18

Друг

преди 8 месеца

В България официалният език е български. Не е чужд не е втори, трети итн. На който не му изнася вън! Защо изобщо се зсхващат такива смешни теми.

17

Теодор

преди 8 месеца

Да си заковат интеркултурното мнение в образователна дълбочина. По този начин ще постигнем възпитателно целта друг път такива глупости да не се приказват.

16

Добре

преди 8 месеца

До "8 учуден" - детето си е изцяло раснало и живеещо в България. В първи клас започна в паралелка с допълнително изучаване на английски език към Британика. Ами какво да кажа - от 15 септември до 15 октомрви по английски бяха взели цялата азбука и я знаеше да я пее от до. По български бяха на третата буквата В. Отделно, че по български учат буквите в ред различен от този в азбуката. Абе програмата по български език е много зле!!!

15

Анонимен

преди 8 месеца

Днес премахват българският език като майчин, утре и половете вече не са 2... ето това ни докараха кравааарите и есср! А върхът на лицемерието е, че искат да правят национален празник 24 май - денят на БГ език и култура... така става, когато единствената поза, която знаеш е на колене... коги от посолството се из...рдят, ти се на...реш!

14

една жена

преди 8 месеца

Не е лошо журналистите да направят едно разследване колко пари са получили през последните 10 години, примерно, ромските фондации и какво конкретно са свършили за тези пари. Преди да ми обяснява нещо този или подобен на него, искам да знам крадец ли е.

13

Философ

преди 8 месеца

Тоя дървен философ се изказва в духа на пословицата: Напънала се планината-родила мишка.

12

mery

преди 8 месеца

В България има един единствен официален език и това е българския! На който не му харесва това и го затруднява българският да отива да живее в държава, в която се говори или изучава майчиният му език. А който държи детето му да е полиглот да го записва допълнително на езикови курсове! Децата на българските емигранти в чужбина ходят допълнително да учат български език, ако желаят! Който иска да учи допълнително майчин език, намира начин!

11

Пълни глупости

преди 8 месеца

Всеки който отива в друга държава, трябва да се съобразява с нейните закони....А не държавата с него. Ако не му харесва не ходи в конкретната държава...Така например е в Арабските емирства...Това, което група същности иска да наложи в България и другите европейски държави, е с цел ликвидация на бялата раса. То вече има предложение, от 2024/2025 учебна година, понятието "раса" да бъде премахнато от учебния материал по биология за 10-ти клас...

10

една жена

преди 8 месеца

До учуден 9 Не бъркайте индийци и роми. Индийци е народност, роми е начин на живот. Тукашните роми даже не знаят от коя народност са. Не може, примерно да вземете един затвор хора от която и да е народност и да правите изводи за целия народ. Съвсем различни неща са. Затова са и проблемите с тях.

9

учуден

преди 8 месеца

До: номер 9 (Анонимен) Ромите току що успяха да кацнат на Луната с техен си луноход, губиш много ако не им изучаваш културата!И Джанго Райнхарт ли не харесваш?

8

учуден

преди 8 месеца

До: Добре (номер 6) Много неща оставяш неуточнени. Детето ти в България ли е родено и живяло?Изхождайки от презумпцията, че всички български граждани, включително от малцинствата имат право да коментират тук, предполагам че сте българско семейство?Виждал съм и много деца на родители живели в САЩ и другаде.Еднакво добре говорят английски и български, слушал съм ги как си сменят езиците докато говорят.Съмнява ме в България някое дете да научи лесно английски по-добре от български.

7

учуден

преди 8 месеца

До: 1 Май на тебе ти липсва нещо от училищното образование. Не се учудвам, защото качеството му намалява със всяка година, нормално е да си недоучил.Бъркаш основни понятия. Българският език е задължителен за всички граждани на Република България и се изучава като роден, няма разделяне на групи, и никога не е имало. Това че някои деца от различни малцинства не успяват да го научат добре е друга тема. Има много които успяват.Български за чужденци е различно.

6

Добре

преди 8 месеца

Пичове, детето е 6-ти клас и знае по-добре английски отколкото български. В едно от "добрите" училища е. Преподавателите по английски език са млади и амбициозни, по-близки до него като светоусещане и то попива като гъба и вади само 6-ци. А по български, преподавателката, колкото и да е добра в работата си, е на възраст, буквално за него е като от друг свят излязла, не го грабва и то няма стимул и желание да учи, съответно оценките са 3-ки и 4-ки... Отделно, че и програмите са различни...

5

Анонимен

преди 8 месеца

Каква е тази мания да се изисква от народа да толерира, съобразява, променя, да си мълчи и трае, и да му се моделира отношението към чужденци било то легални или не в нашата страна? Точно те всъщност трябва да направят това ако искат да се интегрират и да станат българи. Да научат езика и чак тогава да се обучават. Народа нито ги е канил, нито честно казано иска. Тук не сме обединени мигрантски емирства!

4

Анонимен

преди 8 месеца

края се очертава 2035

3

Анонимен

преди 8 месеца

да замемим кирилицата с латиница като турция и ще се отворим към света, иначе пред чужденците сме като русия

2

Некъф

преди 8 месеца

Тия от МОН ревът за една голяма сопа

1

Анонимен

преди 8 месеца

Това е тема да която обсъждане не трябва да има. Тук е България. Изучава се български език и се преподава на него. Чужд език е всеки друг. На който не му отърва да си стяга багажа и обратно от където е. А за мигранти с арабски произход да не говорим изобщо. Те са нелегални и като такива не им се полага да учат в българско училище освен ако не е частно!