19

Фък дъ ЕУ

преди 5 месеца

До grishoКва екология бе човек? Производството на батерии е едно от най-мръсните, рециклирането им е още по-мръсно :)

18

Анонимен

преди 5 месеца

grisho, разликата е, че след 5 години ползване, 100000 км пробег и почти фалирала батерия, няма да намериш шмиргел, който да се излъже да ти купи електричката и ще се принудиш да платиш хилядарки, за да ти я утилизират.

17

Христо Христов

преди 5 месеца

До 18 "След 5 години ползване и 100000 км капацитета на батерията е на 50-60%." - Ц.

16

Христо Христов

преди 5 месеца

Немската индустрия е толкова добра, че без субсидии няма да съществува изобщо. Това е то "великата" германия. ПП. Такава е била и преди години, но не се е чувало заради строгата цензура и контрол (и ниските заплати, държащи масата на социално ниво).

15

grisho

преди 5 месеца

До МишоДВГ струва 80-90 хиляди ново, след 10 години струва 10-14 хиляди, каква е разликата?тия няколко хиляди + в цената се покриват от разликата ток с/у петрол.екологията не я закачаме щот сме готини

14

Мишо

преди 5 месеца

Да кажем, че сме се хванали на въдицата и сме си купили електричка. След 5 години ползване и 100000 км капацитета на батерията е на 50-60%. Реалният пробег пада на нещо около 100 +/- 20 км. Колата ни е струвала 100 000 лева. Въпрос на кой и за колко ще я продам след 5 години?

13

Кирчо

преди 5 месеца

Старите батерии ще ги складираме в България да се топлим на тях.

12

Анонимен

преди 5 месеца

Това е заради парите за укрите бе.От там идва цялото объркване

11

Анонимен

преди 5 месеца

Не мога да повярвам какво си причиняват германците .... това е лишено от всякаква логика , безумно е ????

10

Анонимен

преди 5 месеца

В Германия даже започнаха да ограничават мощността на зарядните станции. Няма възможност за пълно зареждане на батерията и поради по-слабата мощност времето на зареждане се удължава тройно. Вчера на станция с 10 места бях само аз, за 3 часа зареди батерията, колкото да се пробера вкъщи. Днес оставям електричката и отивам на работа с дизела

9

Анонимен

преди 5 месеца

Отлично написано! "Погрешна енергийна политика". Това е и целта на САЩ. Под предлог "Руската заплаха и агресия" да се откажем от ефтините руски енергоресурси. Сега ефтините енергоресурси минават през Азия (Индия и Китай, също и Турция забравих), и после да двойни и тройни цени отиват в ЕС. По този начин азиатската и американската икономики направо премазват европейската икономика и я задушават. Ако тази енергийна политика продължи, още по- зле за нас ще става.

8

да

преди 5 месеца

а трябваше да се измислят преобразователи за изгорелите газове, купуваш, слагаш, след три месеца смяна и това е! няма по надеждна енергия от течното гориво!

7

Анонимен

преди 5 месеца

Ако икономиката им я държеше нещо, това бяха автомобилните заводи. На коли с двг. В електромобилите изостанаха сериозно. Тесла и китайците правят такива. Китайците са и по-евтини значително. Друг е въпроса, че като се запали една електричка и изгори, освен че може да те овъгли, отделя емисии като за 5-6 живота на кола с двг. Батериите са пт тежки метали, които у нас няма къде да св съхраняват. Едно въшливо Рено за града е 50 бона втора ръка. И кой може да си позволи такова безумие? И за какво?

6

Анонимен

преди 5 месеца

Не е несигурност, а деиндустриализация, криза, рецесия, крах. Резултат от антируските санкции. Русия се оказа голям залък за Хегемона и 50-те му слуги.

5

Анонимен

преди 5 месеца

в мюмюнхен летището затворено заради сняг дето валя преди три деня. улиците им неизчистени, паркингите пред супермаркетите неизчистени, магистралите как успяха да си изчистят им се чудя. да ви кажа ли отде е дупката в бюжето? сещайте се. на афроевропейците да им бяха дали поне по една лопата да чистят ама афроевропеецо е скаран с лопатата и метлата. това е работа само за добичетя от балканите. и то само за *** и полатинчените им братовчеди романскотата.

4

Анонимен

преди 5 месеца

Безумие е целия този зор. Никой не говори къде ще отидат всички тези батерии на електромобилите и какво излъчват те.

3

Териториален

преди 5 месеца

Идват ЕВРО избори ,трябва да спасим Европа докато още можем....

2

Име

преди 5 месеца

212млрд хвърлени на ***! След това ще хвърлят 500млрд, за да чистят "лaйнaтa" от "зелената" 212млрд. инвестиция!

1

Анонимен

преди 5 месеца

Кой ще се изръси за тия електрически смешни коли?! Ако заделят 100 млрд евро и да ги подаряват ще си купят хората, но инак е безумно!