20

Анонимен

преди 5 месеца

Г-н Вълчев,когато бях студент, ВУЗ-овете бяха 14 броя, сетне станаха 15, а населението на България беше малко над 8 млн. души. Сега то брои 6,5 млн., а ВУЗ-овете вече 30 години са 52. Намалете броят им наполовина и ще има бюджет. Второ, има доста специалности, чиито възпитаници не намират работа. Мога смело да кажа, че 20-30% от тях са без реализация. Махнете ги и при нужда известен брой студенти 4-и курс чрез четене на няколко спецкурсове ще запълнят бройката.Това много добре го знаете,но не ви

19

Анонимен

преди 5 месеца

Този Кр. Вълчев, дето заедно с другият Вълчев измислиха правилото "Парите следват ученика/студента" да вземе да разбере, че намаляват и учениците и студентите. Затова намалява и бюджета на МОН.

18

М'глата

преди 5 месеца

Еееееее у Ники Сапунерката ли се вторачи бре гестаповеца????

17

Тодоров

преди 5 месеца

За няма 6 месеца управление правителството съсипвало образованието. През последните години то достигна немислими върхове.Обърнете внимание какво казва герберския мишок. Било намаляло финансирането на Висшето образование като процент от Бюджета. Има ли нормален човек в България, който да не знае как се дават дипломи за висше образование на направо неграмотни хора. И според пича, държавата трябва да дава повече на тези ВУЗове...

16

Анонимен

преди 5 месеца

И образованието като всичко в България- голямо количество и ниско качество. Големи заплати, големи отпуски, големи ДМС, никаква дисциплина, знания, умения на децата. А претенции големи и на деца, и на преподаватели и на родители ! Денков пък кой го направи академик не знам за някакви измислени изследвания ! И тези ще оправят образованието, дето нито обучението, нито възпитанието са на ниво, като и всички мераклии до сега ! " Напред науката е слънце..."

15

икономика

преди 5 месеца

До 12: Икономиката не е точна наука, като физиката например. Работи се с приблизителни стойности на изчисляваните показатели. Теоретичната част е много близо до философията, която е основата на всички науки. Така, че може да се каже, че и икономиката е наука. Но нейното развитие като наука, е свързано до голяма степен с утвърждаването и развитието на пазарната икономика като обществено-икономическа система.

14

северозапад

преди 5 месеца

Нали денко Суеков беше министър на образованието ,запомих ,че увеличи заплатите на учителите защото децата плюеха за проби през пандемията ,а това ,че някои не могат да четат му е през проску баната ко зина .По жалка пародия на министър като този министър сапунджия не помня.

13

наблюдател

преди 5 месеца

До СТУДЕНТАми студентите по медицина? На държавна издръжка 6 години и после си грабват дипломата и се чупят да практикуват в чужбина. Трябва да ги задължат да работят в България 5 години и след това да ходят където искат.

12

УЧЕН

преди 5 месеца

Ами, говори с него. Toй поне е истински учен за разлика от теб, за справка виж Scopus.

11

Анонимен

преди 5 месеца

До икономист ... Икомиката не е наука , а религия за грабеж .. Да се преместят в еврейско медресе , мястото им не е в университет.

10

Programist

преди 5 месеца

Мераклии да учат трудното няма , пари ще се намерят ..Когато запълните местата във физическия факултет и ФМИ тогава да се дава пари. За лесното (иикономика , социология , графични дизайнерки) напълно платено 11 хил. евро да теглят кредит.

9

икономист

преди 5 месеца

Достатъчно много средства се наляха в образователната система през управлението на Герб, но за момента виждаме само ускоряващо се влошаване на качеството на образователния продукт. Така, че всякакви призиви за допълнително наливане на средства от страна на този герберски измамник, са абсолютно необосновани към момента.

8

Анонимен

преди 5 месеца

Необходимо е народът да се плаши от гейове и ваксини и да си мисли, че щом в машините за гласуване има кодове, а в принтера на Бойко няма, значи някой иска да открадне изборите и да му вземе децата.

7

Анонимен

преди 5 месеца

На управляващите не са нужни учени и умни хора. Масите трябва да са прости за да се управляват лесно. И понеже масите у нас са прости за това гласуват за деградирали и гнили партии като ГЕРБ, ПП, ДПС. По тая причина тази държава продължава да копае под дъното и няма да дръпне никога напред.

6

Анонимен

преди 5 месеца

Сбъдна се мечтата на последователите от сектата на Сорос - да унищожат акдемичните старчета от комунизма..

5

СТУДЕНТ

преди 5 месеца

Ти лично толкова години беше министър и какво направи за висшето образование?Каква заплата получаваше гл.ас.д-р?Решиха,че студентите,които се обучават в педагогическите специалности и някои други ще учат без пари,без никакво задължение поне 1 г.да са учители.Какво спечели д-вата от това?-повече безплатно обучение,по-ниско качество.Преди 1989г.всички студенти с отличен успех 5.50 взимаха стипендии без изключение и така имаше стимул да учиш.Сега има студенти (СУ)с такъв успех и не могат да вземат.

4

пери

преди 5 месеца

Като бяхте на власт какво променихте? Какво по-добро направихте? И не всичко е пари, колко глупости се вършат, колко излишни неща има, колко политики са вредни и в резултат състоянието на образованието е плачевно. Много е лесно да се критикува, но след като вие нищо не променихте и по нищо не се разбра, че сте управлявали, айде у лево.

3

Анонимен

преди 5 месеца

Cлaвa Aлa-бaлe!

2

Анонимен

преди 5 месеца

Направете го и нобелов лауреат за академични заслуги.

1

Анонимен

преди 5 месеца

Кючека футбола и забраната за бръснене на бради трябва да са в условното образование. А не е някакви си там глупости разбираш ли.