Написаното са абсолютни клишета и напълно невярни "вярвания"! Подобни писаници са опасни! Глутенът НЕ Е ОПАСЕн и не предизвиква болести или възпаления! Спрете ѝ на тази заплатата! Изживява се на лекар и дава съвети, а това е престъпно! Пише абсолютни глуп0сти!
Проблемът не е в глутена, а в това че подобно на захарта го откриваш в неподозирани храни и продукти. На буркана с майонеза :"без глутен и захар"?! , салама и той без захар, лютеницата и тя "без глутен",
Аз имам автоимунно заболяване и глутенът е абсолтно противопоказен. Иначе много обичам тестени изделия, правех житни режими и т.н., без да знам, че си вредя допълнително. За съжаление много хора, не знаят, че имат автоимунно и си засилват проблемите с глутена. А това няма как да се хване, ти не се обриваш, не се задушаваш, то си работи на заден план.
След като прочетох тази статия, която за мен беше истинско откровение, се чудя: дали ако изхвърля глутена от менюто, ще се отърва от алергията си? Едва ли, защото тя е нелечима... Причинител е човешката глупост, а тя -- както знаем -- е вечна и повсеместна. Така че: яжте спокойно хляб с глутен (освен онези много малко на брой с алергична реакция) и се пазете от глупен!
Ама те вече всички ИТ Специалисти и храната им виновна че са затластели като прасета, айде движи се цял ден бъде стройтелен работник да видиш как ще ядеш и по 5 хляба и няма да има проблем
Да ви кажа, не пия не пуша, ям по 1 хляб на ден и половината и съм в перфектно здраве, а повечето викат хляба е вреден ама пуши 1 кутия цигари и 1 дамаджана ракия на ден това не е ли вредно?
Глутенът в пшеницата и казеинът в млякото причиняват възпаления, месото е вредно за околната среда, защото животните отделяли метан и затова ще ядете варени xлeбapки с гарнитура от печени скакалци, а месото, млякото и хлябът ще са само за ония, които ви разправят тези глупости.
А аз се чудя защо ме боли крака и пръста. Мислех си че е от менгемето дето го изтървах сряда.
Здравите хора се нуждяат от храните съдържащи глутен. След изследване или тест може да ги спреш, но ако го препоръчваш за всички си гад и насекомояден рептил. Например Новак Джокович се отказва от глутена след тест, потвърден от лабораторен анализ.
Цивилизацията започва бурно развитие след навлизането на зърнените храни, от семейство житни. Исторически почти едновременно, но на няколко континента с различни култури. Отказът от производство и употреба на тези култури, ще доведе до брутална и неизбежна деградация и депопулация. Яж буболечки и бъди щастлив, че си ги намерил. Това е смисълът на УСТОЙЧИВОТО РАЗВИТИЕ до НОВИЯ С В ЕТОВЕН РЕД. АЗ КАЗАХ
В Европа все още ядете качествени хлябове и брашна,ела да видиш в Америчко ГМОто какво прави?Соя и царевица като заместители още по-зле!
Стига сте спамили бе безделни Tролове такива. Като нямате какво умно да кажете млъкнете, разбрахме ви , че се правите на интересни. Относно темата , факт е това да, наскоро спрях хляба с глутен и ям такъв без и проблемите които имах в едната ръка почти изчезнаха. Отделно имах и алергия и тя вече не се обажда.
Какво се случва в тялото, ако спрете глутена?