190

Веселяк

преди 10 месеца

Още ли спорите? Цяла зима Русия стреля по трансформатори,централи и жилищни сгради. И даже се хвалеше с това. Кое в случая е различното? По стара традиция,за всичко случващо се пропагандоните обвиняват украинците: ако не се съпротивляваха,нямаше да е така. Ами да, да ги бяха посрещнали с хляб и сол,да си изгонят президента и да си разпуснат парламента. Елате братушки,откога ви чакахме. Малоумщина,те да не са копейки?

189

Анонимен

преди 10 месеца

Искат да си осигорят десния фланг с природна бариера и да насочат врага си към левия си фланг, където и постоянно провокират, но и в дълбочина са по подготвени за отбрана при първоначалното си привидно отстъпление по предварителен план. И искат също да запазят излаза си на Черно море. Ско хо загубят, губят стратегическата си стойност и може и да се разпаднат.

188

Герги

преди 10 месеца

До Веселяк А защо стояха без вода "толкова години" ?

187

Полковник

преди 10 месеца

Много ясно е че това е дело на укрите.Целта е след като пресъхне водата да се опитат да завземат плацдарм на другият бряг.Като не могат да контраатакуват измислиха тоя план.Естествено всичко се приписва на руснаците че те са виновни какти винаги.

186

Веселяк

преди 10 месеца

При това са можели да взривят далеч повече. Освен шлюзовете,са минирали и техническата зала. Имало и 2 камиона с взрив постоянно дислоцирани на бента. И за фильовците: за да взривиш качествено,трябва да го направиш в определена последователност и на определени слаби точки. На кримския мост цял камион взривиха, ама още е проходим. Така,че украинската версия отича в канала още при пръв поглед

185

Веселяк

преди 10 месеца

Евакуацията на оборудване и техника на левия бряг,окупиран от руснаци, е започнала още преди две седмици. Взривени са шлюзовете,това с ракета или дрон не може да стане. Още със завземането й,станцията беше минирана. Още преди месеци се канеха да я гърмят. Не помните ли? Що се отнася за водата за Крим, на кагебиста за Белгород не му е жал,та за Крим ли? Нали седяха без вода толкова години. Още ще постоят

184

ВСЕ РУСИЯ ЩЕ ДА Е

преди 10 месеца

Защо и е на Русия да взриви стрената на язовира: 1) Крим остава без вода 2) АЕЦ Запорожие ще има вероятно проблеми с охладителната система 2) След като дъното на Каховския язовир пресъхне ВСУ могат да се опитат лесно да се прехвърлят на левия бряг на Днепър и да започнат "неочаквано" настъпление към Херсон от тази посока. Жалкото е как с лека ръка се разрушава нещо толкова полеезно и градено с толкова труд.

183

Анонимен

преди 10 месеца

От осем месеца русия алармира за вероятноста бандеровците да я повредят първо искаха да я взриват когато руснаците бяха в херсон , те затова се оттеглиха сега я взривиха за да освободят части за пренасочва е в други бойни действия

182

РЕПТИЛСКА АТАКА

преди 10 месеца

Толкова бръщолевене на лъжи и неспоменаване на извършителя в първите новини - 1000000% че са укропитеците със наглосакски анставници!

181

доПлоскоземДрОгиран

преди 10 месеца

До Анонимен: "Тази стена няма как да бъде разрушена отвън с ракети" - ти беше там на инспекция ли? Или си инженер по язовирни стени и с участвал 60-те години в строителството?

180

Анонимен

преди 10 месеца

Тази стена няма как да бъде разрушена отвън с ракети и да няма жертви от руския бaшибозук на самата стена и надолу срещу Херсон... Поредната глупава постановка на чебурашките и злодеите фашисти около бункерния рептил.

179

УКРО –ТЕРОРИСТИ!

преди 10 месеца

Урките,понеже ги беше страх да не отнесат водата ако се опитат да форсират реката - наводниха превантивно Херсон! +Наводниха първата отбранителна линия на руснаците +Обезводниха Крим +застрашиха Запорожската АЕЦ! Толкова плюсове - едва ли сами са се сетили -МИРИШЕ на английска гадост!

178

УКРО –ТЕРОРИСТИ!

преди 10 месеца

"Язовирът снабдява с вода Кримския полуостров, анексиран от Русия през 2014 г., както и Запорожката АЕЦ, която също е под руски контрол."

177

Някой

преди 10 месеца

Язовирът е взривен отвътре,където са руските окупатори! И нито Крим е руски, нито АЕЦ-Запорожие е руско! Никой не вярва на лъжите на Кремъл! Освен болни русофилски мозъци, на които им харесва да ги лъжат! Както и те да лъжат! Русофилията отдавна е психично отклонение.

176

КО, НЕ !

преди 10 месеца

8 години Украйна държи Крим на воден режим, а язовирът Нова Каховка беше ключът за решаването на водоснабдяването на Крим. Няма язовир - Няма вода за Крим! АЕЦ Запорожие се "охлажда" от водите на този язовир, не знам за напред какво ще е положението с АЕЦ-а. Реално Русия има две големи постижения спрямо Украйна - Крим и АЕЦ Запорожие. Освен това завладяха и удържаха и конрола над язовира. Защо му трябва на някой в Русия да взривява точно този язовир. За Русия - загуба; За Украйна - печалба.

175

Анонимен

преди 10 месеца

205-та отделна мотострелкова бригада на русия на 21.10.22 пишат в своя телеграм канал, че са минирали язовирната стена и вероятността да я взривят е 70%.

174

Анонимен

преди 10 месеца

Вече има видео в телеграм, че стената е ударена с Химарс.

173

Анонимен

преди 10 месеца

укрите си търсят поредно извинение да не започнат т.нар. контраофанзива хахахахаха

172

Анонимен

преди 10 месеца

е нали за това са оръжията от нато

171

88

преди 10 месеца

Може ли някой да ми обясни ,защо Русия ще залива с вода територията ,която е превзела ?