27

Анонимен

преди 11 месеца

Защо все се разправяме със северна македония ? Аз наистина не разбирам..

26

Хасан Бабикян

преди 11 месеца

България прекалява с вниманието си към РС Македония. Не виждам защо е целия този натиск от наша страна. Съгласен съм че отношението ни към РС Македония е като на Русия към Украйна. Ние не признаваме тези хора, като различна нация и народ. Релано Северна Македония е еманципирана и отделна от България държава. Нещо повече те съществуват, като идентичност, като антипод на България. Тяхната историческа предпоставеност от 1944г налага анти-българизъм.Забравете Македония, нека си оправим нашата ***

25

Лазар Диманис

преди 11 месеца

- ,,Апсолутно е точно дека од Софиа слушнавме многу агресивен иазик , што искрено не е заснован на факти за ситуациата овде во Македониа ,, -- Анджела П. Агелер американски амбасадор во Македониа 19.05.2023 Скопие за порталот ,, Плусинфо ,,.

24

Проблемът е,че

преди 11 месеца

постоянно смятаме,че отношенията ни с РСМ са двустранни,а не на целия ЕС и вместо непрекъснато да показваме отвратителната същност на македонизма,ние чакаме да бъдем клеветени от РСМ,а след това тръгваме да се оправдаваме.Нужно е ежедневно и ежечасно тази озъбена севмак.ламя да бъде показвана като в зоопарк пред света и ЕС,да имаме активна позиция по разкриването на действията и макетата да дават обяснения,а не ние инцидентно след техните диващини.

23

Анонимен

преди 11 месеца

За историци, история и фалшификаторите й (продължение) -- Това е причината след Берлинския договор да се появи княжество България на север от Стара планина + София и Източна Румелия -- територия на Източната Римска империя по време на османската инвазия на Балканите.

22

Анонимен

преди 11 месеца

За историци, история и фалшификаторите й - Освобождението на България от Русия и последващото Съединение и Балканските войни е довело до двойно увеличаване на българската територия. В 1350 година България е била само сев. от Ст. планина + София. На юг е било територия на Изт. Римска империя, на запад - Сърбия е владеела Гърция на юг чак до Атина, без малка ивица - Атинско херцогство. Границата е минавала западно от Витоша. Османците на Балканите първоначално са овладели тер-ии от Изт. Р. Имп-я.

21

Анонимен

преди 11 месеца

Черни списъци се правят и в България -- за такива вредни и безполезни същества като теб, ти си вътре и в тях.

20

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 18 И тези които нямат българско гражданство а искат такова няма да могат да вземат български паспорт по твоята куха идея.

19

Анонимен

преди 11 месеца

Историците ни са с много ниска компетенция.Последните големи историци бяха Йордан Андреев и Иван Божилов.Уви, умряха отвратени от държавата ни.Божилов каза, че я мрази дори.Смятайте какво падение е станало в България.

18

Анонимен

преди 11 месеца

Гърция няма общо в случая. Американците командват и там. Редица известни американкци като Мъск и Чомски казват че американската политика в източна европа е такава - разделяй и владей. И нищо не се е променило. Гърция се раздели с Кипър въпреки че беше в нато. Македония е по същият начин като Косово.

17

Анонимен

преди 11 месеца

Тези хора тълкуват грешно нашата добронамереност, като слабост....и злоупотребяват като yлюгyфpeн спрямо снизходителността проявена към него! Ами ако наистина са такива?? За да бъдем ясни и за РСМ и за ЕС, то България трябва да прекрати дипломатическите си отношения с РСМ и да затвори българо-северомакедонската граница за хора със северомакедонски паспорти! Тези, които имат български да минават, а ако искат тр да ги спират!?

16

Анонимен

преди 11 месеца

Да се сравняваме с Гърция е безумно.В международен план Гърция е на светлинни години пред нас.Това , което за Зевс е позволено не е позволено на вола.България е с ужасна репутация където и да е.Ние се помислихме за важни покрай гръцката победа над РСМ.Нямаме база за сравнение.Даже девизът ни Свобода или смърт от Априлското въстание е взето от гръцката революция от началото на 19 век.

15

Анонимен

преди 11 месеца

България трябва да подаде жалба до Съда по правата на човека в Страсбург, срещу РСМ, за системно нарушаване на правата, на българите в РСМ. Доказателствени материали има предостатъчно. И винаги- чрез всички възможни средства, наши учени историци, изложби, научни симпозиуми, , лекции, рекламни материали-филми, книги и прочее, да показва на света истинската история на България, и да разобличава лъжите на РСМ. Да сезира ЕК за всяко насилие и нарушени права на българи в РСМ.

14

Анонимен

преди 11 месеца

4 В България няма македонско малцинство, защото от България са откъснати територии, а не от РСМ. Държавица, която си сменя името и произхода всяка година и която се пръкна в 1992. Първо, бяха "наследници на първия човек на земята Македон", след това на гръка Александър Македонски. С Преспанския договор 2017, се отрекоха от античката си история и нападнаха да крадат българска. Присвоиха си езика ни, героите ни, изопъчиха историята. На която невежи европейци вярват.

13

Анонимен

преди 11 месеца

Кво членство, на американците им трябваха макетата в нато за това и поръчаха смяна на името. Българите естествено го издухаха. И се пускат пропаганди вудиш ли префи 70 години кво било и се премълчава за Хитлер.

12

Хкллл

преди 11 месеца

Рсм не съществуваТова е област от България трябва да го разбере и ЕС

11

Анонимен

преди 11 месеца

9 Мислиш продажните БКП/БСП, които продадоха Вардарска Македония на Тито и днес, Киро просто, когато пусна сърбоманите титовисти в РСМ, да преговарят за членство в ЕС, без да има гаранции, че ще спазят френския договор.

10

Анонимен

преди 11 месеца

6 Най-видният гей, сред които е холандският премиер. Който обича да си хапва и пийва на северномакидонски приеми и да получава подаръци от сръбскорускатакочина РСМ. Да си спомним, че точно холандските сини каски позволиха на Радко Младич да извърши геноцида в Сребреница. Който геноцид, холандските сини каски наблюдаваха безучастно. Фашизирани, това ги свързва.

9

72949

преди 11 месеца

Време е да направим като ФАЩ, за да си гражданин трябва да знаеш конституцията и изторията на старната. Спираме всички издадени български паспорти за макетата. И за да си ги получат минават изпит по българска история. Колко му е има няма 100 -200 хиляди макета по-малко в Европа. И връщаме ветото да не могат да влезнат там.

8

Анонимен

преди 11 месеца

До тук ни докараха само нашите продажни политици, които работят дсамопо задокеански поръчки, които пораждат изкуствени конфликти по целия свят. С македонците само до преди 10 години сеи разбирахме чудесно, както и с останалите си съседи. Не сме имали никога проблеми да посетим която и да било част от Македония, не сме се чувствали застрашени, не сме имали каквито и да било проблеми. Откак политическите сVине разораха и тази поляна, и тя се разкаля и в нея не може да се стъпи.