24

Анонимен

преди 6 месеца

да им пратим нашия хидролог на републиката Меди Доганов да им реши проблема срещу някой друг милион

23

Анонимен

преди 6 месеца

Е добре де. След като си свършат работата с водата, не я ли връщат обратно?

22

Анонимен

преди 6 месеца

Да са копали по-дълбоко и то достатъчно повече, че да плуват и корабите с най-голямо газене, така че поначало да бяха под океанското ниво, ама мързеливци, сър!

21

Анонимен

преди 6 месеца

Разликата в гравитацията и кориолисовите сили са причина за разликата във разстоянието от морското равнище в различно точки до центъра на Земята. Тази разлика може да достига 100 м. При Панамския канал вероятно няма такава голяма разлика. Топографията показва, че равнището на използваните езера е над равнището на океана и на са отделени със система от шлюзове. В района има сух и дъждовен сезон.

20

Евро Атлантик

преди 6 месеца

Путин е виновен!

19

Анонимен

преди 6 месеца

Хе, хе, хе, то на тая планета много жега, вода не остана, всичко пресъхва, даже и моретата и океаните. Кой испи водата.

18

Дo Aбe...

преди 6 месеца

Пaнaмcкият канал е със шлюзове, нo ползва свързани сладководни езера между двата океана...

17

Абе...

преди 6 месеца

...хора, да сте чували за скачени съдове. Отваряш шлюза между двата океана и край. Кви езера, какви дъждове и сладки води...ала бала.

16

Анонимен

преди 6 месеца

Абе нали глобалното затопляне топи ледовете и повишава нивото на океаните. Каналът да не се захранва със сладка вода от валежите. Чудят се кой колко и как повече да излъже.

15

АнонимеН

преди 6 месеца

До15 DO 14/ БРАВО , МОЖЕ НЯКОЕ МОРЕ НЕСВЪРЗАНО С ОКЕАНА ДА Е С РАЗЛИЧНО НАДМОРСКО РАВНИЩЕ ОБАЧЕ ОКЕАНИТЕ СА СВЪРЗАНИ ТОВА ГО УЧИХМЕ В ОСМИ КЛАС. А ТОЯ СМРЪДЛИВ КАНАЛ ЯВНО МНОГО ГИ Е МЪРЗЯЛО ДА ГО ПРОКОПАЯТ КАКТО Е СУЕЦКИЯ И АКО СЕГА ИМА ПРОБЛЕМ ТО ВИНАГИ ГО Е ИМАЛО! ОТНОВО ЦЕЛТА Е ПЛАТЕНА СТАТИЯ ЩОТО ЦЕНИТЕ НА ПЕТРОЛА ПАДНАХА И СЕ ЧУДЯТ С КАКВА ГЛУПОСТ ДА ГИ ВДИГНАТ.

14

българина

преди 6 месеца

чудесно

13

Анонимен

преди 6 месеца

Дрън дрън ярина. Нали жегите топяха ледниците, Ингилизия щеше да се потопи като Атлантида. Така е когато медиите се държат от едни ... Очаквах че Черно море шъ доди до Шопландия да не бъхтям до морето 500км всяко лято. Пууууу!

12

Чобан Ходжа PhD

преди 6 месеца

Чудят се как да вдигат цената на петрола. Нали уж океаните вдигат нива

11

Анонимен

преди 6 месеца

Когато каналът е бил строен голям кораб е бил 20-30 хил тона.Сега това е почти корабче особено сравнен с плуващите планини с водоизместимост от четвърт милион тона дори и повече.Тва малко напомня София която е строена за 200-300 човека а сега е задръстена с 2 милиона и вместо да строят паркове и градинки и широки пътища те строят сгради в градинките между преръпканите блокове. Винаги е едно и също.Стара инфраструктура невъзможност да поеме новите реалности.

10

До 14

преди 6 месеца

Ти не знаеш какво говориш. Равнинщата на всички океани са еднакви. Те няма как да ся различни от едната и другата страна. Шлюзовете са заряди ландшафта и защото не им се е копаело навремето за да си е буквално канал от до без нуждата от корекция на дълбочината заради надморското равнище

9

DO 14

преди 6 месеца

Изби Рибата пич .Значи има разлика в нивото на Океаните ? Това е по причината че Земята е Плоска ?Откъде го измисли това ?

8

Анонимен

преди 6 месеца

Панамският канал НЕ се захранва от ОкеанА. Равнищата на океАНИТЕ от двете страни на Панама са различни, затова има шлюзове ( отварящи се и затварящи се клетки). Тези шлюзове се пълнят с вода от езерото, за да се повдигнат корабите на равнището от другата страна. За всеки кораб поотделно и то много вода. Зашото сегашните кораби са мнооооого по -тежки от предвидение при строежа на канала.

7

АнонимеН

преди 6 месеца

ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА ПОЧНА ДОСТА ДА ПАДА И СЕ ЧУДЯТ КАКВА ГЛУПОСТ ДА ИЗМИСЛЯТ ДА СЕ ВДИГНЕ! ФАЛШИВА НОВИНА!! ПАНАМСКИЯ КАНАЛ СЕ ЗАХРАНВА ОТ ОКЕАНА А НЕГОВОТО РАВНИЩЕ СЕ ПОВИШАВА ! ТОВА Е ПЛАТЕНА СТАТИЯ

6

Анонимен

преди 6 месеца

Не разбрах кому са необхорими тези танкери, тръгващи от Мексиканския залив на запад през Панамския канал? И как така били минали през целия Тих океан? През Тихия океан биха минали танкери от Австралия, откъдето !!!!! поради изключителната наглост на САЩ се доставя сега втечнен газ за Европа.

5

Анонимен

преди 6 месеца

Да инсталират помпи и соларни панели. Сушата ще продължи и през следващите 100-200 години.