69

1

преди 8 месеца

Реално погледнато са стигнали до Луната... Нали. Хахаха

68

Анонимен

преди 8 месеца

Индия,страна от Третия свят направи за смях Рассията,уж космическата сила!

67

Истината е

преди 8 месеца

Индия може да ги научи на новите технологии. Стига с тези платки от украински перални

66

Анонимен

преди 8 месеца

Станало му е мъчно и го е заболяло сърцето.Прекалено се е развълнувал.Минаха тези времена когато за без пари са се вълнували в нещо да успее някой и затова не го разбирате.

65

Боби

преди 8 месеца

До Анонимен 67 Съжалявам но Немските учени макар че имат много голям принос в СССР ракетна програма не са те тези които създават Ракетния Щит на СССР. Разбирате ли Фон Браун с всички водещи учени вкупом се предават на САЩ а СССР успява да завладее производствена документация и няколко учени които са в повечето случаи ТЕХНОЛОЗИ. Ако А-4(ФАУ-2) има 59 сплави в конструкцията си Р-1(водеща се копие) има само 22 защото СССР няма толкова добра промишленост, но има достъп до немски технолози :-)

64

Анонимен

преди 8 месеца

Няма ги вече германските учени, отвлечени след края на ВСВ, създали сАвеЦката космическа слава! Този Маров сигурно се е учил на младини от тях.

63

Астроном

преди 8 месеца

Смятаха да анексират лунната повърхност, а пък тя каква стана сега.

62

Анонимен

преди 8 месеца

Грешка в изчисленията или не е сработил двигател за елиптична спирала към полюса.

61

Анонимен

преди 8 месеца

Путин е много ядосан че всички му се присмиват, че години наред готвиха Луна-25 за тази мисия и накрая пълен та..к, а знаем че той има особен характер и колко изглежда благ - така и на другия ден ако си сгафил се озоваваш паднал от 12-я етаж, свален от ПВО ракети самолет или ял отровни гъби, а да не вземе да те почерпи с чайче че тогава не знаеш колко часа ти остават.

60

Анонимен

преди 8 месеца

Москва има пробив в технологии след войната. НАСКОРО ПРОЧЕТОХ,ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ПРИБИРАТ УЧЕНИТЕ НА ТРЕТЯ РАЙХ,А РУСНАЦИТЕ ПРИБИРАТ ДОКУМЕНТАЦИЯТА ОТ НАУЧНИ ОТКРИТИЯ НА ГЕРМАНЦИТЕ.КОНСПИРАЦИЯ,ИЗМИШЛЬОТИНИ ,НО ВСЕ ПАК ДАЛИ няма и някаква истина

59

Боби

преди 8 месеца

До Анонимен Нито Физиката нито Астрономията са се променили от времето на Леонардо Давинчи или Галилей(И все пак Тя се Върти - великата фраза която е казал след съда)

58

Анонимен

преди 8 месеца

"90-годишният Михаил Маров" ...какво консултира този вампир? Той идея си няма от новите открития и технологии...

57

Боби

преди 8 месеца

До Анонимен Не двигателя е работил в режим на "спиране" не 80 сек а 120 сек. Апарата е загубил по-голямо количество скорост - съответно височина и следва сблъсък с повърхността.

56

Анонимен

преди 8 месеца

Няма да се учудя ако това е саботаж в космоса. Едно малко парченце изстреляно с точност срещу срещу апарата да му застане на траекторията и е готова работата.

55

Боби

преди 8 месеца

До Алекс Напълно си прав Алекс, но все пак никой шеф не иска да има свръх авариен самолет. Мислиха мислиха и измислиха аргументацията с големия разход на гориво.

54

Боби

преди 8 месеца

До Анонимен 54 - Програма на Полета - Излитане и достигане на ОПОРНА ОРБИТА - Чака се момента когато Луната е под определен ъгъл и втори старт кораба напуска земната орбита. След време кораба започва да спира и влиза на Лунна Опорна орбита(примерно 100-120км височина. За да кацне трябва да мина на ниска орбита 25км за да може камерите да заснемат и определят къде е равно мястото за кацане... е при тази маневра нещо се случва и апарата се забива в повърхността на Луната

53

Алекс

преди 8 месеца

До Боби По времето на СССР разходът на гориво нямаше никакво значение.Просто самолетът е бъгав.Не искаха да рискуват трета катастрофа.

52

Боби

преди 8 месеца

До Алекс Относно Ту-144 практически има 3 вида Ту-144 които дори сега може 2 лаборатории да са в летателна годност. Първия Ту-144 същия дето се разби на Бурже е недоносче. Втория вече може да се каже че са оправени детските болежки но след поредната авария Аерофлот слага кепенците - защо с горивото на един Ту-144 може Ту-86 да прелети с 2,5 повече пътници същото разстояние - икономика. В наше време Ту-144 летяща лаборатория с двигатели от Ту-160 изпълняваше полети за НАСА Години след Конкорд...

51

Мдааа

преди 8 месеца

Утре ще падне от прозореца.

50

Анонимен

преди 8 месеца

Аз не разбрах какъв е проблемът, след като "корабът е бил изведен в орбита преди кацане". Не се ли прави така, шма тки пи сач ки?