107

до Кой

преди 10 месеца

само пропусна че за да настъпваш във вече наводнените район трябваше да десантират през Днепър, което си е чисто самоубийство. А наводнявайки херсонска област отрязват руснаците от порт Очаков на Черно море и така наречената кимбурска коса ,ама май нищо не ти говори , а нивото на днепър над нова каховка пада и значителнио по лесно за преодоляване и настъпление към азовско море на ВСУ

106

крум

преди 10 месеца

Ето как се спасяват чукчите от Леопардите

105

Горд Българин

преди 10 месеца

До Митко Все им ПРво на избор на кого да вярва. Това, че ти вярваш на Лъжливата велика Америка не ти дава право да обиждаш другите хора.

104

r3v0lv3r

преди 10 месеца

До Анонимен нали вече взривиха една стена в херсонска област, именно за да спрат тея с автоматите и 10 танка. Преди 2-3 седмици взривиха и стена в Донбас, въпреки че знаеха, че ще наводнят много руску езични села.

103

Do 112

преди 10 месеца

Тия същите 10 танка 1000 човека, които вече година и половина ритат втората армия в света по сила ли ? 3 дни "операция".

102

Кой

преди 10 месеца

Кой печели от взривяването на стената ? Украинците започнаха да настъпват, взривената язовирна стена и разлятата вода затрудняват похода на украинците и движението на техниката. Широко наводнените площи ограничават периметъра на украинската атака до няколко стотин квадратни километра. Кой печели от взривяването на стената ?

101

блицкриг

преди 10 месеца

Руснаците отстъпват и унищоават всичко след себе си. Не им пука за ЗАЕЦ, Крим или потопена Херсонщина, да му мислят украинците и европейците. На 18 август 1941г., отстъпващата съветска армия на която сме сложили паметник, взриви Днепровската ВЕЦ и оставиха централна Украина без ток. В резултат се удавиха 80 хил. цивилни. Германците възстановиха и пуснаха централата през юни 1942г. Историята се повтаря - руснаците рушат, немците строят.

100

Анонимен

преди 10 месеца

Алоу днес-а, докога ще давате поле за изява на руската пропаганда бе?

99

ОБИЧАЙНИ ЗАПОДОЗРЕНИ

преди 10 месеца

Логично. Русия нали си взриви тръбите на Северен поток. Сега си гръмна и стената на язовира, който контролираше и който захранва Крим с вода, който охлажда АЕЦ Запорожие и чиито води наводниха основно по-ниския източен бряг на Херсон, контролиран от Русия и отнесе изградената им първа отбранителна линия. А това, че Украйна редовно обстрелва стената на язовира с артилерия не се брои. И че скоро ще се образува почти сух коридор за ВСУ да преминат на мястото на язовира и да атакуват източния бряг.

98

Анонимен

преди 10 месеца

Руснаците нямат изгода да гръмнат стената но укрите имат. Няма вода за Крим и АЕЦ запорожие ще трябва да го изключат. Това са щети за много милиарди долари. А на руснаците ква им е ползата ? Да спрат непобедимите 10 танка и 1000 мобилизирани набързо нещастници с по един автомат и яке,оито иначе ще превземат поне 2 изоставени села някъде там в огромната украйнска пустош ? Още Макиавели е казал " когато нещо се случва и вие се чудите кои ли е разберете кои има най-голяма изгода от това"

97

r3v0lv3r

преди 10 месеца

Руснаците удариха дъното, тасс пишат, че украинците са унищожили стената, но по тоя начин са подобрили положението на руските войски. Слагайте минуси ботове, то трябва да си много глупав, за да вярваш на руските опорки.

96

Ехаа

преди 10 месеца

До Сержант кой настъпвал, я пак .... Много бързо им се изпариха мераците за офанзива.Вчера зе проглуши ушите на цял свят, че превзел половин село и до там.

95

Анонимен

преди 10 месеца

Това взривяване на язовира показва че Украйна е свършена като държава.

94

(-_-)

преди 10 месеца

Ей ги пак тия руснаци - стрелят сами по себе си.. Страшна работа ейй! Това не е военно действие, а терористичен акт, то укропитека явно друго не може!

93

На бас за 1цент

преди 10 месеца

Че украйнците лъжат. При тях е стандарт явно.

92

Анонимен

преди 10 месеца

Руските фашисти нямат срам. Украйна била взривила стената, при положение че е под контрола на фашистка русия и се вижда че язовира е напълнен до горе преди да бъде взривен (как украйнците са го напълнили при положение че не е под техен контрол?) и взривяването има тактическа изгода за фашистка русия и никаква за украйна.

91

Факт

преди 10 месеца

Женевската конвенция забранява язовири дада бойна зона.Украйна наруши пак конвенция.Над 22 000 души са пострадали от наводнението.

90

Митко

преди 10 месеца

До Бай ДрънА за какво са я минирали, от скука ли, че са се чудили къде да дянат тоя взир дето са им пратили ли?.. Или да обвинят украинците, след като го взривят?

89

Обикновен фашизъм

преди 10 месеца

Украйна взриви дигата зада отвлече вниманието от тежките загуби и многото жертви при контранастъплението.В Телеграма има видеа с унищожени Леопарди и Хамери по фронта.

88

В.

преди 10 месеца

Тактика на изгорената земя. Да няма доставки на продоволствие. Признание, че Украйна няма да успее да си върне областта.