна църква.Петър и Павел говорят за вселенска католическа църква през 1 век.Православните се пръкват с цар Петър руски.

35

Ельоменат

преди 4 месеца

Копейки, ако дъщеря ви е изнасилена от *** и забременее дали ще сте на същото мнение? Да гледа образа на изнасилвача си всеки ден в лицето на детето.

34

Анонимен

преди 4 месеца

Руската църква няма нищо общо с православната религия. Тя се управлява от КГБ и нейните наследници.

33

Анонимен

преди 4 месеца

Руската Църква просто припомня тежкият грях на детеубийството.

32

Като си в Рим...

преди 4 месеца

Скоро България ще приеме католицизма и ще станем истински западняци.Процес , който закъсня хилядолетие.Още Борис кръстител се кръсти втори път като католик, но после пак отстъпва на Византия.Калоян стана католик и България за около 30 години беше католическа.През 17 век Австрия за малко да завземе Балканите и ставахме католици.Е сега вече нещата ще си дойдат по местата.Искаме ЕС, НАТО.Ами щом ги искаме там са католици хората.Що не искаме Москва или Иран или КНДР.Като си в Рим прави като римлянит

31

Virtuozzo

преди 4 месеца

Правилно ! Евала на Русия ,всяка година ние убиваме десетки хиляди неродени млади български бебета !Завиждам на Русия даже !

30

Анонимен

преди 4 месеца

На Путин му трябва свежо месо, руснаците намаляват. След 20 години няма да има кой да воюва.