62

Какво ще стане?

преди 9 месеца

Ще гръмнат още преди да са излетели от пистите.

61

Ега ти

преди 9 месеца

А на наште пилоти пет години не им стигат!

60

Анонимен

преди 9 месеца

И ние ще участваме - ще ги учим на техническо чертане на Ф16!

59

Анонимен

преди 9 месеца

Кога и ще ги обучат? Освен натовски пилоти да ги пилотират. Всеки от нас може да си зададе въпроса кога се е научил да шофира. След като вземе човек книжка минават обикновено година и половина, че и две години докато се почуства "сигурен" зад волана. А да пилотираш не е като да шофираш. Скороста е много голяма, едновременно трябва да се съобразяваш с задачата си, да водиш комуникация, да обмисляш, да реагираш на непредвидени обстоятелства... И да внимаваш за противника, който е МНОГО опитен.

58

Анонимен

преди 9 месеца

Ми то хубаво, ама с какво ф16 ще помогне на фашагите? Самолета, който би могъл да е от полза е А10. Ф16 е малък изтребител бомбандировач от класа на миг29. Основните му недостатъци са ниската маневреност (особено при малки скорости), наличието на САМО 1 ДВИГАТЕЛ, и системата му за насочване, която има нужда от АУАКС и от спътниците. При самостоятелни мисии без потдръжка е много малко ефективен. Има нужда от бетонна писта. От къде ще излита? От Полша или от Румъния ли? Или от наште във Варна, Бур

57

Бай Дрън

преди 9 месеца

До 61. На украинците им дават, защото се бият. Когато и ние започнем да се бием... Е, нищо, че и на Украйна самолетите са на хартия. Рзликата обаче с нашите Ф16 е, че техните са някакви стари, готови за пенсия Ф16 от стани, дето ще чакат чертежите на Ф35. Ние чакаме модерни чертежи на Ф16...и се оказва, че е добре, дето още ги чакаме, че еече щяха да са на фронта заедно с бетеерите

56

Бай Дрън

преди 9 месеца

Хаха, страх от Ф16 :) Такава смешка не бях чел скоро.

55

Анонимен

преди 9 месеца

Русофилството докарва вода от 9 дерета за да докаже че ф16 не струват, а украинските пилоти и летища съвсем не струват. Зад всички русофилски приказки в защита на руските окупатори прозира големият страх на руснаците от Ф16. Явно има защо да се страхуват и се опитват да си вдъхват кураж с бодряшко разтягане на локуми.

54

До 60

преди 9 месеца

Пилоти може и да се намерят , но летищата откъдето излитат самолетите стават законна и легитимна цел за руснацитеи те няма да са украински ...да видим на Полша дали наистина и стиска ;)

53

Чакай малко

преди 9 месеца

Нашите пилоти на Ф 16 ги обучават от 3 години насам и досега само един е завършил курса. Така тръбяха по всички медии. През това време правим скъп ремонт на летище Граф Игнатиево, защото според американците нямало да могат да кацат Ф 16. Сега отведнъж излиза че десетки Укро пилоти ще бъдат обучени за няколко седмици и самолетите ще кацнат на разбитите летища в Украйна ?! Да не говорим че ще получат изтребителите веднага безплатно а ние ще има още доста да почакаме въпреки че сме платили !

52

крундел

преди 9 месеца

спокойно др0гаре, "запада" който толкова "обичате" все ще намери 200-300 пенсионирани пилоти - доброволци, сигурен съм, че само от нидерландия и полша могат да съберат веднага над 100 такива, докато обучат украинците, не се притеснявайте, а нали знаете че ф16-ките са с нато интегрираната система, т.е. целите се подават от сателити и ауакс самолети и дронове?т.е. няма да им трябват и радарите за да стрелят по целите си...

51

Анонимен

преди 9 месеца

Вовата, аутокомплита на телефона ми се гъбарка

50

Анонимен

преди 9 месеца

А водата какво мисли по въпроса, дали е приготвил някоя изненада

49

Анонимен

преди 9 месеца

Да обучават камекадзета . Ще спестят от обучение и ще имат по голяма ефективност . И кви санкции има ? Китайците им продават дефектните чипове щото са по евтини . Има чипове които не минават тестовете . не могат да достигнат желана честота малко по бавни но това не е проблем . Добри оптики за дрон камикадзе има вече всеки телефон . И кво толкова не могат да си купят ?

48

OZZY

преди 9 месеца

Украинските летци ще бъдат обучавани просто да не пипат копчетата,а самолетът може да бъде управляван от оператор някъде в Минесота(като Рапторите)!

47

Анонимен

преди 9 месеца

Нашите чертежи виждам как заминават за Украина

46

Анонимен

преди 9 месеца

тва е се едно за две седмица да се научиш да управляваш болид от формула 1 хаха

45

Ужас

преди 9 месеца

Сега и акциите на F16 ще се сринат. Като тези на Брадлитата, Леопардите и тн

44

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 9 месеца

Обучението напилотите ще бъде 4-6 месеца. Достатъчно време да научат що-годи руски .........извинете, украински език!

43

R.A.T.M

преди 9 месеца

За да обучиш летец ти трябва минимум година и половина не става за 20 седмици и струва скъпо. Ф-16 откъде ще излитат от Украйна няма да могат. Тоест запада иска Русия да извади и другата си ръка, която в момента крие зад гърба, защото в момента ги бие с една,а може да почне и да рита. Да сте чули Путин или някой от обкръжението му да е казвал дата месец година кога ще свърши СВО, а на запад пролетно, лятно очакваме есенно, лаладжии