14

За да няма такова

преди 5 месеца

дразнещо дублиране - хора от БАН да заемат и преподавателски места в СУ, крайно време е част от БАН да се слее със СУ, други части от БАН да се слеят с други ВУЗ-ове и великите учЕни да си направят труда и да преподават, вместо да ходят на работа само във вторник и четвъртък следобед, а някои само във вторник. На мястото на сегашната БАН да се организира такава формация, каквато е била тя преди 1947 г. Тоест, държавата да плаща заплатите само на председателя и на секретаря на БАН.

13

До Анонимен 1

преди 5 месеца

Не в това е най-големият проблем. По-страшно е това, че има касиерки в супермаркети, които знаят много повече от асистент в СУ или в БАН и то в областта на онази специалност, в сферата на която преподава, води упражнения и претендира, че пише научни трудове съответният асистент.Защото касиерката е завършила същата специалност, но не е имало кой да я протежира, за да се уреди като преподавател във ВУЗ или като научен работник в БАН. Тя ще си остане касиерка, а недоученият асистент ще стане доцент

12

Анонимен

преди 5 месеца

Той най-напред да каже какъв е броятна служителите на БАН, които работят и като преподаватели в СУ и заемат местата на млади кадри, които биха постъпили като преподаватели в СУ.

11

Анонимен

преди 5 месеца

С това финансиране, качеството на образованието много падна в последните 20 години.

10

Анонимен

преди 5 месеца

От 30 години се закриват училища, а университети се роят нон-стоп?!

9

Анонимен

преди 5 месеца

Ромите ли ще праим сруденти щот българчета йок

8

Анонимен

преди 5 месеца

А стига де при някакъв санитарен минимум деца 50 Университета айде стига айдуклък и тук

7

Да питам

преди 5 месеца

При 20 000 ученика имаме повече университети от Англия а малко срама и закривайте тез комунодъртаци езедници еее аман от сто годишни пруфесуре

6

Джак Ричър

преди 5 месеца

"Парите следват студента (ученика)" никога, ама НИКОГА не е била, и не е позитивна, а нарочно насадена ("Ако искаш да завоювам страната, започни да образоваш (или не) децата им... (Made in China)) *** система от "политики (ПФУ!)" за дебилизация! Резултатът е налице!

5

Анонимен

преди 5 месеца

Ще търсат чужди студенти както и във футбола и държавата ще плаща.

4

новата схема

преди 5 месеца

Схемата преди 1989 г. работеше добре но я унишожиха от СДС и ГЕРБ. А сега бг ще заминават за чужбина а тука ще учат турци и гърци.

3

Анонимен

преди 5 месеца

Не може да върнем комунизма за едни, а за други да важи безмилостния капитализъм.На всичкото отгоре имаме вече пример с БНТ.А там дефилират хора подиграващи се с комунизма, а те живеят в социализъм.Същото ще правят и университетите, абсолютно лицемерие.

2

Анонимен

преди 5 месеца

Ха! Че студентите са върха на айсберга. Сега разбраха, че "Парите следват студента" не работи.Същото е и с делегираните бюджети в училище.

1

Анонимен

преди 5 месеца

Как да се чувстват оценени, когато касиерката в супермаркета има по-висока заплата от преподавател в университет.