18

Анонимен

преди 5 месеца

До Диа гно за Може и да е от менгемето, ако е било с глутен

17

...

преди 5 месеца

Написаното са абсолютни клишета и напълно невярни "вярвания"! Подобни писаници са опасни! Глутенът НЕ Е ОПАСЕн и не предизвиква болести или възпаления! Спрете ѝ на тази заплатата! Изживява се на лекар и дава съвети, а това е престъпно! Пише абсолютни глуп0сти!

16

Анонимен

преди 5 месеца

Проблемът не е в глутена, а в това че подобно на захарта го откриваш в неподозирани храни и продукти. На буркана с майонеза :"без глутен и захар"?! , салама и той без захар, лютеницата и тя "без глутен",

15

хмм

преди 5 месеца

Аз имам автоимунно заболяване и глутенът е абсолтно противопоказен. Иначе много обичам тестени изделия, правех житни режими и т.н., без да знам, че си вредя допълнително. За съжаление много хора, не знаят, че имат автоимунно и си засилват проблемите с глутена. А това няма как да се хване, ти не се обриваш, не се задушаваш, то си работи на заден план.

14

д-р Глутенски

преди 5 месеца

След като прочетох тази статия, която за мен беше истинско откровение, се чудя: дали ако изхвърля глутена от менюто, ще се отърва от алергията си? Едва ли, защото тя е нелечима... Причинител е човешката глупост, а тя -- както знаем -- е вечна и повсеместна. Така че: яжте спокойно хляб с глутен (освен онези много малко на брой с алергична реакция) и се пазете от глупен!

13

Георги

преди 5 месеца

Ама те вече всички ИТ Специалисти и храната им виновна че са затластели като прасета, айде движи се цял ден бъде стройтелен работник да видиш как ще ядеш и по 5 хляба и няма да има проблем

12

Иво

преди 5 месеца

Да ви кажа, не пия не пуша, ям по 1 хляб на ден и половината и съм в перфектно здраве, а повечето викат хляба е вреден ама пуши 1 кутия цигари и 1 дамаджана ракия на ден това не е ли вредно?

11

Така, така

преди 5 месеца

Глутенът в пшеницата и казеинът в млякото причиняват възпаления, месото е вредно за околната среда, защото животните отделяли метан и затова ще ядете варени xлeбapки с гарнитура от печени скакалци, а месото, млякото и хлябът ще са само за ония, които ви разправят тези глупости.

10

Диа гно за

преди 5 месеца

А аз се чудя защо ме боли крака и пръста. Мислех си че е от менгемето дето го изтървах сряда.

9

умнокраставитет

преди 5 месеца

То глутенът го измислиха преди 10г., преди това нямаше.

8

до умкрасивия

преди 5 месеца

Здравите хора се нуждяат от храните съдържащи глутен. След изследване или тест може да ги спреш, но ако го препоръчваш за всички си гад и насекомояден рептил. Например Новак Джокович се отказва от глутена след тест, потвърден от лабораторен анализ.

7

Анонимен

преди 5 месеца

Ако спрете глутена ставате по умни, иначе с глутен изглупявате.

6

Уроци по история

преди 5 месеца

Цивилизацията започва бурно развитие след навлизането на зърнените храни, от семейство житни. Исторически почти едновременно, но на няколко континента с различни култури. Отказът от производство и употреба на тези култури, ще доведе до брутална и неизбежна деградация и депопулация. Яж буболечки и бъди щастлив, че си ги намерил. Това е смисълът на УСТОЙЧИВОТО РАЗВИТИЕ до НОВИЯ С В ЕТОВЕН РЕД. АЗ КАЗАХ

5

Знаещ

преди 5 месеца

В Европа все още ядете качествени хлябове и брашна,ела да видиш в Америчко ГМОто какво прави?Соя и царевица като заместители още по-зле!

4

Радикална диета

преди 5 месеца

Не само глутена, изобщо спрете да ядете. Първо ще отслабнете, а после ще умрете.

3

Един

преди 5 месеца

Стига сте спамили бе безделни Tролове такива. Като нямате какво умно да кажете млъкнете, разбрахме ви , че се правите на интересни. Относно темата , факт е това да, наскоро спрях хляба с глутен и ям такъв без и проблемите които имах в едната ръка почти изчезнаха. Отделно имах и алергия и тя вече не се обажда.

2

Анонимен

преди 5 месеца

Спрете глуПена!

1

Анонимен

преди 5 месеца

Глупости,глупости, глпоооости на търкалета!?