19

Анонимен

преди 10 месеца

Има конфликт "български картелен бизнес" и "чужди инвеститори". Българският картелен бизнес гони чуждите инвеститори и пази територията на БГ за себе си, като бедна и корумпирана територия. Чуждите инвеститори и чуждите фирми не присъстват в българските картели. Постепенно картелът признава, например, че само банки с български собственици участват в картелните организации, чиито лобисти виждаме всеки ден по медиите да плачат и да искат парите на държавата и евтини работници

18

Анонимен

преди 10 месеца

ОВН...ами ще им станат заплатите двойни, не може 200 грама пържени картофи да са 10лв, бирата над 6-7лв, да не изброявам още, а заплатата на персонала да е 300 лева. Да си работят чорбаджиите сами по заведенията ако не им изнася. Друг е въпроса че по договор заплатите са 700-800 лева.

17

овн

преди 10 месеца

До ЧовекНай-гнусното е, че ДДС-то в бранша в Европа е даже по-ниско. Роботите произвеждат много и денонощно. Хората произвеждат много по-малко и работят 8 ч., а не 24 ч. Добавената стойност е много по-ниска. Иначе не излиза сметката. Обаче ти си работник на заплатка и тези неща не са ти ясни! Помощите за ел.енергията бяха от свръх печалбите на енергийните дружества, а цените се вдигнаха защото персонала, който работи стана изключително алчен и заплатите им скочиха двойно през последните години.

16

Анонимен

преди 10 месеца

Ресторантьорите да обяснят защо реват че плащали огромни заплати по морето на персонала, а защо трудовите договори на персонала са за по 700-800лв.

15

Анонимен

преди 10 месеца

Здрав картел от български бизнесандрешковци държи цялата страна в калта и мизерията, корупцията, държавните помощи за богати. Не сме чули никой чужд инвеститор или чужденец да се оплаква и да не иска да плаща по банка. Само български бизнесандрешковци от картелите всеки ден плачат за нещо. Не им обръщайте внимание. Те няма да затворят, няма да заминат другаде, защото никъде няма да търпят безобразията им и хленча им.

14

Анонимен

преди 10 месеца

Ех много ще ви заболи ако станете изрядни платци и по правилата . Друго си е да вършите измами и всичко да отива в джоба ви , нали така "бизнесмени" .

13

Ресторантьор

преди 10 месеца

Ние защо плащаме данъци? Държава е желателно да ни помогне ако може ? Защо помага на другите а на нас не. ?

12

Анонимен

преди 10 месеца

Не мога да разбера сега последно какъв е проблема !? Мисля че ако няма клиенти в редно да затоворят а не да просят , лъжат и мамят ?

11

Явката

преди 10 месеца

Няма угодия на тез хора

10

Анонимен

преди 10 месеца

Така трябва господа, заплатка в пликче трябва да приключи като практика !Даже и бакшишите трябва да са по банков път и върху тях да се плаша данък

9

Човек

преди 10 месеца

Най гнусното бе,че им направиха ДДС 9 процента, поехме им увеличения ток,а в замяна тези "ресторантьори" вдигнаха цените повече от два пъти...

8

Анонимен

преди 10 месеца

Асене, с тия козметични похвати за пореден път нищо няма да направите. Има един начин и добре го знаете - данъчна ревизия на физически лица - много са, не на всички, частично, но разшуми ли се, другите ще се замислят. От НАП ще му кажат - Приятелю, имаш толкова разходи за издръжка, на себе си, на семейството, толкова за наем или ипотека, толкова за това и онова, общо 2000 лв на месец. А взимаш 780 лв. Хайде сега сам си плати данъците за разликата.

7

Стоян

преди 10 месеца

На ресторант от 3 години не съм ходил и не мисля да ходя отново

6

Анонимен

преди 10 месеца

И бакшиша, и той вписан в касовата бележка. Регистриран трудов договор и заплата само по банков път. Колко е просто. А ореваха орталъка по време на корида. Та помощи, та ддс-та.

5

Клиент номер 6372716

преди 10 месеца

От както бият клиенти в ресторант не ходя !!! Аз пари да давам да ме шамаросва управителя Не мерси !!! А и сега ще вдигат отново тока . Къф ресторант . Тока първо .

4

Барман

преди 10 месеца

Не плащат в тая професия и това е !!! Хубу че са бакшишите иначе направо загиваме

3

Куркума0641826

преди 10 месеца

Аз на ресторанти не ходя . С тея жени и тея огромни порции по 170 грама за 20-30 лв не мерси -

2

Анонимен

преди 10 месеца

Не ходя на ресторант.

1

мушингери

преди 10 месеца

Ами като сте недоволни ,и искате да криете данъци ,отивайте да копате картофи !!!