97

Голдман Сакс

преди 1 година

Основна задача на всяка БГ фирма не е да предлага стоки или услуги ами да събере пари за рекета на ГЕРБ, ДПС и министерствата!

96

Спиро

преди 1 година

То държава няма, те персонал искат! Ха ха! Що не викнат роднини да им бачкат? Защото роднините им знаят какви мизерни условия предлагат!

95

Пенсионер

преди 1 година

Нали сме член на ЕС.Младите гледат там и искат и тук да е така.

94

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 83. Много си се филмирал за капитализъмъ. Както всички изъми е само за някои.

93

и защо

преди 1 година

трябва да ме търсят, хмм?! ;) :) Работа не търся - имам достатъчно, а пък разни "рекрутърки" да ме спамят - няма шанс. Искам да те видя теб и да видим кой колко е кадърен, нали ти си този, който настоява толкова. ;) :)

92

до 92

преди 1 година

Само казваш къде и идвам, грижи нямаш никакви! ;) :)

91

Абсолвент

преди 1 година

А вие какво искате? Да нямаме свободно време, да сме още от 20 годишни крепостни роби и на миминално заплащане, че да сме заети и бедни едновременно нали? И да свикваме да слушкаме и изпълняваме безусловно всичко, което нареди онзи горе? Няма да стане, начинът е учене, трупане на опит и после богат избор по цял свят кой къде, кога и по колко да работи. А работодателите да плащат достойно, ако искат да стоим в България, че цените дори на малката потребителска кошница са скочили до небето!

90

УЧИТЕЛИ в кавички

преди 1 година

В доста училища завършващите средно образования не могат да пишат вярно. Изпускат букви в думите, често не знаят коя гласна да използват (О или У например), а за препинателните знаци да не говорим... В допълнение, речникът им е доста беден - общуват си с 100-150 думи в ежедневието. Не са научени да се концентрират за по-дълго от 2-3 минути върху едно нещо; могат да четат, но често не могат едновременно с това да осмислят съдържанието. Е, не всички деца да така, но има МНОГО ТАКИВА.

89

Пена

преди 1 година

Младите хем плащат супер високи осигуровки, хем няма да видят пенсия или здравно обслужване ако им се наложи. Истината е че пенсионната система е почти фалирала, а здравната система не работи защото се източва от ГЕРБ и ДПС (най-вече).

88

Jack

преди 1 година

Откакто се появи изкуствения интелект програмистите станаха излишни. Но те не могат да се върнат в реалния живот защото цифровия наркотик не ги пуска.

87

Каракочев

преди 1 година

То и младите за нищо не стават, обаче и работните места са отврат. Така че работодателите вече почват да получават това което заслужават.

86

Спас

преди 1 година

Видяхте ли Бойко Борисов какви кадри "произведе" за 15 години. Искате ли още от същите? Те самите учители и професори за неграмотни, какво да кажем за учениците и студентите!

85

Анонимен

преди 1 година

До 91 : Така ли бе отворко? Окей, ако си по-кадърен от присъстващите в нашият офис - заповядай на интервю да те преслушам. Само че ми се струва че знам резултата предварително. Както писах по-долу : "Нереално висока самооценка"

84

Истината е,

преди 1 година

че по офисите е пълно с хора, които си ядат сополите по цял ден и даже правят егати проблемите ако ги накараш да свършат някаква елементарна работа - това го пиша и като клиент на много места, и като бивш служител. В, така наречения IT сектор, масово е пълно с некадърници, заплатите са им нереално високи за това, което повечето вършат, тоест едно голямо нищо, но пък дебилщината им е огромна. Читавите хора рядко се задържат на едно място дълго време, повечето започват техни бизнеси.

83

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 90 Това е невярно. В момента обучавам няколко хлапета, родени след 2000 г. Всичките взимат заплати над 3 бона, и показват доста добри резултати. До година ще се сертифицират и ще взимат двойно

82

Анонимен

преди 1 година

Теорията работеща в други държави, в България не работи по ред причини. Вски, който теоретизира, много бърка.

81

Анонимен

преди 1 година

Младите... Това са младите родени след 1989 година, когато българките спряха да раждат деца. Каква квалификация и желание да работят търсите в тези млади?!

80

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 87 : Това е нормален процес, и се нарича "договаряне". Всяка страна се опитва да изкопчи повече от другата. Това, което пропускаш, е че ПЪРВО договарянето се случва между две РАВНОПОСТАВЕНИ страни, при наличие на взаимен интерес. И ВТОРО - те имат нужда от теб точно толкова, колкото ти от тях. Дори повече, ако наистина имаш опит. И ТРЕТО : Не са единствени. Мина времето, когато приемаш каквото ти кажат и си мълчиш. Ако искаш повече - трябва да водиш преговори.

79

SAFC

преди 1 година

Смея да твърдя, че и старите искат същото.

78

Анонимен

преди 1 година

В капитализма всеки получава толкова, колкото струва. Ако опита ти и знанията са ценни - получаваш повече пари и повече привилегии. Проблемите са два : първо масата вярва че не започваш работа някъде. Според тях се УРЕЖДАШ. Голяма заблуда, останала от комунизма. И второ - повечето имат нереалистично висока самооценка, а всъщност не стават за нищо.