23

Анонимен

преди 9 месеца

Защо трябва да затварят жертвите, а не насилниците? Има си центрове за насилници - затворите. Прибери насилника, за да не криеш жертвата.

22

Анонимен

преди 9 месеца

Срам ме е, че живея в такова общество!!!

21

Анонимен

преди 9 месеца

Правите ми протести против смъртната присъда и против суровите наказания. Кой има повече права? Изнасилвачите и убийците или хората пострадали от тях? Ходете питайте децата в гробовете дали имат право някой да ги убие на пътя!!! Или питайте момичето, което нарязаха като животно дали чуества, че има права? Да питаме и Милен Цветков както мисли по въпроса?

20

Анонимен

преди 9 месеца

И затворите ни не са затвори. Като си престъпник да те изпратят на тежка физическа работа да копаш ниви и хем може земеделието да потръгне хем може и да се замислят останалите дали си заслужава да крадът, бият и прочее. Да ходят там да копат като им е толкова акъла!!!

19

Анонимен

преди 9 месеца

Виновна за всичко е държавата ни. Докато няма нормални закони и все още мутри от сорта на синове на политици, прокурори и прочее с пари вилнеят и трепят хора няма как да се оправи. Колкото и да не искате да повярвате ни трябват сурови закони за престъпниците... а не стачки платени от този и онзи против. Казвате ли НЕ на суровите закони реално казвате да на престъпленията. Ако имаше смъртно наказани щеше ли да има толкова изнасилвания, тежки побоища и саморазправи? Щеше да има но по-малко.

18

До 19

преди 9 месеца

Насилието в България дойде с американските кървави филми

17

Анонимен

преди 9 месеца

Насилието в България не дойде след 1989. Идва от Турция, идва от Раша, просто никой не говореше за него от срам и какво ще кажат хората. Проблема никога не е в жертвата, колкото и да те провокира някой, начина по-който отговаряш на това зависи от теб и от интелекта ти (или липсата на такъв). Кроманьонеца бие, човека води разговор и се аргументира

16

Анонимен

преди 9 месеца

Цени срещу мъже.Разделяй и владей.

15

Анонимен

преди 9 месеца

Така е искахте да сме американци взехме американският модел и сега търпете домашно насилие и убиства

14

Анонимен

преди 9 месеца

Уважаеми родни некодърници, с харвардски спилециализации и без, ако толкова не знаете как да формулиране един закон, препишете го от някоя западна, развита демократична страна.Иначе, колкото и добър да е един закон, той ще е само на хартия, докато Бай ***, независимо какви титли и позиции в обществото да има, си живее още в миналия век, в мислите си за закона, реда, морала и отношението си към по-слабия, към жените.

13

Анонимен

преди 9 месеца

Превод: Дайте ни пари! Относно Веждито, той оставката трябва да си я подаде и да го затворят за всичките простотии дето направи в министерство на културата. Това златно съкровище на кого ли не го даде да го излага без пари и нищо не докара в нашите музеи да видим от света. Но за това дето каза не заслужава да си даде оставката, щото беше прав! Насилието се наказва в закона и няма значение от какво естество е, проблемът е съдебната система и прокуратурата, че търсят леки присъди!

12

Анонимен

преди 9 месеца

Феминистките не решават проблема, те са част от него! Фанатици които делят на хората на два враждуващи лагери в случая жени срещу мъже, не могат да предложат нищо разумно. Какво е това интимна връзка, как се доказва, от кой точно момент започва да се счита, че е налице такава връзка? Меко казано слабоумени законови промени, обречени на провал в съдебната практика. Много по-ефективно би било да се въведе бърза процедура по издаване на ограничителна заповед и тежки наказания при нарушаването й.

11

Бг мама

преди 9 месеца

Ввждичката право каза че сега всички к**и ще станат холивудки и ще почнат да се сещат че преди 20 години са били изнасилвани!

10

Аз

преди 9 месеца

Това не е приоритет на управляващата сглобка! Приоритет са туристите от Украйна добре маскирани под формата "бежанци". В моя град цяла болница беше закрита, за да се открие като безплатен туристически обект за...." украински бежанци"!

9

До една жена

преди 9 месеца

Напротив общините предоставят имоти за кризисни центрове, държавата ги издържа със субсидии.

8

Анонимен

преди 9 месеца

Искам и закон с възможно най-строги наказания при злоупотреба от страна на жените!

7

ахааааа

преди 9 месеца

Ето я истината! НПОта да увиснат на държавния бюджет. За това е цялото пищене....

6

една жена

преди 9 месеца

До Анонимен 4 Тези НПО първи направиха такива центрове, без да им плаща бюджетът. Колкото и да са ни неприятни, в случая вършат полезна работа. Проблемът е с охраната, защото насилникът не се примирява с бягството на жертвата. Търси я, за да я върне или убие. Даже е нужно нещо, като програмата за защита на свидетели в САЩ - да ги преместят в друг град и да им сменят имената, ЕГН-та.

5

Анонимен

преди 9 месеца

Ако имахме нормално образование и култура, това изобщо нямаше да се случва!

4

Анонимен

преди 9 месеца

Какви центрове, какви глупости за лапане на едни НПО пари, които после да прехвърлят на държавата и ще падне крадене?! Просто съберете бюджет и сключете договор с хотели, които ще дадат най- добра цена с конкурс и като има проблем- пускате жената или мъжа в хотела и му плащате сметката за няколко дни, докато има нужда!