26

456

преди 7 месеца

Хаха,разкрийте още университети,за да храните измислени лектори ,закрийте още професионални средни училища и чакайте работници?!Щеше да е смешно,ако не беше жалко!

25

Това е традиция от

преди 7 месеца

времето на соца - виновни за всичко да се считат на първо място образованите хора. Защо се подминава фактът, че у нас днес избуяват стотици хиляди младежи, само част от които имат диплома за основно образование, защото са ходили в сградата на училището, за да взимат безплатната храна, който им се полага. Остналите даже и такава диплома нямат. Защо те не са на полето, за да си изкарват хляба с труд, който е по силите им? Да обработваш нива с розови насаждения и да береш рози не е нужен докторат.

24

Некъдърни Алчняри

преди 7 месеца

Ами увеличете заплащането бе - като не е рентабилно (явно розовото масло е евтино и не печелите много) спрете да се занимавате с рози- след като не може да дадете 100лв надник значи явно продавате маслото евтино- нали ? това са вашите обяснения- берете си сами розите или си ги изкоренете за някоя субсидия от европа

23

до 19

преди 7 месеца

До Да:*** как ще ги прати бе?Нали са новите чорбаджии.Как ще ходят да берат?Абсурд.

22

Анонимен

преди 7 месеца

Минало и заминало...дисагите с гюлово масло са останали в миналия век

21

иван

преди 7 месеца

И въглищарите не щат на полето!

20

Анонимен

преди 7 месеца

Ми те плащат минимално. Защо някой ще им работи без пари?

19

Да

преди 7 месеца

Ами прати на розобер жена си, балдъза си, деца, зетьове, внуци. Етоти на цяла бригада. Сещай се за тия неща бе чонек.

18

Млад

преди 7 месеца

Пука му на някой за розовото ви масло.

17

до Bai-Hui

преди 7 месеца

А защо трябва младите да бачкат на рози? Ти нали си много работен? Що не идеш ти?

16

Анонимен

преди 7 месеца

Другари, с пари става работата! ДАвайте пари! Просто е! Комунизъм и в Русия и Китай няма вече!

15

Bai-Hui

преди 7 месеца

До трезвенИ за пари не се навиват да бачкат физически труд вече. Истината е , че за малдите хора има прекалено други възможности за вадене на пари и физическият труд ства все по-непривлекателен. Живея в Пловдив и съм постоянно сред хора работещи в производството.Всички казват едно и също : ХОРА НЯМА . Младите като чуят ,че става въпрос за физически труд, а не компютър или "машина с копчета", даже и не питат за заплата , а директно бягат.

14

анонимен

преди 7 месеца

През 70 те години сме били на първо място в света по производство на цигари, произвеждали сме десетки години големи количества розово масло, хранителната ни промишленост задоволяваше не само вътрешния ни пазар , но и изнасяхме доста селскостопанска продукция. Всички се юрнаха на компютрите, ама високите технологии трябва да осигорят по-висока принадена стойност на производствата, а това не се вижда в България.

13

Анонимен

преди 7 месеца

Докато викате че нямало как машина да набере розов цвят и хората ще я проектират. Единатвената причина да не е проектирана е че нямат достатъчно масиви с рози. Може би не им се занимава.

12

Анонимен

преди 7 месеца

Дори и младежите, които не могат да работят на компютър, една част от които и да пишат не могат, защото в училище не са стъпвали, пак отказват да се хванат да работят! Едно е а станеш в 4 сутринта и да отидеш да бачкаш, за розобера трябва да си на линия преди изгрев слънце, а друго - да гепиш нещо от някъде или да лентяйстваш по цял ден и да чакаш на социални помощи...

11

Vvv

преди 7 месеца

Ето по-перспективна работа за миньори и енергетици.

10

Анонимен

преди 7 месеца

Ами собственикът на парцела какво е?

9

Анонимен

преди 7 месеца

ami da wi namerim?

8

трезвен

преди 7 месеца

Вие им плащайте добре пък тогава няма да ги бърка,че са на нивата

7

IQ 3.14

преди 7 месеца

дългогодишния началник да спре да дрънка глупости и да вдигне парите на бачкаторите. всеки иска вожд, никой индианец