64

Анонимен

преди 9 месеца

Политиците казват, че има растеж, на кой да вярваме?

63

Анонимен

преди 9 месеца

коррекция на заглавието, няма интерес Българите да живеят добре и с висок жизнен стандарт, иначе как ще ви крадеме и издевателстваме,от 30 години все така..

62

Анонимен

преди 9 месеца

До АнонименGDP per capita (PPP): БВП на глава от населението (Паритет на Покупателната Способност). Какво се правиш на много умен. Това са данните. Просто не ви изнася на русофилската пропаганда. Ако вземеш номинално БВП на глава от населението става още по-зле за държавите извън ЕС. Няма перфектна държава на Света. Навсякъде има проблеми. Но който е с червения вирус винаги е по-зле колкото и да се опитвате да изкарате черното бяло.

61

Анонимен

преди 9 месеца

Само като прочетох "БВП на глава по покупателна способност" (такъв икономически термин не съществува) и ми стана ясно колко са ти достоверни данните и колко са ти познанията в областта на икономиката.

60

Анонимен

преди 9 месеца

Това е въпросът, че мнението, че Сърбия била по-добре от България е субективно твърдение което не е базирано на нищо освен на личното ти чувство и на отделни мнения. Цифрите показват точно, че покупателната способност на българите е по-висока от покупателната способност на сърбите.

59

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 55 Приватизация на печеливши заводи като енергетика и закриван ена АЕЦ прави часните ВЕИ да печелят много но населението обеднява.

58

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 55 Плоския данък също прави голяма обедняване защото политици и богаташши не внасят данък и държавата и другите по-бедните губят милярди.

57

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 55 За миналата година са напуснали близо 20 милярда $ от България. Което е повече злато, въглища от марица и метали и заминават за САЩ и Канада.

56

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 55 Може да е валутния аборт който прави мизерия в България. Само единици забогатяха а милиони емигрира.

55

Анонимен

преди 9 месеца

Иначе в Македония още преди 10 години минималната пенсия беше 400 лева. Тогава в България беше 130 лева минималната пенсия. Сега не знам как е.

54

Анонимен

преди 9 месеца

Ами Сърбия е като България. Не е по-добре, ама не е и по-зле. Въпросът е, след като България е член на ЕС вече 16 години, защо поне не започва да се усеща видима разлика? И още нещо, БВП на Сърбия може да е малко по-нисък от тоя на България, ама за доста неща и цените са по-ниски. Така че в никакъв случай не мисля, че сме по-добре от тях.

53

Анонимен

преди 9 месеца

Ако си наясно със структурата на БВП, може би щеше да знаеш, че в България увеличението му, до голяма степен се дължи на няколко негативни фактора - висока инфлация, повишените държавни разходи, повишени разходи за здравеопазване, наляти пари от дълг, който обаче трябва да се връща, разходи за украински туристи. Така например Украйна също има колосални увеличение на БВП, ама някой ще каже ли, че е много добре там.

52

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен Беларус всички са по 22 хиляди лева а в България няколко мутри по 2-3 милина лева а 5 милиона бг на 1000 лева. Средно никой не зима.

51

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 51 Може но е нелегален. В САЩ ги стрелят като зайци а в Ес отива в концлагера.

50

Анонимен

преди 9 месеца

До АнонименНезависимо от ограниченията и много преди 2007-*** българите емигрираха в ЕС и САЩ независимо от сложностите. Който иска, намира път. Това са просто смешни оправдания.

49

gdhffjkgk

преди 9 месеца

След като няма ръстеж на икономиката, от къде има пари за оръжие и подпомагане на украинци и др. А за Българите няма. Някък не се вързват нещата.

48

Анонимен

преди 9 месеца

БВП на глава по покупателна способност на България: 32 хиляди. Сърбия 26 хиляди, Беларус 22 хиляди, Молдова 16,5 хиляди, Албания 19 хиляди.... Това са фактите, другари. Но на вас само петолъчки ви се въртят в главите и обяснявате колко е хубаво извън ЕС, докато живеете в ЕС и децата ви живеят в ЕС. Като почнете да пращате децата си на гурбет в Беларус, тогава ще имате моето уважение. Засега сте само смешни.

47

Анонимен

преди 9 месеца

Абе като пишете, че България е много зле от членството в ЕС. Я покажете коя държава от Източна Европа е по-добре от България извън ЕС? Молдова? Босна? Беларус? Коя точно. Ето това е смешното на руската пропаганда. Пишете твърдения която нямат никаква база.

46

Анонимен

преди 9 месеца

Ама аз нямам нищо против като не им харесва в ЕС и като зъболекарите в ЕС са скъпи, да ходят в Беларус. Въпросът е защо не го правят? Разликата е, че тук имаш избор как да си похарчиш парите - зъболекар в ЕС без пари за чалготека или зъболекар в България плюс чалготека. А в Беларус държавата вече е решила да похарчи парите ти за зъболекар в Беларус и е решила да прати детето ти само на почивка в БГ вместо ти да отидеш заедно с детето си на почивка където си поискате.

45

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен Емигрира в НАТО и ЕС защото бг е в ЕС и НАТО. Но това означава че в България е много зле от членство в Ес и НАТО.И като емигрира цялото население ще се закрие държавата. ЕС и НАТО водят страната към катастрофа.