161

Анонимен

преди 1 година

До 169 - Всъщнност езиковите модели бяха правени в продължение на години. Сега работим над "как точно да ги ползваме".

160

Анонимен

преди 1 година

АИ ще плаща ли данъци, ще гласува ли на избори и ще консумира ли производството на богатите корпорации? Не. АИ се държи, според заложения му код. Бъдещето изглежда все по-ориентирани към трансхуманизъм(робо сапиенс). Киборг - човек и машина в едно. Машините сами по себе си за безполезни, ако няма хора около тях.

159

Анонимен

преди 1 година

Айтисекторът е обречен да изчезне. Скоро изкуствения интелект няма да има нужда от никаква поддръжка. Така или иначе вече имаме технологиите и ресурсите да живеем напълно задоволено без да ни се налага да работим като волове. Друг е въпроса защо това не се случва...

158

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 164 - Не разкрива, а "опипва почвата". Първата му книга е боза и единствено масивнвата рекламна кампания, която му направиха в цял свят, го направи "популарен автор". Втората му книга имаше за идея, да "шокира" всички. Харарката просто мрази хора. Естествено, че ще иска, да ги изкара всичкои смотани и глупави, а себе си икса да превърне в свръхчовек и да контролира вселената. Самозабравили се и самовлщбени индивиди, мислещи се за богове е имало винаги и ще продължи да има.

157

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 165 - Затова се нарича "изкуствен". Защото е вид имитация. Изкуството е вид имитация, сещаш ли се?

156

Анонимен

преди 1 година

"Това да караш камион, санитари и всякакъв труд с нисък праг на умения ще изчезнат, но хранилка тоя път няма да има като пред 70-80те на миналия век - на който каквото му се полага. " Въпрос - какво точно ще произвеждаш и най-вече за КОГО? Има една финансова приамида, дето ако се разпадне основата, вискчо отгорое отива ... Супер - пишеш модели, правиш супер развт софтуер и машини ... Кого обслужваш? Срещу какво?

155

Анонимен

преди 1 година

Темповете на развитие на езиковите модели се подобряват с месеци. Различни роботни компании финализират първото сериозно поколение на хуманоидни машини. Комбинацията от двете ще доведе до момента в който не само интелектуалите дейности, като счетоводство и програмиране могат да се поемат от ИИто, но и физическата работа също ще бъде автоматизирана. Не зная къде ще остане място за нас, но също така зная, че няма как да го спрем.

154

Анонимен

преди 1 година

До ФактТо в момента е за без пари е човек. Можеш да наемеш модел за по-малко от $10 на месец и то доста солиден, зависи за какво ти трябва разбира се. Влез в китайските сайтове и виж какво предлагат те - наскоро намерих квантов компютър, повтарям квантов - такъв дет използват в ЦЕРН да смята какво аджеба какво виждат в колайдера за по-малко от $120000 - каква инвестиция е това за компания като някоя от крипто бонрсите примерно? Споко, шифта няма да стане толкова бързо - лека по-лека ще е

153

Анонимен

преди 1 година

Със сигурност такива като госпожа Цонева ще са безработни....за тия с акъл и хъс няма притеснение. Аз работя с AI от когато се казваше просто модел - работата ти е в кърпа вързана, стига да искаш да се развиваш. Това да караш камион, санитари и всякакъв труд с нисък праг на умения ще изчезнат, но хранилка тоя път няма да има като пред 70-80те на миналия век - на който каквото му се полага. Та залягайте над белите хартиики на разни модели и учете езици.

152

Анонимен

преди 1 година

Аз чакам с нетърпение изкуствения интелект да дойде да ми прекопае градината и да ми смени плочките и течащото казанче в банята.

151

bl

преди 1 година

Този AI е просто ново поколение платформа за шпиониране, по-напреднала от социалните мрежи, но хората впечатлени от него се държат като *** на които са им подарили гердан от мъниста.Задават въпроси - разкриват всичко което знаят и мислят. Там пък един гений написал управление за уредите си в къщата - доброволно предоставил пълна информация за дома си. Примери много. Човешката глупост наистина е по-всеобхватна от Вселената!

150

Анонимен

преди 1 година

До Django - Аз па ги докарвам до $100. Ама вече това, което правих преди за 8 часа, мога да гонаправя за 2. Работата е, че някой деот му трябваха 16, може да го направи за 4, а такива, дето и за семдица не можеха се оправят, сега го правят за ден. Ще има промени в заплатите, това е сигурно.

149

Анонимен

преди 1 година

До Гошо от Почивка - Можеш да го попиташ, да ит разказва вицове.

148

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 163 - Книжката е писана от мизантроп, който с мнго ехидна усмивка го съобщава на всички, но основно го е яд, че за разлика от Трудо, Сунак и Макрон, няма хубава косица и Шваб не го гали по нея ...

147

Факт

преди 1 година

В момента ни спасява фактът, че един робот излиза по-скъпо като производство и поддръжка от това да наемеш човек на някаква заплата. В момента обаче, в който роботите с AI станат на достъпни цени ни е спукана работата.

146

Анонимен

преди 1 година

Де да бяха само триста милиона,има една книжка Homo Deus в която доста вярно е описано бъдещето ни,до 2050 година болшинството от нас ще се озовем в така наречената"Класа на безполезните хора"разчитаща на безусловен базов доход!

145

Анонимен

преди 1 година

ИИ не може да вземе работата на марето гербиелзащото и двете са с изкуствен интелекта от приказките знаемче гарван гарвано око не вади

144

До 166

преди 1 година

Ами да напусне и да стане кредитор. Кво ми седи на монитора.

143

Django

преди 1 година

"Ха-ха" , помисли си back-end дев-а, докато четеше глупостите по негов адрес, печелейки по $45 на час нето в България...

142

Анонимен

преди 1 година

"Ами тяхните машини са маркирали евреите в лагерите после същите разработват компютрите и уиндоус, но заради нацистката си репутация дават разработките на майката на Бил Гейтс" - Значи ... 30 години след ВСВ, търся майката на Гейтс? Ок ... Предполагам, че не знаеш, какво точно беше ИБМ до 2000-та година ... Никой не е помсиля и за секуднда, че трябва да се крият.