19

Анонимен

преди 8 месеца

А не, аз ползвам само слънчогледово, рафинирано по 7 лева литъра, даже сега чакам да му вдигнат цената и ще купя още литри да имам в къщи

18

Ходя като дизел

преди 8 месеца

Сега като спряха дизелите няма какво да я правят рапицата и давай да нагъваме било полезно.

17

Екотроп

преди 8 месеца

Най големи ползи за екологията има консумацията на грес и на отработено масло 10w40 .

16

Вредно е

преди 8 месеца

Доказано е, че е вредно, понеже в състава му има вещества, които човешкият организъм не може да преработва !

15

Анонимен

преди 8 месеца

От него правят нафта. Много е добро!

14

Парадокс

преди 8 месеца

Баба ми е разказвала, че преди "светлата" дата 09.09.1944, на село се е готвило предимно със свинска мас и краве масло. Шарлан (не рафинирано слънчогледово масло) са използвали предимно бедните. Днес цената на шарлана е два-три пъти по-висока от цената на рафинираните слънчогледови и рапични отпадъци! Хората са били по-здрави, защото са консумирали по-малко захарни храни, консерванти и ГМО. Това е истината!

13

Една от Най-Токсични

преди 8 месеца

Канцерогенни Отрови - Не Ви ли е Срам?! дори и да са Ви Платили!!

12

Анонимен

преди 8 месеца

Това е едно от най-вредните масла. Прочетете за Canola/Rapeseed Oil дори съдържа 5% отровна за човека киселина и за да се извлече маслото се нагрява цели три пъти като последния път е за да се пречисти от химикала Хексан който се използва за извличане на останалото масло след пресата.

11

Анонимен

преди 8 месеца

До ИздрисквацияЗависи какъв вид зехтин, зехтина мирише на мърррша и съсипва аромата и вкуса на ястията!

10

Анонимен

преди 8 месеца

Рапицата я използват за производство на горива, не я пробутвайте като олио за трапезата! Даже нерафинирания зехтин, който продават е вреден, олиото трябва да бъде рафинирано. Ние си купуваме слънчогледово рафинирано олио!

9

Наталия Магаркина

преди 8 месеца

Рапично олио много памага на секс - атличний лабрикант, да не ви боли жопата като ви еат там!

8

Веско

преди 8 месеца

Абе, малко срама нямате ли? Това че расте невежо поколение не е оправдание да се манипулира така нагло. Това, че има полезни съставки като всеки естествен продукт, не означава да се продава в "био" магазини по 8 лв за 300 гр. Рапичното олио е известно отдавна като ЕВТИН заместител на слънчогледовото. Ползвали са го бедните северни народи преди индустриалната революция. У нас баба ви няма до го сложи в манджата и да и плащаш; и пак е живяла до 99 г.

7

Анонимен

преди 8 месеца

Само заблуждавате лековерните с глупостите си.сега ще хукнат да ядат отровното рапично олио както пиеха белина да не ги хванел Ковид 19

6

Анонимен

преди 8 месеца

Рапичното масло няма висока, а ниска точка на кипене. Затова се препоръчва само за салати. Написаното е чиста простотия.

5

Анонимен

преди 8 месеца

"Рапичното олио съдържа полезните мастни киселини омега-3 и омега-6."===Абсолютна глупост! Омега-3 наистина са полезни, но Омега-6 са вредни е препоръчително да се избягват. Чудя се що тая не си гледа статиите за секса.

4

Издрисквация

преди 8 месеца

Рапичното олио е евтин заместител на слънчогледовото олио, което пък е евтин заместител на зехтина!

3

Анонимен

преди 8 месеца

слънчогледовото олио и маргарина е създаден за геройте на социалистическия труд , за другите има маслиново масло .. тази рапица явно не върви и се пробутва с цел да и се увеличи продажбата... ами успех !

2

Анонимен

преди 8 месеца

Ползи от ГМО? Сериозно?

1

Анонимен

преди 8 месеца

Няма ползи. Лъжат ви.