8

Чесънчо

преди 9 месеца

Ето още малко полезна информация, особено за поставилите палче надолу:Наименованието в повечето езици, включително и в българския, произлиза от китайската дума. В различните китайски езици тя има различно произношение, поради което в некитайските думата е навлязла в две различни форми - "ча" и "те". Съответно на български, руски и арабски казваме "чай", а на английски, немски, френски казваме "тий" / "тее".Моля, пак заповядайте. :)

7

Анонимен

преди 9 месеца

Не знам колко е полезна, ама от нея се става импотентен.

6

Анонимен

преди 9 месеца

Като обелвате лук, не му изхвърляйте обелките, а си ги събирайте. Обелките на лука, предпазват лука да не се разваля. В гореща вода запарвате обелките от един лук и си правите отвара и я пийте на глътки "ЗА ЗДРАВЕ". Освен това, когато изваждате от черупката на орех да си го хапвате, там по средата има пластинки. Не ги изхвърляйте, а си ги събирайте. Направете от тия пластинки отвара и си я пийте. Тази отвара от ореховите централни пластинки избива *** в червата.

5

Анонимен

преди 9 месеца

Един хубав чай. Не се тормозете! Това е най-важното!

4

Анонимен

преди 9 месеца

Едно хубав май. Ни се тормозете!

3

Анонимен

преди 9 месеца

абе друго си е нещо със зелена рецепта

2

Навитак

преди 9 месеца

За случаи като на Мишето, чаят не е достатъчен.

1

Чесьнчо

преди 9 месеца

От познатите ни билкови като мента, липа, мащерка и др. не се приготвя чай, а отвари, настойки, тинктура и елексири. Чай е единствено напитката, която се получава от запарване листата на чаения храст и по света има шест вида: бял, жълт, зелен, оолонг, черен и пу ер. 🌿