33

Енгелс

преди 6 месеца

При капитализма е така. Кастата живее като крезове, а Народът опъва. Те затова си направиха преврата на 10 ноември 89г.

32

Банкеръ

преди 6 месеца

Другари капиталисти без закон за цената на труда няма да стане Вашата работа.Имам в предвид за работата дето някой трябва да си плюе на ръцете и да я свърши.Такива алабализми,като Мин. заплата са вятър работа.Ще настъпи момент скоро,когато ще плащате на некадърници по няколко пъти за една и съща работа.Кратка разходка в Ромската махала би трябвало да Ви подейства изтрезняващо.

31

Реалност

преди 6 месеца

Нормално е цените да са такива . Едно време бай Иван гледаше домати и за това те не бяха 5 лева . Кака Пена стана учителка и всяка година иска заплатата и да скача с 20 % . Чичо Дончо е в администрацията и си клати краката по цял ден . А Пенчо и Жоро не работят макар да са дънгалаци на по 25 години и реват . Няма да работим за тези пари . Ами цените ще скачат и скоро държавата ще трябва да тегли нови заеми за да изхранва безделници .

30

Доходите не са ниски

преди 6 месеца

Цените и инфлацията са беЗумни. Не може 4 хиляди чисто вече да не стигат за 2-*** човека, без дете. Не включвам разходи по колата, данъци, винетки, ремонти и бендин.

29

Посолството

преди 6 месеца

Цени!?! Та те се гласят да ни правят ограда като в Газа и да ни меткат бомби по болниците за да ни направят железен Шенген тея за цени ми говорят.Все едно слушам съда за военни престъпления в Хага.Да се избиват жени и деца в Газа не са военни престъпления.Виж ако има слухове, че някой е отвличал деца тогава се наказва Путин

28

Христо Христов

преди 6 месеца

Нормално за изолирания от света ЕС.

27

Анонимен

преди 6 месеца

Според С&П индексът ПМИ в производството в Русия се е повишил до 54,5. През август беше 52,7. Ако е над 50, индустрията се засилва, под 50 отслабва. В Русия има ръст за седми пореден месец. Както отбелязват анализаторите, това до голяма степен се дължи на вътрешното търсене. Заетостта в реалния сектор нараства с най-бързите темпове от 23 години насам. S&P също регистрира рязко подобрение в условията на работа.

26

Мдааа

преди 6 месеца

Ходил съм в Ирландия. Храните са с доста по-ниски цени от тук. Сравнявам директно ЛИДЛ. Като се върнах сменях магазина в приложението на ЛИДЛ с някой магазин там и виждах брошури и цени. Мина време и ЛИДЛ-ските боклуча премахнаха тази възможност, за да не виждаме, колко кожи ни смъкват тук.

25

Анонимен

преди 6 месеца

До 17....Абсолютно си прав...Правя ли мляко , идват проверяват дали е годно и давай...А тук ,само в гащите на жена ми не бъркат.Да проверят всичко на ред ли е....То комисии.То здравна книжка.То аспиратори Не може да са два Три трябва да са.Имам ли са??пун Нямам ли Има ли руло в тоалетната.Нямам ли....Обаче , на реалния пазар, киселото мляко да го ядеш и да плюеш.Никакво качество..

24

Анонимен

преди 6 месеца

До 17....Абсолютно си прав...Правя ли мляко , идват проверяват дали е годно и давай...А тук ,само в гащите на жена ми не бъркат.Да проверят всичко на ред ли е....То комисии.То здравна книжка.То аспиратори Не може да са два Три трябва да са.Имам ли *** Нямам ли Има ли руло в тоалетната.Нямам ли....Обаче , на реалния пазар, киселото мляко да го ядеш и да плюеш.Никакво качество..

23

...

преди 6 месеца

Хъм, ходя по чужбина и мога да кажа, че цените на хранителните стоки в БГ са в някои случай в пъти по-скъпи от колкото в доста европейски страни! При това не говоря за цени в съседни нам държави като Гърция и Румъния! А говоря за държави като Франция Германия и Италия! Но засега най-евтини плодове и зеленчуци съм намирал в Турция и Македония!

22

Анонимен

преди 6 месеца

Оня ден дойде сметката за ВиК и такса смет - общо 70евро/тримесечие - изразходвана вода 6 кубика по 10 цента +ДДС. Останалите 69 евро са за 8 различни такси : водомер, смет, такса водоподаване, пречистване, такса за предоставената услуга.....

21

Анонимен

преди 6 месеца

Не до 12, а 19. Грешка

20

Гопе

преди 6 месеца

Баче Гания се оплаква от цените, че били по-високи от Германия, ама за данък сгради, които се измерва в...забележете...промили, 150 лв данък за кола, 10% ДОД, 28.40 лв здравна осигуровка, максимален осигурителен доход, валутен борд (без FX риск за EUR), всички със собствен имот... Е няма как да стане. You can't have a cake and eat it too...

19

Анонимен

преди 6 месеца

До 12. Тук не е раша, Сталин, Путин и др, много им здраве. Никой не ги иска тия. 45 стигат. Мисли какво си пожелаваш.

18

пасарела

преди 6 месеца

Денков правиш ала бала за хората , тия вериги за хранителни стоки никога няма да си намалят свърх печалбата , тук трябва да играе ала Сталин или сега Путин със сила , иначе всичко е прах в очите за " ЕЛЕКТРОРАТА "

17

но безхаберие,мързел

преди 6 месеца

има начин държавата да изкупува основни продукти от първа необходимост като трайни колбаси, пакетирани млечни продукти и други трайни основни с малка надценка която да покрива транспортни и други разходи без печАлба и организира продажбата в конкретни места и нехранителни магазини както и предплащане онлайн в държавен сайт за тези стоки

16

Румен

преди 6 месеца

На запад храната е евтина защото пазара е свободен. Частните фирми са милиони.Не ги спират да произвеждат бира , вино правят и от ябълки / над 250 продукта/, ракия ,пекарни,мандри и т. нататък. Частните земеделци и фермери са милиони на сводния пазар . Продукция е неограничена има свръх производство. Нямат Арендатори . Нямат корумпирани администратори да рекетират земеделец . Германия и Швейцария са световни лидери в Земеделието.

15

Анонимен

преди 6 месеца

Нещо интересно: Bloomberg: Европа може да остане без дизел заради Китай. - заглавие на статия. Е май ЕС изцяло зависи от Китай, той ако дръпне шалтера....., ЕС, това е чине световен ред, ЕС иска, не иска, ще става зелен.:))

14

Българин

преди 6 месеца

"Ниски доходи и високи цени" - това е мотото на европейското бъдеще на България!