17

Кристи

преди 7 месеца

Защо до сега ВСС "спа" и не се противопостави на исканите промени в Конституцията?! Намаляват срока на мандата им от 5 на 4 години и това ги стресна, но не ги стреснаха другите промени, та си мълчаха. Спорно е дали съдебната власт е независима, както по-долу пише един от коментаторите.Вярно е обаче, че всички държавни служители в т.ч.и магистратите са високо платени и не се обаждат-пазят си заплатите и постовете.

16

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен-14 Не знам какво си искат комунистите , но знам какво искаха от герб , за 13г. !Да се опростачи населението , никакви реформи в Съд.Система , дълг в държавната хазна от 36 млрд. , УВЕЛИЧЕНИЕТО на държавните служители /платен електорат /,от 340 000,на 620 000 , и резултатите от управлението е на лице :България най-бедна и най-корумирана държава в ЕС:НА ВСИЧКИ ПОСЛЕДНИ МЕСТА В ЕС , ПО ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ.Така че ''кой''иска промени в Конституцията , също и реформа В СЪД. СИСТЕМА,---НИКОЙ

15

Анонимен

преди 7 месеца

ВСС с един рейтинг, едно доверие, чудо......

14

Случаен минувач

преди 7 месеца

Добре, слава Богу, че поне засега съдебната власт в България е независима (от Посолството). Ако и тя стане зависима, жална ни майка. От Посолството обаче са бесни, че отхвърлихме Истанбулската конвенция, признаваща третия пол. И сега очаквам натискът върху съдебната власт да се учетвори.

13

Анонимен

преди 7 месеца

То пък , някой политик , депутат или от шайката на герб , иска ли ''промени'', нали всяка промяна ще им развали лукса в който свикнаха да живеят !

12

Анонимен

преди 7 месеца

КОМУНИСТИТЕ СИ ИСКАТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА КОНСТИТУЦИЯ

11

СТРАНДЖАТА

преди 7 месеца

Как така ще има промени щом комунистите са против? хаха ЩЕ ИМА ДРУГАРИ, ЩЕ ИМА.

10

Анонимен

преди 7 месеца

МУТРИТЕ ДРАПАТ ПРОТИВ ПРОМЯНАТА ИСКАТ СИ АНАРХИЯТА

9

Анонимен

преди 7 месеца

Пеевски ще оправи БГ конституцията.

8

Анонимен

преди 7 месеца

Промените в конституцията включвали дискриминационни разпоредби, но мнистърът на кривосъдието ги бил съгласувал с Началника задокеански.

7

До майора

преди 7 месеца

Препоръките на Венецианската комисия дори и препоръчителни не са. Това е никакъв орган. Той дори не е към ЕС, а към една друга организация. С нулева компетентонсот е. То е нещо, когато искаш съвет от човек от улицата. Спираш някой и го питаш какво да правиш в определена ситуация и той хей така ти казва нещо. Това трябва непрекъснато да се напомня, че в Бг много се спекулира с тая комисия, която няма никакво значение. .

6

Анонимен

преди 7 месеца

Промените в конституцията ще се случат! Колкото и да реват руските агенти в държавата. И на подкупните съдии ще им запари под краката. Вече го усещат.

5

Анонимен

преди 7 месеца

За 2 мандата за кметове няма. За невалидни избори ако са под 90 % от населението съшо няма. За електронно гласуване няма. За излизане от ЕС и НАТО всяка година електронно съшо няма. За съкрашение на НС до 25-30 дупетат съшо няма.Приемат само това щп е изгодно за дупетати и партиийци.

4

Майора

преди 7 месеца

Абе Славов , видни юристи виказаха че тези прмени не се правят от обикновено НС, а в някои случаи са противоконституционни! И още нещо , препоръките на Венецианската комисия не са задължителни , а препоръчителни , така че няма смисъл от коментари!

3

Анонимен

преди 7 месеца

То май стана като със Боко. Ш напрайм едни КУМИЦА/КУМисийки, ще трябва и с ДПС да се спогодим, щот и там далавера има, и то докато мине, то мандатчето свършило. И едните доволни, и другите доволни и посолството доволно, а няма да се занимаваме и с конституцията, че няма време за крадене. Само народа да му мисли.

2

Анонимен

преди 7 месеца

Поредния звучен шамар за неадекватниците от ПП-ДБ!!!!

1

ЗА ЕС и НАТО

преди 7 месеца

ВВС е с изтекъл мандат преди 1 година. ВВС не е легитимен. Така, че нямат никаква дума в момента.