46

Анонимен

преди 10 месеца

И този иска да се уреди по лесния начин!

45

Анонимен

преди 10 месеца

Защо я държат тази пенсионерка?

44

Анонимен

преди 10 месеца

Тази Май.насирайна нали я бяха уволнили за некадърност. Радев защо я върна? Една разгонена...

43

Не се наемам

преди 10 месеца

да взема отношение по въпроса. Имам чувството, че всичко написано в юридически контекст на "български" език е писано от изкуствен интелект страдащ от тежка шизофрения.

42

Анонимен

преди 10 месеца

В МУ-София е пълно с гърци и италианци.Е,може би плащат по високи такси за обучение.Май един богат швед иска да мине по-тънко.

41

Алекс

преди 10 месеца

Как дете, което е получило цялото си образование навън да се явява на общо основание тук? Чувате ли се какво говорите? То може да владее български на разговорно ниво и да няма проблем с комуникацията на български ама да полага матура и да говори свободно български са две различни неща. Това, че някой го е подвел и е подал документи по 103 и са го допуснали да мине през всички етапи, не е непременно опит за влизане по друг начин. Просто това постановление има нужда от промяна.

40

Маке

преди 10 месеца

И Кулушевски е македонец, ама швед :)

39

Анонимен

преди 10 месеца

Гледах случая по телевизията. Тук в статията не е обяснено правилно. Момчето е родено в България има си ЕГН и има права да кандидатства медицина като всеки българин на общо осноование, НО за българите бала е по-висок, отколкото ако влезеш в квотата на чужденците с българско потекло. Т.е. Ако това момче се ожени и има родено дете в Швеция, то детето ше има родител - българин, баба и дядо също българи, независимо, че първото му гражданство е шведско. внучето ще учи в БГ от специалната квота

38

Непозната

преди 10 месеца

Момчето явно няма данни да следва медицина в някоя от западноевропейските страни и затова иска да учи в България. Но не знам какъв лекар ще стане, като се има предвид, че и българският му език няма как да е на ниво за следване. По-добре да положи усилия в Швеция или друга западноевропейска страна да завърши медицина. Българските университети, в т.ч. и Медицинският, бълват голяма количество некачествени специалисти.

37

запознат

преди 10 месеца

Познавам лично неколцина сев. мак. премиери, които бяха добре настроени към българите; допреди няколко години бях в час и с политиката и атмосферата из вардарско в детайли. На тия, дето фамилите им завършват на -ски, нашите там им викат презрително 'скиячите' и 'кодошите', за да покажат че това са цели семейства, които са цоцкали благинки от югославия, а като е секнало кранчето, се опитват да влачат пари от България. Опитал да мине тънката линия, без да вади паспорт, ама да влачи от България.

36

Анонимен

преди 10 месеца

До Dabe Ама и българи ги режат и не може по държавна поръчка че е по-евтино. Искат да плащаш непосилни такси. Не е само маке. Просто държавата е станала страшна корупция и само пари искат.

35

Анонимен

преди 10 месеца

Държавата е мащеха за българите. Примери ли - огледайте се и ще се уверите

34

Анонимен

преди 10 месеца

До 29. Напротив, обучението на студенти от български произход по този член е на практика безплатно. За българските студенти по медицина таксите са доста солени.

33

Itso

преди 10 месеца

Нема нужда, и без друго е пълно със шведи у нас.

32

Анонимен

преди 10 месеца

До 17. Защото се прави на хитър и не иска да се яви на редовните приемни изпити с българските кандидат-студенти. Сигурно няма шанс да се класира. Приемните изпити за чужденци с български произход са смешни.

31

az

преди 10 месеца

До Анонимен Тук сякаш коментират китайци! Кое от имената не се среща в България?! Паун? Или Трайчо? Или фамилията Попов?!

30

Анонимен

преди 10 месеца

Плаща 5 бона и зима готова диплома. Не му трябва бг паспорта да чака 20 г. и рушвети в посолства

29

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен Ако в бг е по-евтино от Швеция ще дойде в бг. Пазарно е а не национално. За медиите се представя като национално.

28

Анонимен

преди 10 месеца

и какъв точно българин е този - внук на някой си от Македония. Този не е стъпвал в БГ, не говори езика и иска паспорт, хайде у лево и ако много иска да учи да си плаща като останалите.

27

Анонимен

преди 10 месеца

Къв *** ще търси в България пък тоя? За ко му е Българка диплом като може да вземе Швейцарска? Нещо не е наред с акъла. Добре че не са му дали да се върне. Имаме си достатъчно плоски мозъци тука.