48

Анонимен

преди 11 месеца

Пък на мен ми дадоха букара с вино.

47

Отегчен

преди 11 месеца

Абе хора, аз съм втрещен. Чел съм от Байрон до Лорка. Опитът ми да чета Господинов бе мъчителен. Упорит съм, но подобна двумерна, плоска и безмислена епистоларика не съм срещал. Великолепно - българин спечелил награда, това е достойно за аплодисменти, но пресолихте манджата.

46

НЕ СЕ ШЕГУВАЙТЕ !

преди 11 месеца

Този Господинов е втори Грозев на стипендия англосаксонците.Нищо не е направил за България! не ни го навирайте в очите,жалки сте!

45

Анонимен

преди 11 месеца

Имаме писатели и поети като Христо Ботев, Смирненски, Яворов, Гео Милев, Димитър Димов... Да се превъзнасяме сега по Господинов е смешно. Не може изобщо да се сравнява с тези и с много други български автори. За да напишеш стойностна книга далеч не е достатъчно да владееш добре езика. Трябва си и поне капка талант, а по тоя показател именно мисля, че не е на достатъчно ниво авторът. Ама това е мое мнение, друг може да има различно виждане. И да, чел съм книгата.

44

Анонимен

преди 11 месеца

Господин Господинов не е ли от соросния кръг на Капитал и Плевни.

43

Букър

преди 11 месеца

Половината коментари съвсем толерантно и по евродирективите ги шитнаха в кошчето!))Хаха!

42

до

преди 11 месеца

Първо, държавата я няма, а такива като Господинов пародират и то слабо и некоректно комунизма и всесилната държава.Второ, Мутавчиев говори глупости.Господинов е награден като превод на някаква жена, която беше с него също и получи също награда за превод.Трето, Господинов не е романист, а най-посредствен литературен критик с претенции за писателство.Четвърто, да получиш наградаи дни преди това да кажеш ,че нямало турско робство и освобождението е поробване.Как да кажа.Простотия, за пари и сл

41

Име

преди 11 месеца

Всичко е политкоректно(демократично), Оскарите, Букърите, Международните букъри, Евровизията, БАФТА и т.н. Иначе се дразнехме на когато "диктаторите" биваха избирани с почти 100%. Прочетете "Фермата на фивотните' на Оруел.

40

:D

преди 11 месеца

Оскар, Пулицър и Нобел в едно! Титаничен успех за най-най-гениалния писател! Край, светът е в краката ни! Гиди комплекси...

39

Бар наздраве

преди 11 месеца

Муфтаджиев изкара някое уиски заради хвалебствените слова!

38

Анонимен

преди 11 месеца

До До Анонимен 3 "Напиши в гугъл store.bg, заглавието на книгата и автора, има страници от нея, прочети, ще се ориентираш." Не съм Анонимен 3, но прочетох страниците от store.bg и не се ориентирах. Определено не се чете трудно, но ми идва лековато. Забелязва се и умнокрасивия стил, който предполага потупване по рамото пред строя. Но страниците са само от началото на романа и не мога да предположа нататък как ще е. Ако има други цитати от средата на книгата, биха ориентирали читателя по-добре.

37

Анонимен

преди 11 месеца

Като знаем оскарите какъв са цирк - поне си признаха.

36

Анонимен

преди 11 месеца

"Докато целият свят се занимава с *** на кралицата на рока Тина Търнър..."===Мутафчиев, подобно изказване е долно. Може ли такава простотия?

35

Анонимен

преди 11 месеца

Сега... Трябва ли да започваме да разсъждаваме как, кой и за какво получава Оскар? По-добре не! Държавата да инвестира в "писатели, творци, хора, които се занимават с изкуство"? Т.е. платено "изкуство", гарантирано някак си? Защото си знаем, че държавата може да похарчи доста пари само и само да забрани изкуство. И стигаме тогава до въпроса: Кой ще определя кое е изкуство, и кое не?

34

Коментар

преди 11 месеца

Букъра-Президент..или най малко Бойко Борисов!Ура, господа другари!Да живей!

33

Анонимен

преди 11 месеца

И защо никой не е чувал за този "Оскар"?

32

Анонимен

преди 11 месеца

Всъщност, оказва се, Господинов е твърде добре превеждан, издаван и разпространяван. Но не и четен. Срамота!

31

Теле зрител

преди 11 месеца

Поредната простотия на пияницата!Кого изобщо го вълнува наградата освен човека дето спечели някоя пачка и тесен семеен и приятелски кръг дето ще ги почерпи!А Мисирките по радиа,телевизии и интернети ни занимават да си запълват ефирното време все едно няма много по важни въпроси за обикновения човек!Колкото ме вълнува Оскар,английския кралски двор толкова и Букър!

30

Анонимен

преди 11 месеца

До 26 Принципно е така, но тъй като в България се лансират само и единствено "правилните творци", а те са безпринципни/безгръбначни и кривящи културата (Бакалова, Ушев и пр.), вместо да я обогатят, негодуваме донякъде срещу самия автор и донякъде срещу лансиращите го АзБ, Отворено общество и от памтивека мразещите ни англосакси. Реакцията е оправдана. Книгата е написана хем претенциозно, хем тенденциозно, за да се хареса на спонсорите.

29

Анонимен

преди 11 месеца

Вече пета статия за Букар-а. Обаче никой не спомегава как се казва книгата? Има ли я на български? Какви са сюжетът и фабулата? Всъщност, май тия неща не са важни.