67

КОЛЬО ЧАКАЛА

преди 6 месеца

А. КОГА РУСИЯ. ЩЕ. ВЪРНЕ СТОТИЦИТЕ. ХИЛЯДИТОНОВЕ СУРОВИНА, ЗА ДОБИВ. НА. УРАНВ. РАЙОНА. НА. ХАСКОВКА ОБЛАСТ, ИЗВЛИЧАНИ. ПРЕЗ СЕДЕМДЕСЕТТЕ. ГОДИНИ СПОМОЩА. НА. ВЕЛИКАТА БКП.КОГА, КОГА???????????

66

Анонимен

преди 6 месеца

Нелогично е и за двете страни търговията с уран да продължи.

65

БПФ

преди 6 месеца

Американците направо да си затварят реакторите, и без това средната им възраст е 40+. Не бяха пускали ядрен реактор в експлоатация от 29 години !!!

64

Анонимен

преди 6 месеца

До 65. По същество върху ядрената бомба работят повечето нациски учени. Те просто са я доработи е САЩ. Американците са прагматични ако можеш да ми донесеш пари и власт няма значение колко човека си убил. Как са се борили в дивия запад с престъпниците, обявяваш награда за главата на някой и другите престъпници тръгват да го преследват.

63

Анонимен

преди 6 месеца

До 68. Ти сигурен ли си че като си гласувал гласът ти е отишъл за партията за която си гласувал.

62

Христо Христов

преди 6 месеца

До 67 "Тази новина е лоша за нашето правителство..." - що да влошат за правителството? На 2 Април 85% бяха про'с'таците гласували да слугуват на ЕС и НАТО. Правителството само ги слуша.

61

Обективен

преди 6 месеца

Тази новина е лоша за нашето правителство ,което иска да внася атомно гориво от САЩ за АЕЦ Козлодуй. Тоест ,пак руско ,но през американски фирми ,съответно на няколко пъти по-висока цена.

60

Боби

преди 6 месеца

До Бегло но запознат Основните формули за ядрената бомба или по-точно бомбата имплозивен тип ФАТ-БОЙ хвърлен над Нагазаки още 1944-45 година стават достояние на КГБ. Но защото САЩ смята тези формули на компютър го правят бързо. СССР компове няма по това време. Формулите са усъвършенствани и опростени за да могат "живи калкулатори" да пресметнат параметрите. За това и СССР бомба има различия и като мощност и като конструкция от тази на САЩ.

59

Бегло но запознат

преди 6 месеца

САЩ завеждат СЪДЕБНО ДЕЛО срещу юдеоеврейската фамилия Розенберг че са ОТКРАДНАЛИ ядреното оръжие на САЩ и са го подарили на СССР като те отричат абсолютно всички обвинения...........По същото време един ГЕРМАНЕЦ като нон-стоп говорилня непрекъснато повтаря че ТОЙ е откраднал ядреното оръжие на САЩ и го е подарил на СССР и Сталин

58

Анонимен

преди 6 месеца

Русия стана държавата с най-много забрани и законодателни рестрикции за наказания . Това иначе казано е Хунта! Въпреки че никога няма да си признае, Русия е станала световен пандиз,даже южните емигранти бягат оттам презглава към Северната граница с Финландия,само и само да не остават в блатата..

57

Иванов

преди 6 месеца

Янките откога опряха да внасят иран точно от рашистите нямат ли си там достатъчно

56

Боби

преди 6 месеца

Правете разлика между рафиниране за атомно оръжие и рафиниране за граждански цели. САЩ нямат технология за рафиниране на граждански Уран - Всичко е Внос. Хилядите тонове закупени от РФ през 90те осигуриха САЩ индустрия за десетилетия с Безумно евтин Уран. САЩ замрази а по-късно демонтира(много скъпа цена за поддръжка) цивилните си рафинерии За Уран. Няколко опита - неуспешни бяха правени за възстановяване на производствотао.

55

Хм....

преди 6 месеца

До от ЮАР Германия ПЪРВА поставя основите на разработките за ядрено оръжие но за щастие на всички това става в края на войната. САЩ ЗАБАВЯТ С НЯКОЛКО МЕСЕЦА НЮРНБЕРГСКИЯ ПРОЦЕС за да евакуират в САЩ голяма част от германските учени работили по този проект. И това е исторически факт. Останалите ги измъква СССР. Всички ракетни проекти на САЩ и Русия от това време са дело на пленените германски инжинери. До 1975 повечето от тях са умрели от старост а СССР и САЩ закъсват с ракетните си програми.ФАКТ

54

Боби

преди 6 месеца

Малко ФАКТИ И ИСТОРИЯ. След разпада на СССР Сащ решават да закупят целия запас на РФ от обогатен уран и плутонии за да се ограничи възможноста на РФ да произвежда нови оръжия и атомни централи. Изкупени са ХИЛЯДИ ТОНОВЕ ОБОГАТЕН УРАН И ПУТОНИИ. РФ остава с пръст в устата - бррр. Сещате се кой подписва - ЕЛЦИН... След Ерата на ЕЛЦИН на разгром РОСАТОМ започва почти от Нулата. Сега е ЛИДЕР като изгражда 30% от всички Атомни централи в света. А САЩ заради закупените запаси загуби своите технологии

53

Уестинхаус

преди 6 месеца

Бааа го и заплахата . И ся ние кво ? Да минаваме на въглища ли ? Ама то и те от Русия идват.... а дано Сенатът ни да откаже всякаква помощ за Украйна и така да покажем на Путин че сме приятелска държава .... че иначе афроамериканците във гетата ако им спре топлото и ще почнат да палят коли и магазини по стар Афроамерикански обичай и ще започнат да линчуват бели хора.

52

КРАЯТ на човеците

преди 6 месеца

Ако Владимир Путин се откаже от Християнството и приеме Исляма има вероятност да извърши САМОУБИЙСТВЕН ИСЛЯМОДЖИХАДИСТКИ ЯДРЕН АТЕНТАТ при който ще бъде унищожено абсолютно цялото човечество и не забравяйте примерно че Ким Чен Ун и много други също са потенциални ядрени ИСЛЯМОДЖИХАДИСТКИ самоубийци....Тъдъдън

51

от ЮАР

преди 6 месеца

До Анонимен54Проектът Манхатан няма нищо общо с Германия. Четете малко повече. Всички технологии за обогатяване на урана, за получаване на плутоний и за направа на бомбите са изцяло Американски. Това струва на Америка над 2 милиарда тогавашни долара. Единствено самолетът Б-29 суперфортрес струва толкова за разработката. А и Германия през ВСВ няма никакъв шанс срещу Щатите, които тогава имат над 50% от световното производство и са далеч над Оста по тотала на произвеждани оръжия.

50

Русия

преди 6 месеца

Трябва да забрани на ФАЩИСАНИТЕ ДА ДИШАТ,ТАКА КАКТО ТЕ ПРАВЯТ С ДРУГИТЕ!!!

49

Анонимен

преди 6 месеца

До юар... Да, ама откраднати от Германия... Даже и разработките, включително и инженерите..

48

от ЮАР

преди 6 месеца

Нямали били Американците технологии за урана - вие давате ли си сметка какъв нонсенс е това. Америка не само създава първите атомни бомби, но и първите реактори в света. Проектът Манхатън през 1944 дава работа на около половин милион души - правят се десетки реактори за добив на плутоний, правят се огромни мощности за обогатяване на уран и пр. Да се твърди, че Русия била лидер в атомната област е глупост. Всички тия технологии са в основите си Американски. Руските са копия от шпионаж.