12

Анонимен

преди 11 месеца

напишете учебниците на език, който децата да разбират, не copy/paste директно от източниците, по БЕЛ учителката на детето ми така и не им обясни как се пише теза, трябвало да знаят...

11

Анонимен

преди 11 месеца

Така се създава обратен ефект у децата като биват насилвани да учат нещо което не им е интересно. Не е нужно да се карат децата да учат един куп автори. Ако някой ще става филолог нека учи такива работи за останалите няма смисъл.

10

Анонимен

преди 11 месеца

С пркатическа насоченост по български значи 1. като лека задача: диктовка без да се казват препинателни знаци, 2. като по-трудна задача: да се състави текст по зададени параметри от типа на доклад, автобиография, рекламация, попълване на документ; по литература - да се напише анализ, критика на неизучавано произведение. С практическанасоченост по език занчи: 1. никакви задачи за попълване или избор от варианти; 2. задължително въвеждане на устен изпит. По история: обяснения на понятия...

9

Анонимен

преди 11 месеца

Методиката на обучението при Сталин, в небитието.Няма място в днешния свят.Срам и позор днес в 21 век членове на ЕС и НАТО да обучаваме преподаватели с някакви сталинистки методи от друга епоха, дълбоко отречена и трагична.Но продължават да мъчат хората с глупостите и ненужните неща.Махнете ги и нещата ще си дойдат на мястото.

8

Анонимен

преди 11 месеца

Маалко се притеснявам, че са се засилили да променят програмите не заради лошите резултати от матурите, а заради заповедите от Посолството да се въведе джeндър обучение...

7

Анонимен

преди 11 месеца

Трябва преглед, при който първо програмите да бъдат освободени от фактологическа тежест. И второ, . . . . . Знанията да бъдат пряко свързани с практиката! ______________ . . . освободени от фактологическа тежест - Задача за две кози и три крави колко кокошки правят?А какво да учат скъпи всезнайко? Празни приказки!

6

Антинатовец

преди 11 месеца

Единственото решение за нашето образование е правителство на Възраждане нови по точно връщане на съдържанието на учубниците до 89 година с истинската история и литература.Другото ги видяхме от 30 години разсипия до пълно закриване. Не може да има стотици вузове и вилиалчета и местата в тях да са в повече от абитурентите каква полза от това?

5

Анонимен

преди 11 месеца

Проблемът е с методистките в университетите.Направо е учудващо , че такива неща още съществуват в 21 век.Напомнят на периода на сталинизма, когато Бог беше заменен от педагог.Е, днес за къде с тези методики.Абсурд!

4

Сашо

преди 11 месеца

Най-вече по история.Сега децата учат пълни простотии

3

Анонимен

преди 11 месеца

Голямото разграбване на България и народа върви с пълна пара. Ограбиха вашите баби и дядовци 1946 година, вашите родители 1990 и сега сте наред вие младото поколение да бъдете ограбени. ДС и БКП комунистите-хамелеони ще ви видят сметката под една или друга форма. Управляващите са истинските престъпници!

2

мм

преди 11 месеца

Това за намаляване на административната тежест, добре, но едва ли.

1

Бай Маню

преди 11 месеца

Сегашните ученици хем са глезени у дома, хем са помилвани в училище. Учителите и те се изхитриха пускат ги там, тройки, четворки, някой казал нещо повече-петица, направил нещо повече-шестица. Това са сламени оценки! Едно време учителите шамареха и изискваха да се знае. Примерно моята учителка по физика, другарката Радулова, с показалката кат те светне в ръцете да видим дали другият път няма да учиш урока.