28

Анонимен

преди 7 месеца

Всеки си плаща сам образованието.Държавата не плаща образованието нито на лекари нито на адвокати.Освен това в България се плащат смешни здравни вноски. едни плащат осигуровки на минимални заплати а други на 3000 хиляди накрая всички са по равно като права.изсипват се едни пари някъде и политици решават какво да се прави с тях.Да си припомним какво направи Дянков.Така че проблемът е единствено и само в 240 те депутати. И вместо да се настройваме Един срещу друг да лекуваме причината за всичко.

27

аз

преди 7 месеца

Срещу това плащане на държавата те са полагали умствен труд да учат. И никому и с нищо не са длъжни.

26

Идиоти

преди 7 месеца

От къв ще ходя в Германия или на майната си - тук си плащам данъците вече повече от 20 години и с тези пари държавата е платила за образованието на сумати докторя, така че очаквам качествена услуга в БГто - не претупване, преглед за 10 мин от ЛЛ, липса на каквото и да е проследимост през годините и всеки път различен АБ щот такъв е тренда на дистрибутора в момента , изобщо не ме вълнува драмата на германския пациент

25

Анонимен

преди 7 месеца

Дори и Гьобелс бледнее пред нашите манипулатори - нали вчера, едва вчера казахте, че 35% от ел. рецептите не били изпълнени по неясни причини - ето ви го и спадът. Със сигурност причината не е нежеланието на хората да се лекуват. Откъде ви изкопаха, нека дър ници, да си играете с живота на хората.

24

дЖон

преди 7 месеца

Пълни глупости и измислици. Как го оцениха за толкова кратко време тоя пазар? Те не могат да да уловят пазара на краставици, с аптеки се хванали да се занимават.

23

Анонимен

преди 7 месеца

До *** Мога да ти кажа ,че живеем в свободен свят и сме в Европейски съюз и щом не си доволна от българските лекари, можеш да отидеш във всяка една европейска страна и да се лекуваш.Хем в държава като Германия и Великобритания ще разбереш какво е да има ред и да има уважение към лекари,което в България няма.

22

Анонимен

преди 7 месеца

Относно коментара на #2 която си лекува самодиагностицирания цистит с ципрофлоксацин. За този антибиотик, както и за повечето флуорохинолонови антибиотици не случайно в щатите има черен етикет на опаковката "Black box warning". А в Германия препоръка да се използва като последно средство при критични заболявания като туберколоза. Та от тази гледна точка много добър коментар.

21

Анонимен

преди 7 месеца

Вчера минах покрай една аптека и понеже си спомних, че съседката ми кашля и ме разсъбужда през нощтта, отидох да и купя лекарството което използувах през 60-70 години на милналия век срещу кашлица. Питам аптекарката: Дайте ми едно пакетче Аналгин Хинин! Не ние го нямаме отдавна, понеже го забраниха. И аз и отговарям... Ми как няма да го забранят като Лекува!

20

Анонимен

преди 7 месеца

След като Асена Сербезова бе министър сега едно от лекарствата за хипертония което приемам отдавна сега го купувам от чужбина! В България го няма от година! Много съм щастлив,че тя е професор по фармакология,а не хидроинженер. Ако беше щях и водата да си купувам от чужбина! Големи кадри имат ПП!

19

Край

преди 7 месеца

Мдддаа ще ви сварят като жабчета. Ще напаравят така че аспирин да не можеш да си вземеш без да ти разреши /напише рецепта/ лекар. И ще си цакате като попове.

18

Анонимен

преди 7 месеца

До 18... няма нищо по работещо и изпитано от далаверата..

17

Анонимен

преди 7 месеца

И сега какво-ако не можеш да се вредиш при лекаря,ако на аптеката не успееш въпреки че имаш рецепта да получиш лекарство, просто оставаш без лечение.. на естествен подбор ши ще го караме. Или понеже някой не може за няколко години да подкара тази система потърпевши ще са всички по веригата и най много ще пос града пациента.кой има време да ходи по 10 пъти до лекаря докато се уцели кода на наличното в аптеката лекарство? Хубава работа..ама нашенска

16

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 7 месеца

ОЩЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЕЗИ ШАРЛАТАНИ

15

Анонимен

преди 7 месеца

Пожелавам му на тоя да разбере от личен опит какъв е точно хаоса с е-рецептите... да го видим тогава каква песен ще запее.

14

намериха

преди 7 месеца

начин да увеличат износа, като ограничат нас с електронните рецепти. Сега икономисаните 30% ще отидат за износ или в Украйна за войниците. Контрол над всеки човек, дори дали да се лекува или не, да вземе лекарство или не. По конституция имаме права , де факто - не.

13

Идиоти

преди 7 месеца

Виждам че си доктор - е точно един такъв кат тебе смени дългогодишната терапия с инжекции всеки месец на майка ми с хапчета дето един друг пък доктор ама търговец нали ги бил показал на един семинар. Отиде си за половин година. Аз пък не съм но последните 20 години работя там където се разработват и произвеждат лекарства за да могат такива кат теб да ги изписват и да ти кажа е сеа ви се развързаха ръцете. Та добре че се намират още френдове и аптеки на разни места та иначе майка ни жална с вас

12

Анонимен към номер14

преди 7 месеца

Госпожо всезнайка ,когато придобиете образование след 10 -11 години теория и практика, тогава ви предлагам да коментирате антибиотиците какви видове са.

11

Идиоти

преди 7 месеца

Аз пък викам здраво да се ограничат похожденията на дистрибуторите по докторите - склонни са да се продават и сами да спонсорират АБ резистентност а сеа вече и нема кой да ги спре. Добре че работи още оная аптека на границата с Гърция и си събирам старите рецепти та мисля да пообиколя натам. Да не окаже че ще има задръстване само.

10

Анонимен

преди 7 месеца

После ще отчетат повишена смъртност, но умрелите вповече през тази седмица ще ги припишат на ковида...София не е България.

9

Анонимен

преди 7 месеца

Предлагам за такива като номер две да се измислят правни документи, които да подпише, че ако се влоши онези които той нарича безсмислени да не го лекуват.Като вземе да умира да се лекува сам защото нали бай *** може всичко.