204

Име

преди 1 година

Едно време, петролните кризи през 70-те, ОПЕК като са вдигнали рязко цените на нефта и газта, това е било голям шок за развитите икономики (и не само за тях). А доставчиците на нефт и газ са повечето все съмнителни държави, колят, бесят, не се знае какво ще им щукне утре, може да решат пак да вдигнат цените. Така че поне от тая гледна точка не е зле да се намали зависимостта от тях, хем може да паднат цените на горивата

203

Име

преди 1 година

Колко си струва в момента не знам, ние може да се смеем, но зависи кой ще се смее последен. Едно време, примерно 70-те при нас горивата са били евтини (подарък от ссср), кой ще ти мисли за икономия на гориво, докато немците са си направили сметката, преминали са на отопление на газ. Но после 80- 90-те при беше страшен рев при нас, цените на парното непоносими, а те задължават да плащаш, щеш не щеш, тока така или иначе е скъп за отопление, климатиците имаха фантастични цени - 5-10 заплати

202

Анонимен

преди 1 година

Да наистина сензационно заглавие, няма много връзка с реалността. Това важи замо за монтирането на нови отоплителни системи, иначе може да се отоплява на газ и нафта още дълги години. И е замо проект, и да се приеме, може други да дойдат на власт и да променят нещата. Дали си струва икономически не знам, но намалява зависимостта от доставчиците на нефт и газ (Русия, .... САЩ....), това ще свали в дългосрочен план цените на горивата. От години се ползва Е10 - бензин с 10% етанол, и това помага

201

Анонимен

преди 1 година

Таня , ще стане независима и бедна, в момента данъците на запалтите им са над 60% от това което земат. Тока се дига постоянно, индустията им умира, а и хранят милиони бежанци. Затвориха и АЕЦ, Германия върви към фалит

200

Иван

преди 1 година

Както винаги заглавията в ДНЕС-а изкъртиха всички възможни мивки. Другари (обръщам се така към редколегията, понеже е ясно откъде са) първо става дума само за нови отоплителни системи, второ в Германия от около 15 години всички нови постройки са с термопомпи ... с други думи нищо не се променя. Старите отоплителни системи продължават да си работят с нефт и газ, новите с термопомпа. Но имайки предвид как си "пишете" новините очаквам скоро статия "кон роди зебра" от вас.

199

Въййй...

преди 1 година

Забрана! Германците няма да се топлят с нафта или природен газ от догодина Ще има специални *** за събиране на газ.

198

Анонимен

преди 1 година

Ще усвоят нова технология -къпане с прЪЪцкане!По двойки!Единият прЪЪцка,другият се "къпе",след което се сменят!Накрая хем са се "окъпали",хем са се напарфюмирали - ще разнасят повсеместно ухание!СЕга нещата напълно се покриват с думите на Бисмарк,че немците са толкова лесен са управляване народ,та чак е скучно да ги управляваш!

197

Архимандрит Груйчо

преди 1 година

Някой иска да вдига оборота на Луфтханза за зимата :)))

196

взвд

преди 1 година

немеца ще се топли с сушени го вна

195

Анонимен

преди 1 година

Те са богати, но тук бедния народ не може да си позволи много неща, само депутати, прокурори, министри и "бизнесмени" могат да са добре.

194

Иванов

преди 1 година

Zaz ли си газ ли си не знам,от писанията ти обаче се вижда,че си кух като вселенски вакум.

193

Eva Braun

преди 1 година

Колкото и да се мъчите да оплювате германците, при всичките техни проблеми, светлинни години делят Байганьовистан от Германия.

192

До ЗАЗ

преди 1 година

Няма значение от къде е тая газ , дедко! Важното е да е ефтина, за да може всички да си я позволяваме , а не да зъзнем с децата!

191

Zaz

преди 1 година

Българина без руска газ неможе тя е най "екологичната" и скъпа стока в и за България но това не е важно щом е руска.

190

Смях!

преди 1 година

ДА зимуват, като им е толкоз акъла !

189

Анонимен

преди 1 година

Когато се обявят за първата зелена и въглеродно неутрална държава в света немците ще обложат всички други стоки на световните китайци с яко мито заради мръсотията и ще очакват тъпите замърсители да са безпомощни щото дотогава ще са им набутали вече някакава истанбулска конвенция, уж за защита на климата, а по същество ограничаване на конкуренцията!

188

123

преди 1 година

Няма такива ***.Ток от вятър, къпане от месец на месец че е вредно и ......

187

Някоя там

преди 1 година

Не ги мислете! Ще се топлят чрез *** тяло в тяло, тъкмо и демографската криза ще борят.

186

komitata

преди 1 година

Германеца откато помни историята знае ,че има пикове на развитие и рязко пропадане .Няма спечелена война и този път ще яде отново бахура -ако оцелее тоз канцлер разбира се .Да с е молят д а им а вод а и вятър че инъче ще падне духане и пръцкане.

185

Анонимен

преди 1 година

Ще се топлят с пръцкане. Те и ядрените реактори си спряха, та не знам какво им остава. Европа марширува с решителни крачки към първобитния строй.