217

Анонимен

преди 11 месеца

Аз сега съм объркан. Вагнер и Пригожин от добрите ли са още?

216

Боби

преди 11 месеца

До Веселяк Защото не разбираш какво е Щурмовак. Стандартно военните носят бронежилетка клас 4 и 4+ по-тежка но с екстри примерно допълнение да ти пази топките... Такава защита общо тежи към 15+ кг. Щурмоваците ползват защита клас 5 осигурява защита от изстрел на Калашник от Упор и на 7.62мм снайпер на 100+ метра. Това позволява при щурм на сдания да имат огромни преимущества.

215

Анонимен

преди 11 месеца

Е добре веселяка само дето Русия има задължителна военна служба за разлика от Украйна и всички мобилизирани руснаци знаят да боравят с оръжие за разлика от украинските дето са държали само сопа да подкарват овцете и сега няма как да ги научиш за няколко месеца,а тя обучената от НАТО войска почти свърши.

214

Анонимен

преди 11 месеца

На Краснолиманското направление 3 бригади на ВСУ са обърнати в бягство. Очакваме новини от Приазовието. От линията Орехов, Пологи, Гуляйполе.

213

Ех Боби

преди 11 месеца

Единствената чиста победа викаш, а при киев, чернигов, сумска област, херсон и так далее викаш беше просто жест на добра воля , нали? Просто руснячетата се смилиха на укрите за да им дадат шанс да се осъзнаят, нали?

212

Анонимен

преди 11 месеца

До Бобинищо не са си взели надали и половината е вчрно от това което са обявили *** и сега украйна пробва атаки в няколко направления докато уцели слабото място няма как да няма загуби но вероятно са унищожили и толкова ватенки.

211

Веселяк

преди 11 месеца

И ако някой от вас,фильовци,очаква контраофанзива,както руснаците го правят с артилерийски вал и юруш на пехотата,просто забравете. Украинците не се обучаваха месеци с натовски методики и оръжия,за да ги хвърлят в безсмислена атака. Руския войник е необучен и зле облечен. И до вчера е карал такси или копал въглища. Обучената руска армия отдавна е в черни чували

210

Анонимен

преди 11 месеца

Е не се спряхте с тоя Бахмут,ама по данни в Бахмут са ликвидирани 50000 украински войници и още 22000 наемници и нацистки формирования от Вагнер,които не са чак толкова голяма армия та даже и го взеха като превързана района в месомелачка за украинците.Те за това сега нещо контраофанзива се бави и се отбива номера с нещо като активни действия А да карай Бахмут и атаката по фланговете се срина.

209

Боби

преди 11 месеца

До Българин ЗА ЦЯЛОТО СВО единствената чиста победа на ВСУ е тази при Харков - вярно там руския командващ беше направо НЕГЛЕЖИРАЛ да не кажа по-обидна дума цялата отбрана. Но руснаците си взеха поука от този провал. В момента в ЛНР, ДНР, Запорожието и Херсон има хиляди км изградени фортификации на някои места на 6 ката(както се казва) дори някои по-големи противотанкови ровове се виждат от МКС

208

Веселяк

преди 11 месеца

Ако тактиката на украинците беше жертване на войници,защо даже руските комкори говорят за своите безсмислени "месни атаки" в Бахмут? 30-40 атаки на ден правиха. Руснаците още лежат на няколко реда. И ги водят безследно изчезнали,за да не плащат на роднините

207

Анонимен

преди 11 месеца

Ей урко-пълзящи не се спряхте да дрънкате глупости.

206

Парампарчаков

преди 11 месеца

Kефи как РДК и Легиона крушат путинските заплатаджии в белгородско. Минцифайки и ефесбешници сега ще ги предават за обменния фонд на ВСУ. А пък расняците почнаха да бомбят собствените си градове в признак на безсилие. Родните мypзилки квичаха тук как всички партизани били избити за нула бройки , а пък те подпалиха половината белгородска област. сутринта губернатора им каза че са ударили с дрон енергетическа структура край белгград. Който се бури, жъне ветрове друзя. Стара народна мъдрост.

205

Веселяк

преди 11 месеца

Да напомня на фильовците,че целта на войната е унищожение на противниковата войска. А украинците доста добре се справят с това. По целия фронт горят горят складове. В Белгород е изпепелен завод за оптика,изпълнявал военни поръчки

204

Анонимен

преди 11 месеца

До 3 км пробив и преодоляване на първата отбранителна линия са постигнали на някои места украинците. От руските телеграм канали, потвърдена информация.

203

Анонимен

преди 11 месеца

До Веселяк .Не само,че има начин,ами го и прави,а колкото до тактиката на украинците хвърляй всичко като пушечно месо и ги говори глупости.Това им е тактиката,ама нещо украинците са на свършване.

202

Боби

преди 11 месеца

До Анонимен "Помните че всички включително САЩ, НАТО и ЕС предвещаваха бърза победа на Русия. Сега се видя че Русия се удави в собствените си лъжи и лъжлива пропаганда." ДА ВОЕННА ПОБЕДА. Но реално на 3 месец от СВО се включи ГЕОПОЛИТИКАТА - Войната вече не се води с чисто военни прийоми. Пример Бахмут - обкръжили го от 3 страни и вместо да захлопнат котела какво направиха - челна атака с прочистване - МЕСОМЕЛАЧКА - това е икономико военен абсурд. но от гледна точка на ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ Булзай

201

Анонимен

преди 11 месеца

Много мащабно, те за един ден само във Вухледар повече бяха изгубили руснаците, а пък и щом няма смислено видео пак са спали с отвити крака

200

Веселяк

преди 11 месеца

Украинската тактика е методът на хиляда порязвания. Малки групи на различни места провеждат бойно разузнаване. Русия няма как покрие хиляда километра фронт с 350 хиляди души. Все някъде ще се пропука. Герасимов има резерв от 100 хиляди новобранеца,които ще хвърлят в бой в последния момент.

199

Като каже Кремъл

преди 11 месеца

Доаказано от практиката! Като каже нещо Кремъл 100% - първо го отричаме, после ни трябва поне месец да минем по етапите през депресията до етап приемане.... :):):)

198

Анонимен

преди 11 месеца

Абе кой ви е казал,че Русия търси бърза победа.Русия влезе като на парад и не очакваше урките да са толкова глупави.Сега година и кусур по-късно се изхарчиха милиарди да се подкрепя Украйната,а самата тя направи могилизация след могилизация и въпреки,че събра армия от един милион нищо не може да направи и то срещу наполовина по-малко руснаци.