14

Кирчо Кокорчев

преди 5 месеца

тоя е 2 в 1 - Кирчо и Кокорчо по аржентински! Колко половин година му давате да се покаже какъв е?

13

Анонимен

преди 5 месеца

Аржентина ще бъде наш пример за либертарианство и либертарианска икономика, която нашите либертариански тинктанкове и либертариански политикани постоянно рекламират по телевизията. Ще гледаме от безопасно разстояние и без вреда идеите на такива, като Ники Василев, Дянков, ИПИ, Кузман Илиев, Красен Станчев. Такава политика няма в Европа. Такава политика има в Африка, Индия, Латинска Америка.

12

Христо Христов

преди 5 месеца

До Бай Дрън/6 "Какво трябваше да се направи, за да не се ограби народа? Ами да се фиксира курс към мар" - БСП го предлагаше по средата на есента 1996г., но като важно решение искаха консенсус с (лукановото) сДС. сДС тогава отказа, защото подронвало независимостта на България (което си е истина). Факт. ПП. Не смятам, че фиксирането на курса бе добро, но това си е мое лично мнение.

11

Анонимен

преди 5 месеца

Такава инфлация на практика винаги е заради някакви ограничения и санкции въведени от САЩ. САЩ ги прилагат към непослушните правителства, както стана с България през 1996-1997, когато САЩ забрани външното ни кредитиране. После идват на власт послушковци, теглят нови външни заеми, с което държавата зависи от кредиторите (САЩ) и уж има стабилност, а тя е на цената на заробване за години напред, а и мизерията си остава.

10

Анонимен

преди 5 месеца

Аржентина ще направи голяма грешка, ако мине към долара. По-добре да мине към юани.

9

Анонимен

преди 5 месеца

Мислех, че ще минават на рубли, след влизането в брик-са, пък те долари искали. Много лоши са тези аржентинци ей.

8

Анонимен

преди 5 месеца

Либерал да възстановява... мда добре...

7

Бай Дрън

преди 5 месеца

Не 1000 към 1, а 250към 1.

6

Бай Дрън

преди 5 месеца

Ние като овладяхме инфлацията да не забогатяхме? Напротив, базовият ни доход падна толкова ниско, че дори когато се качи няколко пъти, не можехме да стигнем нивата преди девалвацията на лева. Какво стана при нас. Курсът на марката скочи в пъти, заплаткте изостанаха и в един момент вземахме по 10-15 долара. Върнаха кирса наза при приемане на валутния борд, но въпреки всичко, заплатите ни останаха на 30 долара. Какво трябваше да се направи, за да не се ограби народа? Ами да се фиксира курс към мар

5

До Бай Дрън

преди 5 месеца

Милей е прав в едно - псевдосоциалистическите икономически политики, въведени от Перон трябва да се прекратят, за да спре да затъва Аржентина. Дали неговите ще успеят... и аз не вярвам, но съм сигурен, че това безумие в момента ще спре. Всяко начало е трудно, а Аржентина сега ужасно прилича на България през 90-те.

4

Бай Дрън

преди 5 месеца

Ами да пробва, но преди да минат на долари, ще трябва да определят "шоков" курс на песото.За се бяха допитали първо до нас, как се ограбва народа :) В момента въпреки инфлацията, бедните в Аржентина имат много придобивки. Единственото, което ще стане е, богатите да забогатеят още, ограбвайки спестяванията на хората.

3

До Бай Дрън

преди 5 месеца

Личи си, че никаго не си стъпвал в Аржентина, май и зад граница не си излизал, но това е друг въпрос. Аржентинците са бедни, средната заплата е около $350, голяма част от икономиката е субсидирана. Песото има черен курс, който е два пъти по-нисък от официалния, долари и евро с песо можеш да си купиш само на черния пазар. Инфлацията е чудовищна. Корупцията е латиноамериканска, богатите са свръхбогати. До това доведе десетилетия перонистка политика. Хората искат промяна.

2

Анонимен

преди 5 месеца

БРИКС,а:))))) вместо рубла или мани, този иска да махне песото и да ползва директно долари. Песков????

1

Бай Дрън

преди 5 месеца

Ако не бе спечелил тоя американоевреин, нямаше да обърнете внимание на Аржентина :) Пропуснахте да напишете, че тоя е твърд привърженик на Израел и че ще въведе щатския долар като валута. Това сме го преживявали в България :)