19

Анонимен

преди 7 месеца

Не е проблем в конкурентоспособността на туризма 20% ДДС а презастрояването и ограничения достъп до голяма част от бреговата линия,убийствено скъпа сянка, скъпо паркиране. Навсякъде по редицата са се наредили като кръвопийци повечето от тях в сивата част на икономиката.Ако можеха и въздуха който дишаме ще искат да им плащаме.

18

Ееее

преди 7 месеца

Лекарства и храна 20%, за кръчми 9%, аре чиба от тука ве, чиба

17

Ели

преди 7 месеца

Наистина не разбирам. ДДС на лекарства 20%, ДДС на пилешки хапки с корнфлейкс 9%...

16

Срам

преди 7 месеца

Ресторантьорите най ценената част от обществото...Егати обществото...преференции за кръчма,балтия за здраве...

15

СМЕХ....

преди 7 месеца

КРЪЧМАРИТЕ----ПО - ВАЖНИ И ОТ ДОКТОРИТЕ.....хахаааа......."ПИЯНСТВОТО НА ЕДИН НАРОД ОТ СОЦА"!!!!!

14

До 10

преди 7 месеца

Зависи от коя страна я гледаш. Ако си бачкал цял живот за да имаш някой спестен лев, повярвай ми 7.5% по официална скакмистка, а над 10% реална, си е проблем. Ако си купил няколко жилища през 2020 с ипотека на 3% и имаш бизнес, при който лесно можеш да пробутваш тези 7.5% на клиентите си, е съвсем друго. В момента официално се зануляват дълговете.

13

Алекс

преди 7 месеца

ДДС каквото е за всички,такова и за кръчмите.За книги и лекарства 20%.За кръчмите 9%.Излиза,че кръчмите за по-важни от лекарствата.

12

До 9

преди 7 месеца

Не, не лъжа. Обяд за 5 човека, без алкохол, без десерт, със сокчета, лимонадки, айрянчета и подобни глезотии за децата излиза около 150лв.

11

Анонимен

преди 7 месеца

Алибегов къде ?Как не е почнал да ревв още ?

10

Анонимен

преди 7 месеца

До7.Инфлацията е брутално висока и хора с фиксирани доходи го усещат най-добре./Инфлацията е 7.5% а миналата година беше 21%.Ама иначе викаш че инфлацията е по брутална от всякога

9

Анонимен

преди 7 месеца

До 5.Хора, вие от къде имате пари за ресторанти? Аз под 150лв за обяд със жената и децата не оставам.Лъжеш малко още повече ако децата ти са малки и още повече без алкохол и десет .

8

Анонимен

преди 7 месеца

Харчете си парите, докато още може да се купи нещо с тях.

7

До 5

преди 7 месеца

Пенсиите колко пъти ги вдигнаха миналата година?Фантастико си търсят касиерки за по 1800лв бруто стартово плюс 200лв ваучери за храна.Учителите и те започнаха да се ояждат.А за тези в сивата икономика да не говорим - общаци, майсторчета,докторчета,юристи и прочие.Ей от там идват парите,като не плащаш данъци,що да не си позволиш с тези спестени парички да идеш на ресторант.Инфлацията е брутално висока и хора с фиксирани доходи го усещат най-добре.Сега като и бензина мине 3лв/литър и всичко нагоре

6

Аз

преди 7 месеца

Бяхме със семейството в Сапарева баня за уикенда. Хора, нямаше места за вечеря! От 3 заведения ни върнаха, едвам намерихме къде да ядем, а децата горките мрънкаха, че са гладни. Заведенията се пръскаха!

5

Анонимен

преди 7 месеца

Хора, вие от къде имате пари за ресторанти? Аз под 150лв за обяд със жената и децата не оставам (алкохол никой не пие, десерт не поръчваме).

4

1234

преди 7 месеца

Ами дайте да намалим ДДС-то на горивата. Така всички ще печелят от по-ниската цена. хаха

3

Хмм

преди 7 месеца

Този май не знае, че заведенията се пукат по шевовете.... от 9 на 20% ще донесе доста пари е хазната. Освен това не виждам смисъл да спорят.... нали клиентите го плащат не те.... къв им е проблема? Освен това като стана 9 ние потребителите не видяхме цените да паднат.... а за бележките отидете в нощния клуб.... там фискален бон почти не се вижда

2

Анонимен

преди 7 месеца

Освен 20% ДДС трябва да добавят и акциз като за вредни стоки и услуги.

1

Анонимен

преди 7 месеца

ох - живи да ги ожалиш - горканчовци - връщайте им нормалното ддс на тия като на всички които плащаме - стига толкова - ненаядоха се