65

Иван Анисий :

преди 5 месеца

Пишете в заглавието,че е платена статия,да не се губи времето на съфорумците...

64

Михаил

преди 5 месеца

Въртят се едни и същи обяви за работа без посочена заплата. Повечето фирми не си правят труда да се обадят за интервю и дали евентуално си одобрен след интервюто. Всичко е проформа да се отчита дейност, без да се влагат усилия. Много бизнеси са перачници и нямат намерение да наемат хора, мрънканията за липса на кадри са оправдания и нищо повече! Много хора престанаха да кандидатстват по обявите в джобса и други сайтове.

63

Анонимен

преди 5 месеца

Амчи нал търсеа работна ръкъ и нямало било и щели били да внасят патагонци ... начи са внесали и оибявите за раота са намалели. Да внесат ощи патагонци и съвсем ша изчезнат обявите и повеке няма да на безпокоите.

62

Един Българин

преди 5 месеца

Тези статии се пиша в услуга на работодателите за да им се продаваме по-евтино...е няма спад, дори от ноември ме счупиха от предложения, едното вече приех. Пълни глупости 40% за ИТ....че то ние сме работили на 2 места излиза миналата година!!!

61

Анонимен

преди 5 месеца

Частниците най-нагло карат хората да изпълняват по няколко длъжности. Във всичките хранителни вериги кандидатскваш за касиер - например-, но те почват да ти вменяват да метеш и миеш, да подреждаш, да влачиш и каквото се сетят, което не е нормално. Трябва да си има хигиенисти, товарачи и т.н., това са си отделни длъжности. Те искат един човек да изпълнява 4-5 длъжности, но заплащането като за една.

60

Анонимен

преди 5 месеца

До 63 - И чеснто канао, не МОГА, да им фана спатиите. Ем - седа имам още 2 меца ще си изкарам енда коледа със семейстовто в Бъглария.

59

Анонимен

преди 5 месеца

До Личен опит - Особено приятно е, като преди това са ти казали "няма да има съкращения до края на фискалната година", а след това има "ами не сме доволни от работата", ама реално се сетили, че ако захапиш другия месец, по договр, ще ти се дължат 6 месеца обезщетение, вместо 3 и това, според финансовия отдел е голям риск. След 2 години пак бях на същата позиция, в същата компания, с почти двойна Тоя дето ме уволни, дори не беше там, а HR едвам се сети за мен. И пак ме уволниха след 11 месеца.

58

Анонимен

преди 5 месеца

До 61 - За съжаление е така. В сканиднасвките и Нидерландия средно се седи по 9 месеца на една позиция. ДЕВЕТ! И намаля. Ако останеш повече, просто не ти вдигат заплатата. Има хора, дето седят по 5 години и са със стартовата си заплата. Просто не ит остават избор.

57

До 56

преди 5 месеца

Много хора правят същото, но малко мислят за задаващите се лошо дни. Дано си спестил някой лев под дюшека и нямаш дългове, защото нещата не са добре и няма да са добре в следващите 2-3 години. За 20 години едва миналата седмица за първи път ми се случи да ме уволнят - щото числата не излизали.

56

Личен опит

преди 5 месеца

Да, всичко е много добре, докато прекия ти началник не ти сложи спешна 1:1 среща и първите му думи на нея не са - само да поканя директора и ЕйчАра.

55

Анонимен

преди 5 месеца

ит съм и мисля да сменям работата, ти какаво мислиш? Криза, миза няма такива неща бро. Просто не щат да плащат ама не им минава номера. Проектите се вкиснаха вече и намирисват.

54

Гошо

преди 5 месеца

Искам само да сме здрави и щастливи у дома!

53

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 55, ооо напротив! И вика и се надява другите да изпаднат, та да му стане на него хубаво. иначе не би написал подобен коментар. И тук 99% са абсолютни злобари и им текат лигите само при мисълта, че някой може да изпадне в лоша ситуация. Чакай да се появи онзи пси хар къде смята, че някой го обира :) Българите са завистливи злобари. Тук 99% такива.

52

54

преди 5 месеца

Какво? Засгнах ли някого? За последните 5 години съм сменил 8 пъти работата си. На всяка смяна получавам увеличение. Понякаго съм на места, където не знам, какво трябва да правя, но съм нает между другото, за да имало човек. Два пъри се връщам в стара комапния, където за съащта позиция ми предлагат 50-60% отгоре. Всичко само връти едни пари, едни оценки и това е.

51

Анонимен

преди 5 месеца

До 52 "До Анонимен 50, викаш.." - Не вика, а пише. "дано другите останат без работа" - Не го е писал. "та и ти да усетиш малко радост?" - Не всички живеят с тежки комплекси, които успокояват, само като си изкарат ядовете над други хора ... "И да заплатите за старши програмисти са над 7К" - Поне не каза, че даваш 27 "K".

50

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 50 - Нормално е - там е най-голямия балон. Juicero беше комапния, която разработвала сокоизтисквачка, която трябвало да е вързана с нета, да струва 700 долара и ... получава 120 млн. в инвестиции, при оценка от 500 млн. долара. Супер безсмислено, но не и ако си в Сан Франциско, предполагам. За съжаление, от там идваха парите за всички. Туйтър беше с 7500 служителя и над 10 000 контрактора ... А сега си работи добре с 1/4 от това. Подбно нещо важи за целия сектор.

49

Бачкатор

преди 5 месеца

Няма място за притеснение. Всичко в държаната върви по мед и масло. Вчера го казаха по ТВ. БВП и заплати нагоре, инфлация надолу. Народа просперира. До два/три месеца ще оправят и прираста. Ще станем пак 10 милиона и ще станем оазиса на БЦалканите. Германци, англичани и американци ще идват да работят в БГ за тлъстата минимална заплата. Ще привлекат много инвестиции - автомобили, роботи, компютри, компоти и тн.

48

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 50, викаш.. дано другите останат без работа, та и ти да усетиш малко радост? Тази година трябваше да наема 2ма в екипа ми. Наех 12 :) За догодина се очертава да започна с 6 нови позиции. вероятно ще завърша в 20тина. Ей толкова е зле в ИТ сектора. И да заплатите за старши програмисти са над 7К и си ги давам без да се замислям. Лошата новина е за злобарите: ИТ секторът ще продължи да се развива и да автоматизира нискоквалифицираните. Онзи ден гледах робот, който шпаклова :)

47

ПРОМЯНАТА

преди 5 месеца

И ОЩЕ ЩЕ ПАДНАТ КАТО ПОЧНЕМ ДА ЗАКРИВАМЕ ТЕРИТОРИЯТА!!...

46

Анонимен

преди 5 месеца

След нова година ще стане по-лошо, очакват се масови съкращения, особено в ИТ сектора.