12

Брех

преди 10 месеца

Ддс се плаща от крайния потребител т.е. От клиента. Фирмите не виждам какво ги бърка. Но се сещам как като дойде ковида държавата с нашите данъци плати на туроператорите уж провалените поливки, за които били платили на хотели и тн. Не че нещо ама прибраха си печалбата после още един път им платиха и пак прибраха печалбата.. може и да бъркам. Да сте си направили застраховки , защо трябваше ние да ви плащаме загубите с нашите пари??

11

ДДС

преди 10 месеца

ДДС нуе ощетява никоя фирма. То се плаща от потребителя. Фирмите само го внасят в бюджета.

10

Интересен факт:

преди 10 месеца

по байтошово време нямаше ДДС. ДДС е една от първите благини на демокрацията от 1993 година.

9

НАП

преди 10 месеца

ДДС ощетява всички.

8

....

преди 10 месеца

ДДС за всички трябва да е 22%, именно за да има равнопоставеност! Единствено за книгите трябва да е по-ниско. Точка!

7

ДДС не просто

преди 10 месеца

ощетява туроператорите, но и 6,5 милиона българи като цяло. Всеки птът когато трябва да получиш заплата получаваш 75% от нея, а когато плащаш плащаш 120% - интересна работа, а?

6

до Петко

преди 10 месеца

Петко, що си не е..гугутката майчина, а?

5

До 4

преди 10 месеца

В хотелите и ресторантите работят ниско квалифицирани общаци, а програмистите ти правят БВП-то много по-голямо, така че ресторанти и хотели да си плащат 20%, и без това услугата им е отврат.

4

Петко

преди 10 месеца

Бизнеси като ресторанти, заведения и хотели трябва да са изцяло освободени от ДДС, защото там работят много хора и трябва да са добре. Увеличете данъците на програмистите, защото и без това взимат много пари за да си играят на компютъра.

3

Анонимен

преди 10 месеца

Заво ходя ри бай Велко. Знем си - за "наши" ценат е с 10-15% назаде. За чужди - нормално, щото това ДДС дере! Иначе доволен съм!

2

Анонимен

преди 10 месеца

абе я всички на 20% и стига са мрънкали , на мен никой за нищо не ми прави отстъпка от ДДС-то , бизнесите които я ползват просто си взимат отбивката като печалба , не съм видял никой даже да задържи цените или пък да декларира по голям оборот. Това с ДДС-то си е чисто ощетяване на държавата , сега вместо за пътища и болници моите данъци отиват за запълване на дупки от по ниско ДДС , все едно аз спонсорирам бизнеса ! А за качеството на услугата в ресторантьорството въобще да не коментирам

1

Анонимен

преди 10 месеца

*** на всички търговци! Без ДДС следва да са само лекарствата и храните от първа необходимост.