177

Бг

преди 7 месеца

Всички.българи сме русофили, не войнофили и путинофили. И само шепа предатели хулят и мразят - те са хуманоиди

176

Анонимен

преди 7 месеца

Съединение не може да има без Македония! И срещу това се противопоставят великите сили. Особено Русия, която построи македонизма на основата на българските кости. Съединение не може да има, докато историята не бъде разчетена истински, а не според идеологическите премеждия на червения или белия тероризми. Съединение не може да има, когато на българска земя бушуват идеологически зарази подобни на русизма и други подобни на него и обръщат хората във врагове, които се ограбват взаимно!

175

ЬЬЬ

преди 7 месеца

След като разедини и продължава да разединява България,"президентът"радев прокламира,че "...само,когато е била обединена,България е постигала значими успехи..."Жалък президент и нескопосано слово.Пародия на нревственост, поклонник на путин и русия,радетел за унищожаването и асимилирането на Украйна от русия.Признаване на правото на силата.Смешен и жалък.Смях!!!

174

Анонимен

преди 7 месеца

Къде забравихте кап. Райчо Николов? И той даде жертва за Съединението.До преди няколко години му се споменаваше името на всяка една заря,напоследък нещо е позабравен.Напишете една статия поне,та и младите да понаучат това-онова.

173

Истината е

преди 7 месеца

Въпреки "помоща" на братушките България я има! За разлика от миналите в небитието СССР, СИВ, Варшавски договор и Задунайската губерния...

172

Гого

преди 7 месеца

Спрете с тези измислени празници. Истинския празни на съединението е 29.03.На тази територия на ес и НАТО трябва да се честват само нормални и истински празници.10.11(1989) Деня на независимостта от СССР и комунизма. 29.03(2004) Деня на съединението и влизането ни в НАТО. 02.01(2007) Обединението ни с ЕС и 09.05 Деня на Европа. Всички останали празници са измислени от комунистите и рашистите за да промият мозъка на хората и да ги отдалечат от европейската и американска мета и ценности!

171

Анонимен

преди 7 месеца

абе щом краваршингтонските слуги измислиха траур в пловдив заради президента да провалят честването какво да кажеш- тия от-ре-пки са готови да се гаврят със всичко българско- в софия в ямбол няма траур а в пловдив има

170

Анонимен

преди 7 месеца

От цивилните хора в Инициативния комитет за сваляне на Г.Кръстевич и Съединение на Княжество България и Източна Румелия русофоб е бил З.Стоянов.Привърженици на Ст.Стамболов са били офицерите Сава Муткуров и Данаил Николаев. Да припомня ли как завърши Стамболов,когото ти цитираш? Но той беше един от строителите на съвременна България. Инициатор на неговото убийство беше немец, на много високо ниво.

169

Учете история

преди 7 месеца

А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов, Дневник, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/)

168

Учете история

преди 7 месеца

"(...) Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество." (Стефан Стамболов, в. Свобода, бр. 7, 19.XI.1886 г.)

167

Учен Долски

преди 7 месеца

До хглГрад, а не квартал. На името на голям българомразец...

166

Учен Долски

преди 7 месеца

Ако се питате защо сме в положение "партер", четете коментарите по- долу...А от историята: България прави Съединението, Русия скъсва дипломатическите отношения с нас, отзовава висшите офицери руснаци , насъсква Турция и Сърбия да ни нападнат. Турция отказва, а Сърбия бива набързо победена от юначните българи .При това положение да си русофил е неизлечима болест.

165

Анонимен

преди 7 месеца

Да видим кои офицери са осъществили съединението: Райчо Николоя,Ат.Уузунов, Олимпи Панов, Р.Димитриев, Димитър Филов, Кърджиев и т.н. Те са изявени русофили, някои от тях са се учили в руски военни училища . С. Муткуров и Д.Николаев са били неутрални. Двамата са участвували във военния съд, осъдил на разстрел бунтуващите се офицери в Русе и Силистра.

164

хгл

преди 7 месеца

До АдиИван Аксаков!За да е още по-унизително,има квартал кръстен на неговото име във Варна ,както и улици в София и Пловдив,училище в Пазарджик също!

163

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен,к.122 Англия, Германия ,Австро-Унгария не са ни подкрепяли в каузата ни за освобождение и обединение.Английски морски офицери са управлявали турския черноморски флот, включително министърът на марината е бил англичанин. Германци и поляци са се потурчвали: бившият главнокомандващ Мехмед Али е французин по произход,натурализиран германац, полякът Чайковски е станал Садък паша.Сенклер е ръководил бунта в Родопите. Германец е бил военният министър на Източна .Румелия.

162

Анонимен

преди 7 месеца

Честит празник!В доста по страшни времена нашите предци са дръзнали да се борят за България и днес българите трябва да се обединят и за го направят

161

Захари Стоянов

преди 7 месеца

БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ ЧЕСТИТЯТ НА ВСИЧКИ РУСКИ ПОД*ЛОГИ СЪЕДИНЕНИТО С КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ!

160

КПСС-БКП

преди 7 месеца

До Анонимен 146 Много го мразите тоя Денков,бе!Имишльотините ви нямат край!Щото не ще да слушка рундю,нали!?Баси русофилите,баси чудото!Кога най-после ще се отървем от вас!?

159

Анонимен

преди 7 месеца

Да ни е честит празникът! Ще ни има и след 1 300, че и след още повече години, каквото и да пророкуват някои! Коренът и семето ни са жилави.

158

Анонимен

преди 7 месеца

на 3 март е подписано споразумението между туерция и русия за санстефанска българия - англия която удължава войната с една година превозвайки осман паша с 30000 войници от босна до александропулис подкрепя турция за неспазване на споразумениет и на берлинскя конгрес защитава турция- ако русия не се откаже от санстефанския договор следва война с англия- русия няма подкрепа и се съгласява на княжеството и румелия