6

Бебо

преди 5 месеца

Коментирате кати специалисти по маслините. Аз знам че това на снимката е панирано сирене. Не беше "кефалотири или гравиера". На село нямахме домакинска хартия, но имахме истинско овче сирене, както и козе защото дядо имаше 3 кози и 6 овци. Сиренето беше направено от нас. Не си спомням да сме имали котлон, но имахме печка на дърва, на знам и за незалепващ тиган, но сиренето ставаше трепач...подправяхме ги според вкуса на всеки.... с черен или червен пипер, с шарена сол, с мед..а то било саганаки.

5

Анонимен

преди 5 месеца

Това да не е оня фалшивия "върджин зехтин", от подправено от гърците българско слънчогледово олио, от съседната новина? Ей сега ще си купя.

4

Анонимен

преди 5 месеца

При загряване екстра върджин губи всичките си ползи.

3

Анонимен

преди 5 месеца

Когато искате даоваляте нещо в брашно и то да се задържи, трябва да е влажно. А в българската кухня имамно го хубаво панирано сирене.

2

Сирене циганаки отуй

преди 5 месеца

Сирене .!.

1

Анонимен

преди 5 месеца

Това след малко на тостера!