17

Анонимен

преди 4 месеца

Доматето го ядем с колците.

16

дедо ви

преди 4 месеца

когато нямаше толко химия ги ядяхме с обелките някои плодове и зеленчуци . сега това НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ !

15

Анонимен

преди 4 месеца

Шам фастъка и орехите ги ям от години с черупките, суровоядството е много полезно дори сега си хапвам леща и боб на зърна суров като пуканки си ги ям за да се запазват витамините.

14

Лешникотрошачката

преди 4 месеца

Мисля да пробвам, но след като си извадя медицинско, ще съдя автора и изданието. Тъкмо не ми достигат едни 20-30 хиляди за нови зъби...

13

Консуматор

преди 4 месеца

Всички плодове и зеленчуци, които сте описали, трябва да се ядат препоръчително обелени. За цитрусите въобще не бива и да си помисляме да ги консумираме с корите. С такива отрови ги къпят преди транспортиране, че човек трябва задължително да измие плода преди белене и ръцете си след това.

12

Анонимен

преди 4 месеца

Аз тиквите ги ям с кората. И дините, има витамин С. Чудя се каква меродия да садна в междуредието на лозето?

11

Анонимен

преди 4 месеца

Българите по принцип не ядат много плодове и зеленчуци и затова са на челно място в Европа по сърдено-съдови заболявания и рак на дебелото черво. Вегетарианският начин на живот, много зеленчуци и плодове ви гарантира дълголетие и ви пази от рак, инфаркт и инсулт.

10

Подигравайте се вие,

преди 4 месеца

но не се знае дали не прогнозират настъпване на голям глад и затова да ни обясняват, че е добре да ядем обелките. Все пак пълнят стомаха, нали?

9

Анонимен

преди 4 месеца

Пържолите ги беля,но киселото зеле го ям с кората!Много е полезно!Лютите чушки също не ги беля!

8

Анонимен

преди 4 месеца

Цитурси с кората? Това е като онази статия за Канола маслото че било много полезно а всъщност е едно от най-вредните.

7

Анонимен

преди 4 месеца

Ами месото ? Агнешкото го ядем с кожите.

6

Анонимен

преди 4 месеца

аз даже доматите ги ям с колчетата

5

Парадокс

преди 4 месеца

Само ябълките и краставиците може да се ядат необелени, но с едно важно уточнение: само ако са набрани в двора на село и не са третирани с никакви химикали. Спомням си как учителката по природознание ни обясняваше защо картофите трябва да се белят. Съща защо не се ядат ако са зеленясали/покълнали. Сигурно съм бил на 10 години, но още помня. Автора на статията дали е ходил на училище?

4

Анонимен

преди 4 месеца

Хубаво е и орехите да се ядат с черупките.

3

Анонимен

преди 4 месеца

Направо трябваше да кажете, че и бананите е хубаво да не се белят и да ги ядеш с кората, че тъпооотията ви да е пълна. Маааймуните даже си белят бананите.

2

Анонимен

преди 4 месеца

От мързел веднъж ядох киви с мъхестата обвивка, което не му развали вкуса. Става, не е някакъв нечуван парадокс. Хубаво е да се измие, разбира се. Тогава и мъхът омеква още.

1

Анонимен

преди 4 месеца

Ежте си киви и картофи с обелките вие. Не ни предлагайте на нас. Пресни малки картофи се ядат пържени без да се белят. Яжте сега картофи с обелките а ви горчат и казвайте че е много вкусно за да се покажете, че сте модерни. Искам аФтора да ми покаже как се яде необелено киви щом ни предлага на нас подобно нещо.