120

Божкейййй

преди 7 месеца

То да е само през изминалата година...

119

цена

преди 7 месеца

то при тия цени как да си купиш книга. добре са в гърция и албания например. едно и също издание там вместо 18 лв. е 2 евро?

118

и за какво

преди 7 месеца

да чете,с какво ще допринесе това за богатството му,ще му купи книгата нов палат ли,за какво да губи ценно време в четене,вместо през същото това време може да открадне някой друг милиард,до там му стига хоризонта,трупане на пари и имоти,останалото не му е приоритет,като животните(и да ме извиняват животните,че ги сравнявам с българи)

117

Анонимен

преди 7 месеца

Тия дето четат само Достоевски и смятат, че само те са интелигентни, защото четат определена литература да ходят да се гръмнат. Всеки да си чете, каквото му харесва и му доставя удоволствие. В различните периоди на човек му се чете различна литература. А тия дето не четат, те са ясни в тях по цял ден се слуша Пайнер. Там каузата е загубена изначално.

116

:)

преди 7 месеца

В началото на демокрацията имаше бум на поредици розови романи. Тънки книжлета със сапунено-романтични истории. От тях и по 100 на година да четеш все тая. Няма станеш много възвишен. Четенето не е спорт, важно е какво четеш и какво ти остава в главата.

115

Bill The Bill

преди 7 месеца

Някои са прочели може би поне 'Винету"

114

Анонимен

преди 7 месеца

Почти всяка седмица чрез интернет намирам поне една научна статия по моята специалност на английски или на руски език и то по някоя от темите, по които работя. Чета по същия начин и книги на тези два езика, имам предвид научна литература. Понякога, но само когато имам свободно време, чета по същия начин и художествена литература, включително и на български език. Мен как ме броят в това изследване? Хора като мен попадат ли изобщо в тяхната статистика?

113

Анонимен

преди 7 месеца

Е И? Теодора Димова нали е прочела 50 поне? Или си ги слага на масата и на шкафчето, за да я снимат с по 6-7 дебели нови кноги накуп? Като ги е прочела, поумняла ли е или е станала пълно ку-ку?

112

00014

преди 7 месеца

Аз от 30 години не съм прочел една книга (роман, повест ....). Ако четахудожествена литература по-умен ли ще стана, или по-образован (инженер съм)? Четях много като млад. И какво? Спомням си само имената на авторите и смътно някои от произведенията. А днес интернет предлага много повече. Повече информация (техническа, политика, история .....), повече наслада - визуална и слухова. А тези изследвания се правят от хора, които друго не могат да правят. И от изследванията им има толкова полза.

111

Booking

преди 7 месеца

Някои цял живот не са прочели една книга.

110

Анонимен

преди 7 месеца

Прочитането на книга в електронен вариант включено ли е в изследването? Взима ли се предвид това, че много хора гледат ТВ-новините и посещават новинарски сайтове, а когато разберат за интересна публикация или коментар във вестниците, търсят ги в електронния им вариант.

109

аноним

преди 7 месеца

Те губят!!!!!

108

Анонимен

преди 7 месеца

Ми те могат ли да четат? Сега правят пачки, като има един да чете стига.

107

Ай, майчицееее

преди 7 месеца

Българин изобретил компютър, а? И кола на вода, а? То водородния двигател е друго нещо, ама пак българин, а? Ей това води безконтролното четене. До формирането на ддебили. И за съжаление, трайни такива. Няма оправяне после.

106

Студент

преди 7 месеца

Затова и само 1% от българите инвестират в активи като акции, ценни метали, имоти и др. Българинът не иска да се образова. За всеки е различно. Има пък образовани и умни хора, които четат книги, но са малко според мен и не знам дали имат 50%. Затова българинът е беден. Може да забогатее според мен с ресурсите, с които разполага. Българин е изобретил компютър, двигател на вода (водороден) и много други неща.

105

РусенецЪ

преди 7 месеца

Нещо това проучване е май за едни пари. Аз не съм чел вестник от 15 години поне. Книга ... ама каква книга? Защото съм прочел тонове специализирана литература ама то не са точно книги. Опера-Русе, билета 15 лева. В салона сме 8 човека. На сцената са поне 25. След първите 15 минути разбрах защо. Вече дори заобикалям операта. На кино? И за чий ми е да ходя на кино като си го имам в къщи със стократно по добра картина и озвучаване. Според проучването аз съм с 4-ти клас.

104

Анонимен

преди 7 месеца

Половината "българи" никога не са прочели и една книга. Според статистиката ромовете май вече са наполовина от населението!

103

е,и?

преди 7 месеца

До Н:пътуване и плаж в Гърция имаше ли?

102

асан

преди 7 месеца

забележил съм че да правим деца с Айшето е по-интересно от да ходя у музея.

101

Споко,

преди 7 месеца

някой хора и през целият си живот не са прочели и една книга,камо ли за една година!?!В библията е казано:"По-делата ще ги познаете...",ще си позволя да перефразирам:"По-коментарите ще ги разпознаете..."?!?