41

Анонимен

преди 6 месеца

Помня смътно паметника, но небеше нещо особено! Хич даже. Огромна висока стена, на която имената се тетат само долу, а нагоре - не се виждат. Ще спира гледката към НДК и Витоша. Отделно по- горе са загиналите от комунизма... малко на гробище бие... По- добре да се направи ново нещо както в Плевен в центъра на 9 та Плевенска дивизия. А и сега само с лъвчето си е добре- скромно, но върнуващо. Може да сложат един бар код и с телефон всеки да прочете имената на загиналите.

40

Анонимен

преди 6 месеца

До Христо Христов Царя пред който русия капитулира другарю

39

Анонимен

преди 6 месеца

До Трябва да направим,,,, по заслужава особено тоя от първата световно от враговетени тогава и сега терористите от ссср

38

Феминистът.

преди 6 месеца

И какво ще внушават тези паметници на хлапетата? Може би как трябва с радост да умират под строй и команда за геополитическите интереси на някоя нова управляваща върхушка? Като че ли са имали избор тези хора, освен да се подчинят безпрекословно на глобалната военщина, завладяла целия Европейски свят в онези години. По почетно ще бъде да направят паметник на незнайния дезертьор.

37

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 40 - Паметник на героите, дали живота си за България, а не на военщината. Ако това не ти допада, защо тогава не идеш в Общината да искаш да махнат Паметника на незнайния воин, който е още по в центъра на София? Или държиш той да си остане там, защото е правен по времето на Тошо Правешки? Мемориалът на онези 3000 герои е от царско време и затова не ти харесва?

36

До Събаряй МОЧА

преди 6 месеца

Сега предстои големият сеир - внукът на ДС ще мести или събаря този паметник. До неотдавна неговите родители, като длъжностни лица в ДС са имали грижата в България да не са каже и дума срещу СССР, сега техният син и внук даде предизборно обещание да махне точно този паметник. Ти си прави изводите.

35

Анонимен

преди 6 месеца

Хайде сега отново паметник на военщината в центъра на София!

34

Анонимен

преди 6 месеца

До АнонимеН - 31 - БоKлу.к комунистически!

33

Събаряй МОЧА

преди 6 месеца

Да си върнем Българската История и дадем почит на Героите загинали за Родината

32

До Анонимен 39

преди 6 месеца

Живи сме, бяхме деца, но помним РУШЕНЕТО. Може да са преместили някъде части от плочи, но Мемориалът беше РАЗРУШЕН. София благоговееше пред тези паметни плочи, а онези, които помнят 60-те години на 20-и век разказват, че по онова време все още са идвали селски женици от провинцията, за да палят свещи в подножието на плоча, на която са написани имената на техни близки, загинали по бойните полета и погребани в неизвестни гробове. Но после един малограмотник решил да угоди на простоватата си щерка.

31

Не ги ли е срам?

преди 6 месеца

Комунистите побесняха само от мисълта, че ще бъде възстановено нещо, което по време на тяхното управление е било демонстративно сринато. Против са, когато идеята е да се възстанови паметник на хиляди български мъже, загинали, сражавайки се за България. Но скачат да правят жива верига с телата си, когато някой иска не да разруши, а само да премести паметник на окупационна армия, осигурила закрила на съсипателите на България.

30

Анонимен

преди 6 месеца

Те до НДК ли са загинали?

29

Анонимен

преди 6 месеца

На кой болен седесарски мозък му хрумна идеята да дадат възможност на тинейджъри да драскат графити върху имената на загиналите войници?

28

Анонимен

преди 6 месеца

До тоя/тая с гробището. Абе, как ги мислите тия тъпотии рано сутрин. Кво, ще урочаса безценните ви деца. То па едни деца. Идеята е добра, да слагат там

27

Анонимен

преди 6 месеца

Абе, оня опи кания паметник, дето хората се изпокараха за него, махнаха ли го, кво стана, че изтървах

26

до 35

преди 6 месеца

Людмила Живкова носи тюрбан заради катастрофа. Част от черепа й го няма и е заменен с титаниева пластина. Нормален човек няма да тръгне да се занимава с дановисти, Ванга, призоваване на духове и т.н. За смъртта й има много хипотези, но.. фактите са, че мозъкът й е бил като каша. А и предвид IQ-то на баща си.. няма по-опасно нещо от идиоттт с грандомания, който вярва в духчета.

25

Българин

преди 6 месеца

Така е, уж големите "българи" комунистите се опитаха да заличат всичко българско, с което се гордеем, за да паднем по-лесно под руското робство. Това е причината паметиници като въпросния да бъдат премахнати - за да се заличи българската памет.

24

пияница мистик

преди 6 месеца

До ! === Май беше шестокрил пeтоxуя :))) Ама виж какво име са му дали само: 1300г. България...ахахахахахаха :))))))))))))))

23

!

преди 6 месеца

Седмокрил Петохуй!Толкова бяха ъглите и наклоните ;-)

22

Царска Заповед

преди 6 месеца

Да се махнат Паметника на Янкошумкарите пред БСП на Позитано и М0ЧАТА!