21

Дренски

преди 7 месеца

До До Анонимен 9Всички са от един дол дренки. Добрите учени ги държат настрана.Комунистите още управляват.

20

доктор

преди 7 месеца

До АнонименПрофесор- 2200лв, доцент 1900, асистент 1700лв Това пари ли са ? Инфлацията отдавна ги е изяла. Чудя се на професорите защо изобщо стоят там, а не напуснат страната.

19

бай Симо

преди 7 месеца

До Анонимен2000 лв висока заплата ли е да професор, или 1600лв за асистент? Че кой ще иска да започне научна работа? Никой.

18

анонимен

преди 7 месеца

До АноПропаднал и в буквалния смисъл. Откриха новата учелна година в условия на негоден за учебни занятия корпус. А е пропаднал буквално още от 2013г.Още не е оправен, а къде са парите ?

17

касиер

преди 7 месеца

До Анонимен"По-високи", но достатъчно жалки- професор получава 2200 лв. Колкото един касиер или продавач в супера. Жалка работа, след време няма да има и преподаватели, при тиая мизерия.За наука никой не говори, дали си написал една книжка или десет, все тая-уравнивиловка.

16

Данев

преди 7 месеца

До Бацо пита Живее в Гърция, построил си е вила , а вероятно има и други имоти.Интересно откъде са парите? Всички ректори са замесени от едно тесто.

15

Стотинков

преди 7 месеца

Това, с което вдигат мизерните заплати на преподавателите, са жълти стотинки. Заблуждават хората, един професор получава колкото даскал или касиерка в мол. Това е срамно и позорно, не е за хвалба. Никой няма да има стимули за работа, всеки гледа да добута до пенсиониране или си зкарва прехраната по друг начин- консултации, адвокатство, участие във фирми, преподаването- на заден план. Преподавателите са поставени в крайно мизерно, унизително сдънттояние, сега ще получат по стотина лева.ПОЗОР!

14

до 9

преди 7 месеца

Само да припомня, че Орешарски за 1 млрд. реинвестиран дълг му беше искана оставката, а сега 3 % бюджетен дефизцит / около 6 млрд. е НЕЩО НОРМАЛНО.Маднесс!!!!

13

Анонимен

преди 7 месеца

Аре стига с тия счетоводители!

12

Ти да видиш!

преди 7 месеца

До Дразнете, дразнете /N 10/ - Само с по толкова ли им увеличават заплатите на всички? Или 10 лв е увеличението на заплатите на техническия персонал и на най-младите асистентчета? За останалите нищо ли не се казва?

11

Бацо пита

преди 7 месеца

Стати още ли преподава в УНСС или вече си гледа хотела в Гърция, построен със заплатите му като ректор на този уникален университет?

10

До Анонимен 9

преди 7 месеца

Забравяш бай Митре от "Международни икономически отношения". Той е учил тази специалност в Москва по съветско време и е на нивото на баща си академика от БАН-идеолог на т.нар Възродителен процес. Но нали чичото на бай Митре също е бил професор във ВИИ"К.Маркс", бай ти Митре топ не го разбива, независимо от това какви промени се случват в държавата и в науката. Той е писал дисертация на тема "Африка в лапите на империализма" и каквото си знае, това си бае на студентите, на 70 лазарника е все пак.

9

Анонимен

преди 7 месеца

В УНСС винаги заплатите на преподавателите са били по-високи от тези на СУ. Това е заради факта, че този "университет" е с няколко хиляди места по-назад от СУ в световните класации на висшите училища. А и какви титани на икономическата мисъл има там - проф. Румен Генев, проф. Орешарски и т.н

8

Дразнете, дразнете

преди 7 месеца

Няма цифри.С 10лв. не е увеличение.

7

Варна, ИУ

преди 7 месеца

В Икономически университет - Варна ги намалиха през 2019. И всички чакат някой да се сети да ги увеличи. И още си чакат.

6

Анонимен

преди 7 месеца

Хм, добре НО, на какво основание? Дали се е повишило качеството? Дали УНСС е влязъл в топ 1000 (не 100) на университетите в света? Дали има резултати от научна дейност? Много ми е интересно дали изобщо има някакво основание базирано на (някакви) обективни критерии и ако да (дълбоко се съмнявам) какви са те? Или наливат се едни пари в един от най-корумпиранете униврситети вероятно в Европа.. и това е? Иначе казано "от пусно в празно". УНСС - Утре Носете Съответната Сума.

5

Анонимен

преди 7 месеца

Ако УНСС е пропаднал, то какво да говорим за СУ където се подготвят *** и НБУ със стипендиите на Сорос? И защо всички университети са пълни с политици и техните мутри?

4

Анонимен

преди 7 месеца

Пропаднал университет, с високи заплати.

3

Анонимен

преди 7 месеца

А какви са им заплатите в УНСС? Щото Денков като преподавател в Софийския си купил скоро още един апартамент за 300 бона. Значи преподавателските заплати сигурно са добри?

2

Анонимен

преди 7 месеца

До Тихомир Предвид това, че повечето ученици завършват средно образование функционално неграмотни е по-добре да се подобри училищното образование вместо да има стотици държавни университети където неграмотни студенти не учат нищо и завършват без никаква реална квалификация. Не може една страница свързан текст да напише, ама следва мениджмънт за да стане шефче. Кому е нужно това с държавни пари?